Βέβαιος για την ορθότητα των χειρισμών του δήλωσε στην απολογία του ο Ρ.Ερωτοκρίτου

Απόλυτα βέβαιος για την ορθότητα των  ενεργειών του στον χειρισμό της υπόθεσης Providencia εμφανίστηκε ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου κατά την απολογία του σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Καταθέτοντας ενόρκως από το εδώλιο του μάρτυρα, ο κύριος  Ερωτοκρίτου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι οδηγίες για ποινική δίωξη ήταν, κατά την κρίση του, οι ενδεδειγμένες, προσθέτοντας πως όλα έγιναν κανονικά, ανοιχτά και χωρίς πρόθεση να αγνοηθεί ή να παραγκωνισθεί κανένας.
Σε γραπτή δήλωσή του, την οποία ανέγνωσε και στη συνέχεια κατέθεσε στο Δικαστήριο, ο κύριος Ερωτοκρίτου υπεραμύνθηκε της απόφασης του να ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι η ποινική δίωξη ήταν η μόνη ορθή απόφαση στη βάση του ότι τα αδικήματα τεκμηριώνονταν χωρίς περίπλοκους συλλογισμούς.
Μετά το πέρας της απολογίας Ερωτοκρίτου, ο Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ηλίας Στεφάνου ζήτησε όπως του δοθεί χρόνος προκειμένου να μελετήσει τη δήλωση του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως και στη συνέχεια να προβεί στην αντεξέταση του. Αίτημα το οποίο έγινε αποδεχτό από το δικαστήριο και η συνέχεια της δίκης έχει ορισθεί για τις αρχές Απριλίου.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολίτης", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε κλήση για να παρουσιαστεί  ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ώστε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο ΡΙΚ πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει κάτι να κρύψει και θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Πηγή: Δέσποινα Κουρή

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:38

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Απορρίπτουν οι δεσμοφύλακες την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όμως αναστέλλουν την απεργία
22:02
Foreign Office: Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου
21:49
Τίτλοι Ειδήσεων - Τετάρτη 5 Οκτωβρίου
21:46
Με διάταγμα Πούτιν υπό ρωσική «ομοσπονδιακή ιδιοκτησία» ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια
21:31
Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα έτοιμη να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαχικά της δικαιώματα (Βίντεο)
21:15
Αβέρωφ Νεοφύτου, Αντρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης απόψε στις δέκα στο ΡΙΚ1
21:00
OPEC+: Μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια – Την ανιούσα έλαβαν οι τιμές του πετρελαίου
20:47
Ο Πούτιν έκανε τον Καντίροφ υποστράτηγο – Φήμες ότι τον προορίζει για υπουργό Άμυνας
20:26
Πρόεδρος Κομισιόν: Μόνο μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση μπορεί να μειώσει το ενεργειακό κόστος
20:05
Τρόποι εμβάθυνσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας στη συνάντηση ΥΠΑΜ Κύπρου - Αυστρίας (Βίντεο)
19:40
Τα εθνικά θέματα της Κύπρου καθώς και τις τουρκικές προκλήσεις θα εγείρει ο ΠτΔ σε δύο σημαντικές ευρωπαϊκές συνόδους στην Πράγα
19:20
Ανησυχία και προβληματισμό εκφράζει η Λευκωσία για τις δηλώσεις στα κατεχόμενα γιά Αμμόχωστο και Ουνφικυπ. Θα γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα (Βίντεο)
19:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand