Εκδόθηκαν τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης Μπόμπολα - Λώλου.

Έχουν εκδοθεί πριν από λίγο τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον του επικεφαλής της Helector Λεωνίδα Μπόμπολα και του Διευθυντή της ENVIROPLAN Θεοφάνη Λώλου σε σχέση με τις έρευνες για την υπόθεση των ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σε σχέση με την άφιξη των δύο προσώπων στην Κύπρο, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ξεκαθάρισε νωρίτερα σήμερα ότι δεν πρόκειται να υποβληθούν ή να επιβληθούν οποιοιδήποτε όροι σχετικά με την άφιξη ή μη οποιουδήποτε εκζητούμενου προσώπου στην Κύπρο.
“Θέλω απλώς να διευκρινίσω ότι τα εντάλματα σύλληψης εναντίον οποιουδήποτε προσώπου εκδίδονται για να εκτελούνται. Με αυτήν την έννοια πρόκειται να προχωρήσουμε – και έχω ήδη δώσει οδηγίες - για την άμεση έκδοση ενταλμάτων, ευρωπαϊκών, σύλληψης των δύο αυτών προσώπων, τα οποία φάνηκαν – ως αποτέλεσμα των αστυνομικών ανακρίσεων – να ενέχονται στην υπόθεση”, σημείωσε.
Δεν πρόκειται, πρόσθεσε, “ να υποβληθούν ή ακόμα να επιβληθούν – ακόμα χειρότερα – οποιοιδήποτε όροι σχετικά με την άφιξη ή μη οποιουδήποτε εκζητουμένου προσώπου στην Κύπρο. Αυτό να γίνει καθαρό. Τα εντάλματα εκδίδονται και εκτελούνται. Εάν έρθει οικειοθελώς μέχρι την αναγκαστική σύλληψη οποιοσδήποτε ασφαλώς θα συλληφθεί και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”, κατέληξε.

Ο κ. Κληρίδης προέβη σε δηλώσεις μετά από την ευρεία σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών, για το θέμα του ΧΥΤΥ Κόσιης στην οποία συμμετείχε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:38

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιανουαρίου
Tρεις θάνατοι και 1813 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:51
Δραματική νίκη για τον Σεμπάστιαν Λόεμπ στο Μόντε Κάρλο - Άτυχος ο Οζιέ
20:50
Μαχαίρι στον αγωνιστικό χώρο, σε αγώνα νέων στη Βραζιλία!
20:30
Νίκη για την ΑΕΚ
20:28
Τεσσάρα ο ΠΑΟΚ στο "Πανθεσσαλικό"
20:26
Μοιρασιά στο ΓΣΠ (βίντεο)
18:26
Αχυρώνας - Ολυμπιάς 0-1, Ομόνοια Αραδίππου - Ξυλοτύμπου 1-2, Ομόνοια 29Μ - Καρμιώτισσα 1-1
18:22
Πρόωρες λεγόμενες βουλευτικές εκλογές -Έκλεισαν οι κάλπες
18:00
Μπουρκίνα Φάσο: Νέες ταραχές – Διαδηλωτές πυρπόλησαν το κτήριο του κυβερνώντος κόμματος
17:21
Διακοπή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορες περιοχές λόγω των σφοδρών ανέμων
17:05
Διαφωνούμε με τις αυξήσεις στο λιμάνι Λεμεσού, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών
16:40
Απάτη με τεστ κορoνοϊού και πάσο εμβολιασμένου στην Ιταλία
16:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand