Νεκρός φέρεται να είναι ο μακελάρης των Βρυξελλών

Ως ο δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ο Ναζίμ Λαχράουι, ο εγκέφαλος του χθεσινού μακελειού στη βελγική πρωτεύουσα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Έχει ήδη ταυτοποιηθεί ο ένας εκ των δραστών των επιθέσεων στο αεροδρόμιο, ο Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι.
Από νέα στοιχεία που επικαλείται η βελγική εφημερίδα «De Standaard», προκύπτει ότι ο δεύτερος βομβιστής που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, είναι ο Λαχράουι.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, αναφέρει πως ο άνδρας με το λευκό πανωφόρι, το καπέλο και τα γυαλιά, όπως απαθανατίστηκε από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, ταυτοποιήθηκε ως ο δεύτερος τρομοκράτης του αιματηρού κτυπήματος.
Μετά τη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών είχε εκτιμηθεί πως ο Λαχράουι, ο οποίος ήταν συνεργός του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, δεν είχε θέσει σε εφαρμογή τα φονικά πλάνα του, εγκαταλείποντας τη βαλίτσα με τα εκρηκτικά και φεύγοντας από το Ζάβεντεμ.
Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα, ξένα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι οι βελγικές Αρχές τον αναζητούν, θεωρώντας ότι έχει διαφύγει.
Ο Λαχράουι γεννήθηκε στην περιοχή Σάερμπεκ των Βρυξελλών στις 18 Μαΐου του 1991 και η βελγική αστυνομία τον αναζητούσε σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι, αφού ίχνη DNA του βρέθηκαν σε υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή εκρηκτικών.
Ο 25χρονος θεωρείτο ο μόνος επιζών από τους τρομοκράτες που σκόρπισαν τον θάνατο στο Ζάβεντεμ και στο μετρό των Βρυξελλών, καθώς τα αδέλφια Ιμπραήμ και Χαλίντ Μπακράουι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις, ο πρώτος στο μακελειό στο αεροδρόμιο και ο δεύτερος στο μετρό.
Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν έχει ταυτοποιηθεί ο άνδρας που αποτυπώνεται στις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου και βρίσκεται δίπλα στον Ιμπραήμ Μπακράουι.
Ο Λαχράουι είχε μεταβεί στη Συρία τον Φεβρουάριο του 2013 και καταζητείτο από τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ επιχείρησε να επιστρέψει στην Ευρώπη, εντοπίστηκε στα σύνορα Αυστρίας-Ουγγαρίας, όπου υποβλήθηκε σε ελέγχους, δίνοντας στις τοπικές Αρχές το όνομα Σουφιάνε Καγιάλ. Μάλιστα, λέγεται πως τότε βρισκόταν με τον Αμπντεσλάμ, ωστόσο οι αστυνομικές Αρχές δεν τους συνέλαβαν.

Σαρωτικές έρευνες
Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό του τέταρτου δράστη των χθεσινών βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό 270.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία χτενίζει πολλές συνοικίες της βελγικής πρωτεύουσας, αλλά και περιοχές στην υπόλοιπη χώρα.
Οι δράστες του μακελειού, σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν τέσσερις, από τους οποίους οι τρεις πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού
Ανταπόκριση: Θάνος Αθανασίου, Βρυξέλλες
Πηγή: protothema.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:41

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο σημερινός Χίτλερ
20:31
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.