Δεν τα βρήκαν ΠΑΣΥΝΟ - Υπ.Υγείας και συνεχίζει η απεργία

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του Διοικητικού Συμβούλιο της ΠΑΣΥΝΟ με τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μεσολαβητικής προσπάθειας που ανέλαβε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων για άρση της απεργίας των νοσηλευτών και διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Αν και οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν στην χρυσή τομή η οποία θα δώσει τέλος στα απεργιακά μέτρα των νοσηλευτών ωστόσο θεωρείται ότι έγινε ένα βήμα προς αποκλιμάκωση του τεταμένου κλίματος στον τομέα της Υγείας, καθώς αποφασίστηκε να αρχίσει νέος διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Αρχικά οι νοσηλευτές συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων, η οποία τους ενημέρωσε για πρόταση την οποία συζήτησε νωρίτερα με τον Υπουργό Υγείας με στόχο την άρση των απεργιακών μέτρων.

Η πρόταση προβλέπει την έναρξη εφ’ όλης της ύλης διαλόγου με χρονοδιάγραμμα το τέλος Αυγούστου. Προβλέπεται να συζητηθεί και το θέμα της αναγνώρισης των πανεπιστημιακών προσόντων των νοσηλευτών, καθώς και το θέμα της επιστημονικής τους αξιολόγησης.

Στο μεταξύ νωρίτερα στη Γενική Συνέλευση τους τα μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) αποφάσισαν συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, αύριο θα αποσυρθούν από τους θαλάμους όλα τα μέλη της Πασυνό, την Πέμπτη θα αποσυρθούν από τις ψυχιατρικές πτέρυγες και τα μαιευτήρια και τη Δευτέρα θα αποσυρθεί και το προσωπικό ασφαλείας.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:38

Τελευταιες Ειδησεις

27 Ιανουαρίου
Σε ισχύ από αύριο τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό
21:54
Στέλλα Κυριακίδου: Έκτη θεραπεία κατά της COVID-19 το Paxlovid
21:24
Τατάρ: Η Τουρκία θα απαντήσει στην ενίσχυση της αντιπυραυλικής άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας
20:45
Κρούσματα: 2.536 μολύνσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας
19:57
Δύο νεκροί από χιονοστιβάδα στην Τουρκία
19:47
Κλειστοί δρόμοι λόγω χιονόπτωσης στα ορεινά
19:45
Ανανέωση της θητείας της UNFICYP αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
18:58
Κορωνοϊός: Μείωση κρουσμάτων και νοσηλευομένων στη Βρετανία
18:34
Επίσημα Αποελίστας ο Σαρφό, χειραψία και φωτογραφία με Πετρίδη
18:22
Ανακοίνωσε 'Αλτμαν η ΑΕΚ
18:06
112 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα
17:50
Πουρσαϊτίδης ξανά στον ερυθρόλευκο πάγκο της Ν.Σαλαμίνας
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand