Το 2017, Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο ΠΚ

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα είναι έτοιμο να αρχίσει τη λειτουργία Σχολής Αθλητισμού από την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-18, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, στο πλαίσιο της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας με τον ΚΟΑ.

Ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αρχικά στάθηκε στη νέα κατάταξη του Πανεπιστημίου Κύπρου στο QS, όπου κατατάσσεται ανάμεσα στα 200 πρώτα στον κόσμο, λέγοντας πως στο Πανεπιστήμιο έχουν σχέδιο, πρόγραμμα και όνειρα, σημειώνοντας πως δεν είναι τυχαία που το πρώτο κτίριο που φτιάχτηκε στην Πανεπιστημιούπολη ήταν το αθλητικό κέντρο. “Ακριβώς θέλαμε να δώσουμε στον αθλητισμό μια ιδιαίτερη θέση στην πανεπιστημιακή ζωή”, είπε.
Στη συνέχεια, ανέφερε πως στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί ένα αθλητικό κέντρο διαμάντι, υπάρχουν αρκετά καλά στάδια και μέσα στο σχεδιασμό υπάρχει η υλοποίηση ενός σταδίου για κλασικό αθλητισμό και μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων. “Με αυτές τις αθλητικές υποδομές, είμαστε πλέον έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα για μια Αθλητική Ακαδημία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου”, είπε, σημειώνοντας πως πολύ σύντομα θα έρθουν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό, τη διεθνή επιτροπή, για να καταθέσουν την τελική πρόταση έτσι ώστε τη χρονιά 2017-2018 να αρχίσει η λειτουργία του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Η Πρόεδρος του Οργανισμού Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, εξήγησε ότι το μνημόνιο περιλαμβάνει τη συνεργασία σε θέματα όπως ο μαζικός αθλητισμός και η υγεία, η αθλητική ψυχολογία, η καταπολέμηση του ρατσισμού και της βίας στις αθλητικές οργανώσεις και η αθλητική διοίκηση.
“Ο αθλητισμός χωρίς επιστημονική στήριξη, τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αθλητισμός δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός, αθλητισμός είναι παιδεία, αγωγή, τρόπος σκέψης, τρόπος συμπεριφοράς, τρόπος ζωής”, είπε.
Τα θέματα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και αυτά είναι η αθλητιατρική, ο μαζικός αθλητισμός και η υγεία, η αθλητική ψυχολογία, η κοινωνική ένταξη, η ενσωμάτωση και οι ίσες ευκαιρίες, η καταπολέμηση του ρατσισμού και της βίας στις αθλητικές οργανώσεις, η αθλητική διοίκηση, η χρηστή διακυβέρνηση στον αθλητισμό.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου αναφέρθηκε και στο μεγάλο πλάνο του Πανεπιστημίου, που είναι η Ιατρική Σχολή και η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 3ο έτος. “Μέσα στις επιλογές που κάνουμε για το ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής έχουμε στο μυαλό μας και τη διασύνδεση αυτής της Σχολής με τη Σχολή Αθλητισμού”, είπε.
Επίσης, είπε πως μέσα στα πλάνα του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Κυβέρνηση είναι η μετατροπή του Νοσοκομείου Κυπερούντας σε πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κύπρου, και η δημιουργία ενός Κέντρου Αποκατάστασης στην Κυπερούντα που θα αφορά κυρίως αθλητές.
Ο Πρύτανης είπε επίσης ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς που μπορεί να συνεργαστούν το Πανεπιστήμιο με τον ΚΟΑ, και σε όλα τα Τμήματα και Σχολές του Πανεπιστημίου μπορούν να βρεθούν παράθυρα συνεργασίας, είτε αυτό είναι το Τμήμα Ψυχολογίας, είτε το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, είτε το Τμήμα Χημείας Τροφίμων κλπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:41

Τελευταιες Ειδησεις

14 Απριλίου
Τουρκία: Εφετείο ακύρωσε την καταδίκη του δημοσιογράφου Αλτάν - Διέταξε να απελευθερωθεί
21:34
Παραλήρημα Ερντογάν:Eάν χρειαστεί θα επέμβουμε στην Κύπρο
21:18
Ο Κεραυνός κέρδισε την ΑΕΚ με 87-67 και έστειλε σε τέταρτο αγώνα την τελική φάση του πρωταθλήματος μπάσκετ
20:58
Yπ.Υγείας:Εκατόν χιλιάδες επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech αναμένεται να λάβει η Κύπρος μέχρι τον Ιούνιο
20:57
Ελβετία: Χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα παρά τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων
20:34
Πάνω από 8 εκατομμύρια οι διπλά εμβολιασθέντες στο Ηνωμένο Βασίλειο
20:11
Νίκη για την Ανόρθωση στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου
19:50
Ανοίγει αύριο η Πύλη Εμβολιασμού κατά της COVID-19 με 9.707 ραντεβού για ηλικίες 61- 63 ετών
19:46
Tρεις θανάτους και 602 νέα περιστατικά κορονοϊού ανακοίνωσε το Υπ.Υγείας
19:43
Ελλάδα: 3.089 νέα κρούσματα, 809 διασωληνωμένοι, 81 θάνατοι
19:14
ΗΠΑ: Νεκρός 16χρονος από πυρά αστυνομικού - Κρατούσε παιχνίδι όπλο
18:57
Υπό 6ήμερη κράτηση 17χρονος σε σχέση με υπόθεση ρίψης χειροβομβίδας
18:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand