Νεκροί και τραυματίες από σύγκρουση τρένων στη Γερμανία

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση μεταξύ δύο αμαξοστοιχιών που σημειώθηκε το πρωί στη νότια Γερμανία, ενώ τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν δύο ανθρώπους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

«Έχουμε τώρα εννέα νεκρούς. Ο αριθμός είναι επιβεβαιωμένος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιούργκεν Ταλμάιερ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ενώ σε προηγούμενο απολογισμό γινόταν λόγος για οκτώ νεκρούς και 150 τραυματίες, 50 από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση. Δύο άτομα εξακολουθούν να αναζητούνται από τους διασώστες, πρόσθεσε.


Οι δύο αμαξοστοιχίες συγκρούσθηκαν μετωπικά σε μονή σιδηροτροχιά στις 6:48 (τοπική ώρα, 07:48 ώρα Ελλάδας) κοντά στο Μπαντ Άιμπλινγκ στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.
Δεκάδες ομάδες διασωστών βρίσκονται επιτόπου και ελικόπτερα μετέφεραν μερικούς από τους τραυματίες σε γειτονικά νοσοκομεία. Η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Τα δύο τρένα ανήκουν στην εταιρεία Meridian, η οποία ανήκει στη γαλλική εταιρεία μεταφοράς επιβατών Transdev, η οποία ανήκει από κοινού στην κρατική τράπεζα CDC και την εταιρεία υδάτων και αποβλήτων Veolia.

Η εταιρεία διαχειρίζεται δίκτυα σιδηροδρόμων, τραμ και λεωφορείων σε 19 χώρες και το 2014 είχε έσοδα 6,6 δισεκ. ευρώ.
Η κρατική γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn είναι υπεύθυνη για τις σιδηρογραμμές, οι οποίες διαθέτουν σύστημα που κάνει το τρένο να σταματάει αυτομάτως, όταν παραβιάσει κόκκινο σήμα.
Πηγή:naftemporiki.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:36

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.