Το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί δράσεις για κινδύνους στο διαδίκτυο

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στα πλαίσια της κεντρικής του επιδίωξης για συμβολή στη διάπλαση πολιτών με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, προωθεί πρακτικές και δράσεις, που σκοπό έχουν να ενημερώσουν τους μαθητές για τους κινδύνους του διαδικτύου και τα μέτρα που οι ίδιοι πρέπει να λαμβάνουν, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του στην Ημερίδα με θέμα: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο», ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι “η πολιτεία, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι φορείς που παρέχουν τις υπηρεσίες διαδικτύου, αλλά και τα ίδια τα παιδιά θα πρέπει μέσα από τη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους να διασφαλίζουν την ορθή χρήση του διαδικτύου, με τρόπο που να διαφυλάσσει πρωτίστως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια”.
Όπως αναφέρει σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Καδής σημείωσε πως είναι ευθύνη όλων η κατοχύρωση της ποιότητας και της ασφάλειας στη χρήση του διαδικτύου.
Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη διαδικτυακή πύλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και στο πρόγραμμα «Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο», το οποίο λειτουργεί με σκοπό να παρέχει βοήθεια στα σχολεία να υλοποιούν δράσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, ενισχύοντας τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Επιπρόσθετα, αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα «Μικροί Εκπαιδευτές για το διαδίκτυο», που μέσα από τη λειτουργία του προσβλέπει στην εμπλοκή των μαθητών στην εκπαίδευση των συμμαθητών τους για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
Ο κ. Καδής αναφέρθηκε και στην αναπροσαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων του μαθήματος της πληροφορικής για τις τάξεις του Γυμνασίου, έτσι ώστε να περιλαμβάνουν θεματικές ενότητες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Όπως είπε, “με τον τρόπο αυτό, όλα τα παιδιά διδάσκονται και αξιολογούνται σε βασικές γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να κατέχουν για να προστατεύονται από τους κινδύνους του διαδικτύου ενώ όλες αυτές οι δράσεις ενισχύονται και συμπληρώνονται με σχετικούς διαγωνισμούς, ημερίδες και διαλέξεις, που προσφέρουν στους μαθητές χρήσιμες και πολύτιμες εμπειρίες”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:36

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.