Λιμάνια: Απεργίες, προβλήματα και διαμαρτυρίες

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο λιμάνι της Λεμεσού, μετά την απόφαση συντεχνιών να προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα.

Το πρωί περίπου 100 πατατοπαραγωγοί μετέβησαν με τα τρακτέρ τους στο λιμάνι, διαμαρτυρόμενοι για τη μη εκφόρτωση και εξαγωγή 50 - 60 εμπορευματοκιβωτίων με πατάτες. Τονίζουν ότι αν δεν εκφορτωθούν σήμερα οι πατάτες, τότε θα καταστραφούν.
Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν και βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου.
Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο ο Λιμενάρχης Λεμεσού Γιώργος Πούρος, είπε ότι θα έχει συνάντηση μαζί τους, για συζήτηση του θέματος.
Ο κύριος Πούρος είπε ότι στο λιμάνι Λεμεσού, υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 1800 εμπορευματοκιβώτια που αναμένουν να εκφορτωθούν.
Οι απεργοί, πρόσθεσε, εξυπηρετούν φορτία με ευπαθή προϊόντα και κρουαζιερόπλοια.

Προσπάθειες για λύση

Σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου, ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων και Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών Αλέκος Μιχαηλίδης θα έχει στη μία μετά το μεσημέρι, συνάντηση με τις συντεχνίες των εργαζομένων.
Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Μιχαηλίδης είπε ότι κατανοεί πλήρως τις ανησυχίες των εργαζομένων, οι οποίοι είναι φυσικό να ανησυχούν για το μέλλον τους, αφού στο λιμάνι Λεμεσού επέρχονται μεγάλες αλλαγές.
Ξεκαθάρισε ότι στη μεταβατική περίοδο μέχρι το τέλος του 2016, θα γίνει διάλογος για όλα τα ζητήματα του λιμανιού, με την Αρχή Λιμένων και τους δύο επενδυτές.
Τόνισε επίσης ότι η Αρχή Λιμένων θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το λιμάνι και θα έχει εποπτικό και ρυθμιστικό ρόλο.
Για τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο κύριος Μιχαηλίδης επανέλαβε ότι κανένας δεν θα απολυθεί, προσθέτοντας ότι θα προκύψουν μεν πλεονασμοί, αλλά οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα είτε να αποχωρήσουν με αποζημιώσεις, είτε θα μπορούν να μετακινηθούν στον δημόσιο τομέα. Ο κύριος Μιχαηλίδης απέρριψε τις επικρίσεις συντεχνιών ότι κάποιες προσφορές για υπηρεσίες δεν είναι συμφέρουσες για το κράτος, κάνοντας λόγο για βεβιασμένα συμπεράσματα.

Γενική συνέλευση στο Λιμάνι Λάρνακας

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας πραγματοποιούν το πρωί γενική συνέλευση, στην οποία θα γίνει κατ'αρχήν ενημέρωση για την επ'αόριστον απεργία στο λιμάνι Λεμεσού. Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού πρακτορείου ειδήσεων, δεν αποκλείεται απόφαση και για απεργιακά μέτρα.

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:41

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.