Σουλτς: Η πιθανότητα επανένωσης της Κύπρου δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά

Οι Κύπριοι πολίτες δεν θα αφεθούν μόνοι τους την επομένη της επανένωσης του νησιού, δήλωσε ο πρόεδρος  Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σιούλτς, διαβεβαιώνοντας οτι η Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για ένα ευημερές και λαμπρό μέλλον για όλους τους Κυπρίους.

Ενας από τους λόγους που τα κυρίαρχα κράτη έχουν επιλέξει να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε, είναι  οτι εξυπηρετούνται καλύτερα η ειρήνη και η σταθερότητα της κάθε χώρας. Δεν βλέπω, σημείωσε, οποιονδήποτε λόγο γιατί αυτό να μην ισχύει σε μια επανενωμένη Κύπρο. Σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, ενόψει της αυριανής επίσκεψής του στην Κύπρο, ο κύριος Σιούλτς αναφέρει  οτι η πιθανότητα επανένωσης της Κύπρου δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά, προσθέτοντας οτι οι  Κύπριοι έχουν μπροστά τους ορισμένους κρίσιμους μήνες. Πρόσθεσε οτι θα επιδιώξει να εξετάσει με διάφορους παράγοντες με ποιο τρόπο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να βοηθήσει καλύτερα την διαπραγματευτική διαδικασία. Ο κύριος Σιούλτς πραγματοποιεί απο αύριο τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα απο πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής ενώ θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Σώματος. Θα έχει συναντηθεί επίσης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και με αρχηγούς Ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων και θα επισκεφθεί και το ανθρωπολογικό εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για  τους αγνοουμένους.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:39

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Κυριακή 2 Οκτωβρίου
07:03
Ζελένσκι: "Θα σκοτώνεστε ένας ένας όσο θα βρίσκεται στην εξουσία ο Βλαντίμιρ Πούτιν"
06:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 2/10/2022
06:12
Ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα State Partnership των ΗΠΑ - Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε το γεγονός ο Υπουργός Άμυνας
05:55
01 Οκτωβρίου
Σαρλ Μισέλ: "Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream συνιστά απειλή για την ΕΕ"
21:48
Ουκρανία: Τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από την πόλη Λιμάν
20:37
Ιράν: Διαδηλώσεις αλληλεγγύης ανά τον κόσμο προς το κίνημα αμφισβήτησης που ξέσπασε μετά τον θάνατο της Αμινί
20:03
Nord Stream: Γερμανία, Δανία και Σουηδία θα συστήσουν κοινή ομάδα για να ερευνήσουν τις διαρροές στους αγωγούς
19:26
ΠτΔ: "Ήταν και παραμένει έντονη και ειλικρινής η επιθυμία για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό"
19:03
Μπλίνκεν: "Η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει ρόλο - κλειδί για τη διασφάλιση της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου"
18:42
Νέο «μπλόκο» Μενέντεζ με τροπολογία για τα τουρκικά F-16
18:34
Σε λειτουργία ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB - Αλλάζουν τα δεδομένα ως προς την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν
18:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand