Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Μάρτιν Σούλτς

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  Martin Schulz φθάνει στην Κύπρο την Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, για επίσημη επίσκεψη, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου.

Τον Πρόεδρο Schulz θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τάσου.

Κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Schulz θα έχει την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου.

Της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προηγηθεί επίσημη τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο. Μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Ομήρου, ο κ. Schulz θα προσφωνήσει την ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του κ. Schulz , ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν του και της αντιπροσωπείας του.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει, εξάλλου, συνάντηση με αρχηγούς και εκπροσώπους ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων, στο Λήδρα Πάλας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Λευκωσία. Επίσης, θα επισκεφθεί το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων και θα συμμετάσχει σε τηλεοπτική συζήτηση με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους νέους, στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Ο κ. Schulz θα παρακαθίσει, τέλος, σε ιδιωτικό πρόγευμα με τον Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο κ. Espen Barth Eide.

Τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα κατευοδώσει κατά την αναχώρησή του την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πηγη : ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:41

Τελευταιες Ειδησεις

12 Απριλίου
Ένας νεκρός και μία τραυματίας από σφαίρες μπροστά σε νοσοκομείο του Παρισιού
21:42
Ερντογάν: Τουρκία και Λιβύη παραμένουν δεσμευμένες στο σύμφωνο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο
21:24
Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στο συμβάν στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ
21:17
ΠΟΥ: Η πανδημία «απέχει πολύ ακόμη από το τέλος της»
21:01
" 'Ασα η οικογένεια της Ομόνοιας στέκεται στο πλευρό σου. Είμαστε σίγουροι πως θα επανέλθεις πιο δυνατός”
20:48
Σοκ με Ασάντε - επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι, 6 -8 μήνες εκτός. Η διάγνωση για Λοΐζου
20:33
Με φυσική παρουσία η συνάντηση στη Γενεύη, επιβεβαιώνουν τα Ηνωμένα Έθνη
20:32
Η ΕΕ καταδικάζει έντονα τη χρήση χημικών όπλων από τη Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία στο Σαρακίκ το 2018
20:16
Σημεία δειγματοληψίας με rapid test την Τρίτη
19:58
Ένας θάνατος και 528 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
19:42
Πράσινο φως από Επιτροπή Οικονομικών για θέσεις σε δημόσιο, ημιδήμοσιο, στρατό και αστυνομία
19:38
Kαδής: Ιστορική εξέλιξη η καταχώριση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ-Τεράστια οφέλη για παραγωγούς και οικονομία
19:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand