Επιτυχής ολοκλήρωση Ασκήσεων με Ισραήλ και Γαλλία

Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία η τριήμερη άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 1/2016», καθώς και η άσκηση έρευνας-διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPFRA-01/16”.


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 1/2016» διεξήχθη στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος συνεργασίας, για κοινές ασκήσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.

Η άσκηση, διάρκειας 3 ημερών, πραγματοποιήθηκε εντός του FIR Λευκωσίας και στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε αυτή συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Η άσκηση έρευνας-διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPFRA-01/16”, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κύπρου και της Γαλλίας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό της άσκησης είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συνεχάρη το ΓΕΕΦ και όλο το προσωπικό που συμμετείχε, για την επιτυχή διεξαγωγή των ασκήσεων, που αποδεικνύει τον αναβαθμισμένο ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη και ευαίσθητη περιοχή.

Τόνισε ότι ανάλογες ασκήσεις με τη συνεργασία φίλων και γειτονικών χωρών δίνουν τη δυνατότητα για συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, συνάσκηση με ένοπλες δυνάμεις ισχυρών χωρών καθώς και για συνεχή έλεγχο της επιχειρησιακής ετοιμότητας αεροναυτικών και επίγειων μέσων.

Σημείωσε ότι οι ασκήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο διμερών συνεργασιών που αναπτύσσει η Κύπρος και αφορούν σενάρια σε σχέση με την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας και ασύμμετρων απειλών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:51

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Η Ρωσία παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει «δυσκολίες» αλλά επιμένει ότι η «επιχείρηση» στην Ουκρανία θα συνεχιστεί ως την επίτευξη των στόχων
07:25
Καταγράφηκαν 771.145 κρούσματα και 1.592 θάνατοι από COVID-19 το τελευταίο 24ωρο παγκοσμίως
07:07
Ευθύνες στην Ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη επίλυση του Κυπριακού επιρρίπτει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου
06:43
Πράσινο φως για λήψη απεργιακών μέτρων άναψαν στο συμβούλιο της ΕΤΥΚ οι Τραπεζοϋπάλληλοι
06:22
Ιωάννης Κασουλίδης: Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
06:06
Ουκρανία: Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ετοιμάζεται να παρατείνει τον στρατιωτικό νόμο
05:51
18 Μαΐου
Ετοιμος ο Πρόεδρος για διάλογο για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, είπε ο Κυριάκος Κούσιος
21:44
Σε χαμηλό πέντε μηνών υποχώρησαν τον Απρίλιο οι άδειες οικοδομής στις ΗΠΑ
21:39
Ιστορικό βήμα για την αμυντική Συμμαχία, χαρακτηρίζει ο Σολτς την αίτηση Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ
21:31
Ο Μπάιντεν χαιρετίζει και στηρίζει την «ιστορική υποψηφιότητα» Φινλανδίας και Σουηδίας για το ΝΑΤΟ
21:18
Επενδύσεις, απλοποίηση διαδικασιών για ανανεώσιμες και προώθηση των φωτοβολταϊκών μεταξύ άλλων προτάσεων στο πακέτο REPowerEU της Κομισιόν
21:17
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τεκμηριώνει "προφανή εγκλήματα πολέμου" στην Ουκρανία
21:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand