Το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί δράσεις για κινδύνους στο διαδίκτυο

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στα πλαίσια της κεντρικής του επιδίωξης για συμβολή στη διάπλαση πολιτών με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, προωθεί πρακτικές και δράσεις, που σκοπό έχουν να ενημερώσουν τους μαθητές για τους κινδύνους του διαδικτύου και τα μέτρα που οι ίδιοι πρέπει να λαμβάνουν, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του στην Ημερίδα με θέμα: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο», ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι “η πολιτεία, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι φορείς που παρέχουν τις υπηρεσίες διαδικτύου, αλλά και τα ίδια τα παιδιά θα πρέπει μέσα από τη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους να διασφαλίζουν την ορθή χρήση του διαδικτύου, με τρόπο που να διαφυλάσσει πρωτίστως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια”.
Όπως αναφέρει σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Καδής σημείωσε πως είναι ευθύνη όλων η κατοχύρωση της ποιότητας και της ασφάλειας στη χρήση του διαδικτύου.
Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη διαδικτυακή πύλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και στο πρόγραμμα «Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο», το οποίο λειτουργεί με σκοπό να παρέχει βοήθεια στα σχολεία να υλοποιούν δράσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, ενισχύοντας τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Επιπρόσθετα, αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα «Μικροί Εκπαιδευτές για το διαδίκτυο», που μέσα από τη λειτουργία του προσβλέπει στην εμπλοκή των μαθητών στην εκπαίδευση των συμμαθητών τους για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
Ο κ. Καδής αναφέρθηκε και στην αναπροσαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων του μαθήματος της πληροφορικής για τις τάξεις του Γυμνασίου, έτσι ώστε να περιλαμβάνουν θεματικές ενότητες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Όπως είπε, “με τον τρόπο αυτό, όλα τα παιδιά διδάσκονται και αξιολογούνται σε βασικές γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να κατέχουν για να προστατεύονται από τους κινδύνους του διαδικτύου ενώ όλες αυτές οι δράσεις ενισχύονται και συμπληρώνονται με σχετικούς διαγωνισμούς, ημερίδες και διαλέξεις, που προσφέρουν στους μαθητές χρήσιμες και πολύτιμες εμπειρίες”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:36

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Covid-19: Το τουρκικό εμβόλιο Turkovac ξεκινά την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών
21:40
Λευκός Οίκος: Ο στόχος του Μπάιντεν για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως την 4η Ιουλίου δεν θα επιτευχθεί
21:39
Ο ΠΟΥ «ανησυχεί» για τη χαλάρωση των περιορισμών σε ορισμένους αγώνες του Euro 2020
21:36
Βέρα Γιούροβα: Η συνολική ατμόσφαιρα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχει βελτιωθεί
21:33
Ισραήλ-Covid-19: Για ένα «νέο κύμα» ανησυχούν οι αρχές μετά τα 125 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την Δευτέρα
21:31
Φάουτσι: Η παραλλαγή Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή στην μάχη των ΗΠΑ για την εξάλειψη της πανδημίας εντός των συνόρων
21:30
Νίκος Αναστασιάδης : ΠτΔ: Όσο είμαι στην εξουσία δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας
21:25
Νίκος Αναστασιάδης: Στόχος του ανασχηματισμού να υπηρετήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης και το Σχέδιο Ανάκαμψης
21:18
Τριψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων
20:38
Η Biontech ετοιμάζει γρήγορη αντίδραση σε τυχόν νέες παραλλαγές του κορονοϊού
19:41
WSJ: Το Πεκίνο θα διατηρήσει σε ισχύ για έναν ακόμη χρόνο τους συνοριακούς περιορισμούς λόγω Covid-19
19:40
Μέρκελ: Άλλαξε εμβόλιο για τη δεύτερη δόση – Από AstraZeneca σε Moderna
19:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand