Συνέντευξη Προέδρου ΔΣ ΡΙΚ στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος"

Συνέντευξη του κ. Θανάση Τσώκου, Προέδρου του

Διοικητικού Συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, στον δημοσιογράφο κ. Λουκά Πάρπα και την εφημερίδα

«Ο Φιλελεύθερος, 27.3.16» 

1. Επισήμως αναλάβατε καθήκοντα προέδρου του Δ.Σ. του ΡΙΚ για τρεις μόνο μήνες, αφού όπως είναι γνωστό, η θητεία, τόσο η δική σας όσο και των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου, λήγει τέλος Ιουνίου 2016. Αποδεχόμενος τον διορισμό, εξασφαλίσατε διαβεβαιώσεις ότι θα επαναδιορισθείτε στο ίδιο αξίωμα;

Η μόνη διαβεβαίωση ήταν από δικής μου πλευράς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που με τίμησε διορίζοντάς με πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, ότι θα κάνω ότι είναι δυνατό για να στηρίξω τον τόσο σημαντικό για την κοινωνία και τον τόπο μας, θεσμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης σε ένα διττό ραδιοτηλεοπτικό πεδίο.  

2. Τι οδηγίες σας έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σχετικά με τη διοίκηση του Ιδρύματος; Από την ημέρα του διορισμού σας μέχρι σήμερα, πόσες φορές είχατε τηλεφωνική επικοινωνία;

Μια φορά με δική μου πρωτοβουλία  δέκα μέρες μετά τον διορισμό μου  για να τον ευχαριστήσω για  την τιμή που μου έκανε και  την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπο μου. Ο ίδιος μου ευχήθηκε καλή επιτυχία και μου εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι θα τα καταφέρω. Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γνωριζόμαστε τα τελευταία τριάντα χρόνια και διατηρούμε μια πάρα πολύ καλή σχέση.

   

3.Κυκλοφορεί πάντως ευρέως ότι ο διορισμός σας, έγινε κυρίως για να ξεπεραστούν τα νομικά προβλήματα και έτσι να προχωρήσει ο διορισμός νέου γενικού διευθυντή στο ΡΙΚ.

Ο διορισμός μου έγινε  συνεπεία της παραίτησης του κ. Τρυφωνίδη από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. για προσωπικούς του λόγους. Ήμουν αντιπρόεδρος και πιστεύω, καλός γνώστης των θεμάτων που απασχολούν το ΡΙΚ. Για τον λόγο αυτό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με επέλεξε για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. Τώρα, ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσει, ως νέο Δ.Σ. είναι και αυτό του Γενικού Διευθυντή. Θέμα που εκκρεμεί τα τελευταία δυο χρόνια, όπως εκκρεμεί και η πλήρωση και άλλων διευθυντικών θέσεων.    

4.Με τα σημερινά δεδομένα, πότε υπολογίζετε να έχει νέο Γενικό Διευθυντή το Ίδρυμα;

Το συντομότερο δυνατό. Μην ξεχνάτε όμως ότι είναι  μια πολύπλοκη διαδικασία με πολλές νομικές πτυχές που χρειάζεται να περάσει από διάφορα στάδια. Άρχισε όμως και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάει καλά μέχρι τέλους. Είναι η πρώτη φορά που προκηρύχθηκε η θέση με πενταετές συμβόλαιο. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η διαδικασία καθίσταται πολύ πιο απαιτητική.

5. Το ΡΙΚ διαθέτει τρία τηλεοπτικά κανάλια και άλλα τέσσερα ραδιοφωνικά. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάποια «έκπτωση» σε αυτό τον τομέα, ώστε να μειωθεί και ο προϋπολογισμός του ιδρύματος;

Για μένα πρόκληση και στόχο αποτελεί, η αναβάθμιση του περιεχομένου των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μας καναλιών, και όχι το κλείσιμο κάποιων από αυτά. Εξάλλου η ύπαρξη και λειτουργία τους, δεν είναι καθόλου δαπανηρή. Όσον αφορά τα τηλεοπτικά κανάλια, το κάθε ένα από αυτά, έχει και τη δική του αποστολή. Όσον αφορά όμως τη μείωση του προϋπολογισμού, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός, ότι την τριετία 2014-2016 η κρατική χορηγία προς το ΡΙΚ, μειώθηκε σε σχέση με την τριετία 2010-2012 κατά 36% με τον ίδιο αριθμό καναλιών. Σε ένα προϋπολογισμό που το 80% των δαπανών του είναι ανελαστικές. Επιπλέων να αναφέρω ότι με βάση στοιχεία της EBU, η χρηματοδότηση του ΡΙΚ ανέρχεται στο 0,16% του ΑΕΠ της χώρας ενώ ο μέσος όρος χρηματοδότησης των ΔΡΤ μελών της EBU ανέρχεται στο 0,2% του ΑΕΠ.       

6.Προέρχεστε από συγκεκριμένο κομματικό χώρο και σίγουρα αντιμετωπίζεστε με καχυποψία από εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι σε άλλους κομματικούς χώρους. Να σας… φοβούνται;

Το σίγουρο είναι ότι δεν αντιμετωπίζομαι από κανένα εργαζόμενο με καχυποψία λόγω του ότι προέρχομαι από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Αυτά έχουν ξεπεραστεί στην κοινωνία μας. Τουναντίον, θέλω να πιστεύω ότι έχω κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό των στελεχών του ΡΙΚ μέσα από τις πράξεις, την δουλειά και τις θέσεις μου σε μικρά και μεγάλα θέματα που αφορούν το Ίδρυμα. Στόχος όλων μας, πρέπει να είναι η ενδυνάμωση του ρόλου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Θεωρώ, ότι είμαστε ένα πολύ αξιόλογο Δ.Σ. Ικανό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με μόνο γνώμονα το καλό του ΡΙΚ.        

7. Εάν σας ζητούσα να μου περιγράψετε το όραμά σας για το ΡΙΚ, τι θα λέγατε;

Θα ξεκινούσα από τους στόχους μου που είναι η δημιουργία νέου οργανογράμματος, η υλοποίηση χωρίς αποκλίσεις του προϋπολογισμού του 2016, η σταθερή αύξηση των ποσοστών τηλεθέασης και ακροαματικότητας μας, η αντικειμενικότητα στην παρουσίαση των θέσεων των πολιτικών κομμάτων ενόψει των Βουλευτικών εκλογών, η επιτυχής μετάδοση των μεγάλων αθλητικών γεγονότων της χρονιάς όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Euro 2016, τα εγκαίνια του Μουσείου Ραδιοτηλεόρασης και η δημιουργία καλύτερων συνθηκών και όρων εργασίας για τα στελέχη μας.

Το όραμα μου για  το ΡΙΚ είναι να συνεχίσει να αποτελεί μια έγκυρη πηγή πληροφόρησης. Να προάγει  τον πολιτισμό του τόπου μας  και τη  ψυχαγωγία. Να αποτελέσει παράγοντα συνοχής της κοινωνία μας και ακόμη πιο μεγάλη γέφυρα επικοινωνίας με τους αποδήμους μας. Σε μια περίοδο κρίσης οικονομικής, κρίσης αξιών, αλλά και κρίσης του πολιτικού μας συστήματος.             

8. Μια από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε το Δ.Σ. υπό την προεδρία σας ήταν το «άνοιγμα πόρτας» ώστε να μπορούν συνεργάτες αορίστου χρόνου να ανέρχονται μισθολογικά μέχρι την κλίμακα Α11. Υπάρχουν χρήματα στα ταμεία και στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος, για υλοποίηση της απόφασης;

Η πρόταση αφορά την  άρση μιας διαχρονικής αδικίας. Μιας στρέβλωσης θα έλεγα. Στο ΡΙΚ εργάζονται 89 μόνιμα στελέχη σε ένα οργανόγραμμα που προβλέπει 181 μόνιμα στελέχη, τα οποία ανήκουν σε κλίμακες μέχρι και την Α15(II). Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, ανήκουν στην κατηγορία των Συνεργατών Αορίστου Χρόνου και βρίσκονται καθηλωμένοι στις κλίμακες Α2-Α7. Κάποιοι για πάνω από είκοσι χρόνια. Αν συμφωνήσουμε ότι αυτό είναι αδικία, που σίγουρα είναι, θα πρέπει να την άρουμε. Υπάρχει λοιπόν η απόφαση του Δ.Σ. μετά από εισήγηση μου, ότι θα πρέπει να εξετάσουμε στα πλαίσια της συζήτησης για το νέο οργανόγραμμα, τη δυνατότητα δημιουργίας σε πρώτο στάδιο κλίμακας ανέλιξης Α8-9-10 και στη συνέχεια Α11 και για τους ΣΑΧ. Χρήματα δεν υπάρχουν αφού ισχύει η παγοποίηση και για το 2017. Το κόστος όμως της πρότασης αυτής, δεν είναι μεγάλο και εν πάση περιπτώσει, άποψη μας είναι, ότι το όφελος και το κίνητρο για τους ΣΑΧ θα είναι μεγαλύτερο.

    

9. Με δικές σας οδηγίες, άρχισε η δημιουργία Μουσείου Ραδιοτηλεόρασης στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΡΙΚ. Πως το φαντάζεστε να λειτουργεί, τι εκθέματα θα περιλαμβάνει και πότε υπολογίζετε να ανοίξει επίσημα τις πύλες του;

Στο Μουσείο του ΡΙΚ, θα παρουσιάσουμε την ιστορία της ΔΡΤ μέσω φωτογραφιών και άλλων εκθεμάτων. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες του, μεταξύ αυτών, μαθητών και φοιτητών, να γνωρίσουν το ΡΙΚ καλύτερα. Το μουσείο μας, θα φιλοξενήσει μοναδικά κομμάτια όπως την πρώτη Ariflex κινηματογραφική μηχανή του ΡΙΚ, την πρώτη έγχρωμη κινηματογραφική μηχανή στην Κύπρο, μοναδικές φωτογραφίες από την καθημερινή δράση των συνεργείων μας, τα τιμητικά διπλώματα από τον διαγωνισμό κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης για τις ταινίες “It was an Island” και  «Με τα μάτια των παιδιών», που γυρίστηκαν του 1974, το πρώτο βιβλίο εγγραφής του προσωπικού μας, αλλά και στολές προσωπικού. Την λειτουργία του Μουσείου αυτού, τη θεωρώ ως την ελάχιστη ένδειξη τιμής στα στελέχη του ΡΙΚ, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, που στήριξαν διαχρονικά και κάτω από δύσκολες συνθήκες τη ΔΡΤ.    

10. Με σοφή – όπως χαρακτηρίστηκε - απόφαση του πρώην προέδρου του Δ.Σ. Μάκη Συμεού, το ΡΙΚ οδηγήθηκε εκτός του διαγωνισμού Junior Eurovision. Να αναμένουμε ακόμη μια σοφή απόφαση από τη νυν διοίκηση του Ιδρύματος, για έξοδο του Ιδρύματος και από τη Eurovision, μέχρι τουλάχιστον την έξοδο της Κύπρου από την οικονομική κρίση; Δεν συμμερίζεστε την άποψη ότι είναι πρόκληση η συμμετοχή της Κύπρου σε τέτοιες εκδηλώσεις, όταν ουρές πολιτών αναμένουν σε κοινωνικά παντοπωλεία για τρόφιμα και άλλοι ζουν με επιδόματα;

Όχι δεν την συμμερίζομαι ούτε εγώ, αλλά ούτε και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Διεύθυνσης του ΡΙΚ. Για μας, η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές ή άλλες μεγάλες διοργανώσεις, αποτελεί χρυσή ευκαιρία για προβολή της Κύπρου και των ανθρώπων της, διεθνώς. Για τον λόγο αυτό, συμμετέχουμε με αξιώσεις και στη φετινή διοργάνωση της Eurovision με το συγκρότημα Minus One. Στηρίξαμε τον διαγωνισμό κυπριακού τραγουδιού και επιθυμούμε την εκ νέου συνεργασία με το Ίδρυμα Ραδιομαραθωνίου. Δεν πρέπει να υπάρχουν δογματισμοί σε αυτά τα θέματα ούτε περιχαράκωση. Το ΡΙΚ πρέπει να ανοίξει περισσότερο στην κοινωνία. Για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε και στη δημιουργία του Φορέα Πολιτισμού ΡΙΚ.        

11. Σίγουρα γνωρίζετε ότι το ΡΙΚ δεν τα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εισπράξει τα έσοδα που υπήρξαν από τις πωλήσεις εισιτηρίων όταν διοργανώθηκε εδώ η Junior Eurovision. Έχετε κάποιο σχέδιο κατά νουν ώστε να πάνε τα χρήματα στο ΡΙΚ και να τιμωρηθούν εκείνοι που πιθανώς ευθύνονται για την κακοδιαχείριση του συγκεκριμένου θέματος;

Και βέβαια το γνωρίζω. Μια από τις πρώτες αποφάσεις του νέου Δ.Σ. μετά από δική μου εισήγηση, ήταν να καταγγελθεί, μετά από επτά χρόνια απραξίας, η υπόθεση αυτή στην αστυνομία για εξέταση της ύπαρξης πιθανών ποινικών ευθυνών. Η υπόθεση αφορά ανείσπρακτο από το ΡΙΚ ποσό πέραν των €170.000. Ποσό που αφορά, την πώληση εισιτηρίων της όλης διοργάνωσης και αποτελεί σκάνδαλο. Ενημέρωσα για την καταγγελία μας, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση και τον Γενικό Ελεγκτή. Επιπλέον του κατήγγειλα την κατά την άποψη μας λανθασμένη και άξια διερεύνησης απόφαση για μη κατακύρωση στο ΡΙΚ, της προσφοράς για συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνολικής αξίας €900.000, για τρία χρόνια, όπου από τους αξιολογητές της αίτησης, το ΡΙΚ βαθμολογήθηκε με 2 βαθμούς από τους 10 στην οικονομική αξιοπιστία. Την ώρα που τα έσοδα του ΡΙΚ, προέρχονται κύρια, από την κρατική χορηγία.       

12. Κάθε χρόνο, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ στη Βουλή, ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας για την αμοιβή του νομικού συμβούλου τον οποίο έχει για χρόνια το Ίδρυμα χωρίς ποτέ να αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει σχετικές προσφορές και από άλλους νομικούς. Μπορούμε να έχουμε τις θέσεις σας επί του συγκεκριμένου θέματος;

Το ΡΙΚ όπως γνωρίζετε, δεν διατηρεί νομικό τμήμα όπως όλοι οι άλλοι μεγάλοι οργανισμοί και όπως άλλωστε θα έπρεπε. Την ίδια ώρα που καθημερινά προκύπτουν νομικές υποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να χειριστούμε σε συνεννόηση με τον νομικό μας σύμβουλο. Για τον λόγο αυτό, υπάρχει εισήγηση στο νέο οργανόγραμμα του ΡΙΚ να δημιουργηθεί νομικό τμήμα. Η αμοιβή του νομικού συμβούλου, με δική του πρωτοβουλία για το 2015 αλλά και για το 2016 έχει μειωθεί κατά 10%. Όσον αφορά το θέμα των προσφορών για τέτοιου είδους υπηρεσίες, δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.         

13. Υπόθεση Ευδοκία Λοΐζου. Συμφωνείτε με τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της από τη διοίκηση και τη διεύθυνση του

Ιδρύματος;

Η κ. Ευδοκία Λοΐζου, με αγωγή που καταχώρισε στο δικαστήριο σε κλίμακα €5 - €20 εκ., διεκδικεί από το ΡΙΚ, ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό. Η διεκδίκηση αφορά αποζημίωση για ασθένεια της, που η ίδια ισχυρίζεται ότι οφείλεται στην κακή ποιότητα αέρα στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ. Εμείς θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Η υπόθεση της είναι στο δικαστήριο. Για τον λόγο αυτό, δεν επιθυμώ να κάνω κανένα επιπλέον σχόλιο. Αυτό όμως που λέω, είναι ότι και τα δύο μέρη, θα πρέπει να αναμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Σέβομαι και κατανοώ το πρόβλημα της Ευδοκίας, αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

14. Και με την ευκαιρία: να αισθάνονται ασφαλείς όσοι εργάζονται εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος ή εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος λόγω κακού εξαερισμού και της παρουσίας γάτων σε αυτές;


Να αισθάνονται ασφαλείς και επιπλέον να γνωρίζουν ότι κάνουμε ότι είναι δυνατό στα θέματα ασφάλειας και υγείας. Παρόλο το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλα πολλά που θα πρέπει να γίνουν. Θα πρέπει όμως και τα στελέχη μας να είναι πιο ευαίσθητα σε θέματα ασφάλειας και υγείας. Στην τελευταία του συνεδρία το Δ.Σ., ασχολήθηκε με το όλο θέμα και πάρθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις. Η λύση όμως κ. Πάρπα είναι η ανέγερση με τη μέθοδο της ανταλλαγής, νέων σύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων.    

15. Ιστορία πονεμένη η σχέση του ΡΙΚ με τα αυτοκίνητα… Ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης, παραχωρεί άτοκα δάνεια σε υπαλλήλους του για αγορά αυτοκινήτου, ενώ το ίδιο ενοικιάζει αυτοκίνητα τα οποία θα μπορούσε να αγοράσει με τα ενοίκια δύο μόλις χρόνων. Δεν θεωρείτε προκλητική μια τέτοια σχέση;

Τα τελευταία είκοσι πέντε τουλάχιστον χρόνια, το ΡΙΚ δεν παραχώρησε κανένα δάνειο για αγορά αυτοκινήτου σε κανένα υπάλληλο του. Τώρα, όσον αφορά το θέμα της ενοικίασης αυτοκινήτων έχετε απόλυτο δίκαιο. Το θέμα αυτό περιλαμβάνεται και στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή. Για τον λόγο αυτό προσπαθούμε να συμμορφωθούμε το συντομότερο δυνατό. 

16. Κατά την πρόσφατη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ζητήθηκε από το ΡΙΚ να καταθέσει γραπτώς και αναλυτικά στοιχεία για τα ταξίδια που πραγματοποίησαν στο εξωτερικό κατά τον τελευταίο χρόνο υπάλληλοι του Ιδρύματος. Έχετε δει αυτά τα στοιχεία; Τα βρήκατε ενδιαφέροντα;

Επειδή αναφέρατε την  Βουλή των Αντιπροσώπων θα ήθελα  με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω  όλα τα πολιτικά κόμματα για την  στήριξη τους προς το ΡΙΚ και την  έγκαιρη ψήφιση του φετινού προϋπολογισμού. Όσον αφορά τα στοιχεία που μας  ζητήθηκαν, τα δώσαμε από την πρώτη στιγμή. Για μας ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι υποβοηθητικός στο να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον αλλά ούτε κάτι επιλήψιμο. Σίγουρα τα ταξίδια αυτά ήταν αναγκαία για την συμμετοχή του ΡΙΚ σε διεθνή Φόρα και οργανισμούς στα οποία είμαστε μέλη. 

17. Τι έργο θέλετε να αφήσετε πίσω σας όταν θα φύγετε από Πρόεδρος του ΡΙΚ; Πως θέλετε να σας θυμούνται οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ και πως οι πολίτες;

Ετοιμάζω την έκδοση ενός βιβλίου που ουσιαστικά είναι  μέρος της διατριβής μου με τίτλο «Ο ρόλος του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου στην κρίση του 1974». Αυτό θα είναι το δώρο μου προς τα στελέχη του ΡΙΚ φεύγοντας. Μικρό σε αξία δώρο γιατί τα όσα  πήρα από το ΡΙΚ τα τελευταία δυο  χρόνια είναι τόσα πολλά, και σίγουρα  βρίσκονται σε αναντιστοιχία με αυτά που εγώ θα προσφέρω. Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται τον κεντρικό ρόλο του ΡΙΚ, την περίοδο της μεγαλύτερης κρίσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού μας. Είναι δε αφιερωμένο στα στελέχη μας που τις τραγικές εκείνες ημέρες του 1974, με ζήλο, αποφασιστικότητα, ψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση, προσέφεραν έργο ύψιστης σημασίας για τον τόπο μας. Θα επιδιώξω να με θυμούνται ως τον άνθρωπο, που στρατεύθηκα μαζί τους, για να ενδυναμώσουμε περαιτέρω τον ρόλο της ΔΡΤ, άρα και τη Δημοκρατία στον τόπο μας.        

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:39

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συνάντηση Ερντογάν με επικεφαλής πολιτικού γραφείου Χαμάς
18:55
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.