Άρχισαν οι ετοιμασίες για μεταφορά ασθενών στο δημόσιο τομέα

Οι τρόποι εφαρμογής της απόφασης που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο για παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα για επεμβάσεις, εξετάσθηκαν χθες βράδυ σε ευρεία σύσκεψη του Υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, δήλωσε ότι δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις ενώ εξετάσθηκε ο τρόπος διαλογής των περιστατικών και παραπομπής των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.
Δήλωσε επίσης ότι εξετάστηκαν και τα άλλα ζητήματα που αφορούν τον τρόπο κάλυψης των θέσεων του προσωπικού ασφαλείας και κυρίως τα ζητήματα εξυπηρέτησης των εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών.

Η ΠΑΣΥΚΙ ετοιμάζει τις λίστες

Στο μεταξύ η  Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, με ανακοίνωση της  καλεί τα μέλη της να ανταποκριθούν άμεσα και να παραχωρήσουν τις λίστες των ασθενών, των οποίων οι χειρουργικές επεμβάσεις ματαιώθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΠΑΣΥΚΙ έχει ενημερωθεί για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να ζητηθούν από τους Διευθυντές των χειρουργικών ειδικοτήτων οι λίστες των ασθενών, των οποίων οι χειρουργικές επεμβάσεις ματαιώθηκαν, λόγω των απεργιακών μέτρων των νοσηλευτών, από τις 15 Μαρτίου του 2016, με στόχο την παραπομπή τους σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια για θεραπεία.
«Λόγω της σοβαρότητας του θέματος καλέσαμε τα μέλη μας να ανταποκριθούν άμεσα και να παραχωρήσουν τις λίστες”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΠΑΣΥΚΙ θέλει να τονίσει ότι η όλη διαδικασία πρέπει να αντιμετωπιστεί με πλήρη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, καθώς επίσης και η επιλογή των νοσηλευτηρίων, στα οποία θα παραπέμπονται οι ασθενείς.  Αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει με κανένα τρόπο να μεταφερθεί η υποχρέωση της επιλογής του νοσηλευτηρίου από τους κυβερνητικούς γιατρούς, διότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους επίρριψης ευθυνών για διαπλοκή και δεκασμό και τονίζει πως η επιλογής του Ιατρικού Κέντρου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας.

Η ΠΑΣΥΚΙ Παράλληλα, σημειώνει ότι η απόφαση αυτή παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα του ασθενή στη ελεύθερη επιλογή γιατρού.

Τέλος, εκφράζει την έντονη απογοήτευσή της γιατί η εργοδοτική πλευρά θα έπρεπε να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες επίλυσης της κρίσης και λαμβάνει αποφάσεις που δύναται να αποβούν καταστροφικές για το μέλλον των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:42

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.