Αστυνομία: Αυξημένα μέτρα στους δρόμους το τριήμερο

Επιπρόσθετα μέτρα λαμβάνει η Αστυνομία ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων και άλλων ανεπιθύμητων καταστάσεων στο οδικό δίκτυο.

Σε γραπτή δήλωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης αναφέρει ότι τα μέτρα θα ισχύουν σε παγκύπρια βάση, με αυξημένη παρουσία αστυνομικών, τόσο στο κύριο όσο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν εντατικοποίηση των μηχανοκινήτων περιπολιών και ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης στους αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και διευκόλυνση του κοινού κατά τις διακινήσεις του.
Ειδικότερα, μεθαύριο Κυριακή, ημέρα της εκδήλωσης για τον Καρνάβαλο στη Λεμεσό, οπότε και αναμένεται να παρατηρηθεί αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού, το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα αστυνόμευσης, τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή του κοινού.
Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα αστυνόμευσης παγκύπρια, τόσο κατά την έξοδο του κοινού προς την ύπαιθρο και τα παράλια, όσο και κατά την επιστροφή του στις πόλεις.
Επιπλέον, η Αστυνομία έχει προγραμματίσει και θα εφαρμόσει συγκεκριμένα σχέδια, που θα επικεντρωθούν στην πρόληψη του εγκλήματος και ιδιαίτερα στα αδικήματα κατά περιουσίας, όπως ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές, με αυξημένες περιπολίες τόσο στις πόλεις, όσο και την ύπαιθρο και σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού, όπως είναι εμπορικοί δρόμοι ή πολυσύχναστα μέρη.
Παράλληλα όμως με τα μέτρα που η ίδια λαμβάνει, η Αστυνομία καλεί και τους πολίτες να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση, με τη λήψη δικών τους πρόσθετων μέτρων, για την ασφάλεια των κατοικιών τους και την προστασία και φύλαξη της περιουσίας τους.
Επίσης, τονίζεται για ακόμα μία φορά ότι η υπερβολική ταχύτητα, καθώς και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, είναι από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων, γι' αυτό και η Αστυνομία επικεντρώνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση, με συνεχείς και εντατικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια του τριημέρου.
Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελίδης, η Αστυνομία, με την εντατικοποίηση των μέτρων, στοχεύει στην ασφάλεια των πολιτών, την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας και παραβατικής συμπεριφοράς και την ποιοτική εξυπηρέτηση του κοινού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:51

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.