Άρχισαν οι ετοιμασίες για μεταφορά ασθενών στο δημόσιο τομέα

Οι τρόποι εφαρμογής της απόφασης που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο για παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα για επεμβάσεις, εξετάσθηκαν χθες βράδυ σε ευρεία σύσκεψη του Υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, δήλωσε ότι δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις ενώ εξετάσθηκε ο τρόπος διαλογής των περιστατικών και παραπομπής των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.
Δήλωσε επίσης ότι εξετάστηκαν και τα άλλα ζητήματα που αφορούν τον τρόπο κάλυψης των θέσεων του προσωπικού ασφαλείας και κυρίως τα ζητήματα εξυπηρέτησης των εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών.

Η ΠΑΣΥΚΙ ετοιμάζει τις λίστες

Στο μεταξύ η  Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, με ανακοίνωση της  καλεί τα μέλη της να ανταποκριθούν άμεσα και να παραχωρήσουν τις λίστες των ασθενών, των οποίων οι χειρουργικές επεμβάσεις ματαιώθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΠΑΣΥΚΙ έχει ενημερωθεί για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να ζητηθούν από τους Διευθυντές των χειρουργικών ειδικοτήτων οι λίστες των ασθενών, των οποίων οι χειρουργικές επεμβάσεις ματαιώθηκαν, λόγω των απεργιακών μέτρων των νοσηλευτών, από τις 15 Μαρτίου του 2016, με στόχο την παραπομπή τους σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια για θεραπεία.
«Λόγω της σοβαρότητας του θέματος καλέσαμε τα μέλη μας να ανταποκριθούν άμεσα και να παραχωρήσουν τις λίστες”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΠΑΣΥΚΙ θέλει να τονίσει ότι η όλη διαδικασία πρέπει να αντιμετωπιστεί με πλήρη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, καθώς επίσης και η επιλογή των νοσηλευτηρίων, στα οποία θα παραπέμπονται οι ασθενείς.  Αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει με κανένα τρόπο να μεταφερθεί η υποχρέωση της επιλογής του νοσηλευτηρίου από τους κυβερνητικούς γιατρούς, διότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους επίρριψης ευθυνών για διαπλοκή και δεκασμό και τονίζει πως η επιλογής του Ιατρικού Κέντρου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας.

Η ΠΑΣΥΚΙ Παράλληλα, σημειώνει ότι η απόφαση αυτή παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα του ασθενή στη ελεύθερη επιλογή γιατρού.

Τέλος, εκφράζει την έντονη απογοήτευσή της γιατί η εργοδοτική πλευρά θα έπρεπε να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες επίλυσης της κρίσης και λαμβάνει αποφάσεις που δύναται να αποβούν καταστροφικές για το μέλλον των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:42

Τελευταιες Ειδησεις

12 Απριλίου
ΠΟΥ: Η πανδημία «απέχει πολύ ακόμη από το τέλος της»
21:01
" 'Ασα η οικογένεια της Ομόνοιας στέκεται στο πλευρό σου. Είμαστε σίγουροι πως θα επανέλθεις πιο δυνατός”
20:48
Σοκ με Ασάντε - επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι, 6 -8 μήνες εκτός. Η διάγνωση για Λοΐζου
20:33
Με φυσική παρουσία η συνάντηση στη Γενεύη, επιβεβαιώνουν τα Ηνωμένα Έθνη
20:32
Η ΕΕ καταδικάζει έντονα τη χρήση χημικών όπλων από τη Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία στο Σαρακίκ το 2018
20:16
Σημεία δειγματοληψίας με rapid test την Τρίτη
19:58
Ένας θάνατος και 528 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
19:42
Πράσινο φως από Επιτροπή Οικονομικών για θέσεις σε δημόσιο, ημιδήμοσιο, στρατό και αστυνομία
19:38
Kαδής: Ιστορική εξέλιξη η καταχώριση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ-Τεράστια οφέλη για παραγωγούς και οικονομία
19:18
Ηγετική παρέμβαση Πουλλαϊδη στην Ανόρθωση : Πληρωμές και σύνθημα πρόκρισης
19:11
Και επίσημα "βυσσινί" ο Σωτήρης Αντωνίου. Νέος τεχνικός στην ΕΝΠ
18:56
Η ΕΕ απορρίπτει κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των συζητήσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
18:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand