Έτοιμος για από κοινού ανακοινώσεις σημείων σύγκλισης δηλώνει ο Ακιντζί

Τα σημεία σύγκλισης των δύο πλευρών στο Κυπριακό θα μπορούσαν να ανακοινωθούν από κοινού από τους δύο ηγέτες, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα, εκφράζοντας ετοιμότητα να το πράξει.


Σχολιάζοντας πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου Αναστασιάδη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι είναι φυσικό οι ηγέτες να θέλουν να διαφωτίσουν τις κοινότητές του.
Πρόσθεσε ότι το κάνει και ο ίδιος κάποτε, αλλά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το έκανε διαφορετικά, όπως είπε.
Στα θέματα στα οποία ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι συμφωνήσαμε, ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί, προβάλλονται μόνο οι δικές του αρχές και αυτό που έκανε είναι ένα μονόπλευρο σχόλιο που περιέχει λάθη και παραλείψεις.
Κληθείς να αναφέρει ένα παράδειγμα γι' αυτό που λέει, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι για το θέμα του πληθυσμού δημιουργείται η εντύπωση πως οι Τουρκοκύπριοι έχουν αποδεχθεί ότι η αναλογία αυτή θα μείνει σταθερή.
Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, δεν υπάρχει και οι υπήκοοί μας, κατά την έκφρασή του, θα γίνουν χωρίς διαχωρισμούς, υπήκοοι της ομόσπονδης Κύπρου.
Για το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι κι εμείς θέλουμε να ζήσουμε σε μια σύγχρονη χώρα στην οποία θα ισχύουν ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα και υπό αυτή την έννοια θα επιδειχθεί σεβασμός στο δικαίωμα να ζήσει ο καθένος στο μέρος που θέλει.
Για το περιουσιακό, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι είναι ορθό πως ο παλιός ιδιοκτήτης θα κάνει την πρώτη προσφυγή, αλλά δεν σημαίνει ότι ο πρώτος αιτητής θα πάρει οπωσδήποτε εκείνο το σπίτι.
Για το θέμα των εγγυήσεων, είπε ότι αυτό θα συζητηθεί τελευταίο, στο πλαίσιο μιας πενταμερούς διάσκεψης και είναι λανθασμένος ο ισχυρισμός ότι έχει φύγει το θέμα αυτό από τη μέση και επιπλέον ομονοούμε.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.