Συνεχίζεται στο κακουργιοδικείο η αντεξέταση του Σάββα Βέργα

Συνεχίζεται σήμερα στο κακουργιοδικείο Πάφου η αντεξεταση του Σάββα Βέργα από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση ΣΑΠΑ Γιώργου Μιχαηλίδη, Ευστάθιου Ευσταθίου, Βάσου Βασιλείου, Φειδία Σαρικα και Γιώργου Σιαηλη.

Και οι πέντε αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Χθες, ο Σάββας Βέργας που είναι ο 8ος κατά σειρά μάρτυρας κατηγορίας που παρουσιάζει η κατηγορούσα αρχή ανέγνωσε τις έξι καταθέσεις που έδωσε στις ανακριτικές αρχές στα τέλη του 2014 όταν ξέσπασε το σκάνδαλο παραδεχόμενος και την δική του ανάμειξη. Ο τέως δήμαρχος Πάφου αντεξετάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του Γιώργου Μιχαηλίδη ο οποίος αμφισβήτησε την θέση του Βέργα για δυο συναντήσεις με εργολάβους μια στο χωριό Αναλύοντας και μια στο ξενοδοχείο Καραβελ στην Αθήνα κατά τις οποίες συμφωνήθηκαν και δόθηκαν χρήματα ως μίζες από τις εταιρείες.
Ο Σάββας Βέργας παραδέχτηκε χθες στο κακουργιοδικείο Πάφου ότι λύγισε και αποφάσισε να μιλήσει για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ μόλις η αστυνομία συνέλαβε την σύζυγο του και μητέρα των παιδιών του. Στην κατάθεση του ο Σάββας Βέργας «κάρφωσε» καιτον Γιώργο Σιαηλη ότι τον επισκέφτηκε στα αστυνομικά κρατητήρια, λέγοντας ψέματα κατά τον Βέργα ότι ο ίδιος τον διόρισε δικηγόρο του, για να του ζητήσει να μην μιλήσει για τις μίζες του Δρακοπουλου. Ο Βέργας είπε ότι αρνήθηκε να καλύψει τον Σιαηλη για τον οποίο επανέλαβε ότι πήρε 55 χιλιάδες από τον Δρακοπουλο της εταιρείας ENVITEC τα οποία μοίρασαν μέσα στο αυτοκίνητο του Βέργα.
Ανταπόκριση: Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:40

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ σήμερα στα Ιεροσόλυμα
07:06
Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στο λιμάνι της Λαττάκειας
06:32
CIA: Οι προθέσεις του Πούτιν για την Ουκρανία δεν είναι σαφείς
06:30
Ελεύθερος αφέθηκε ο 'Ελληνας αστυνομικός που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές
06:16
06 Δεκεμβρίου
Σύνολο 9,926 εμβολιασμοί έγιναν τη Δευτέρα
21:28
Covid-19: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο τον ιδιωτικό τομέα
21:15
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν με Μητσοτάκη- Υπογράμμισαν τη σημασία της αλληλεγγύης στην προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη
20:58
Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για Κύπρο και άλλες χώρες σε μεταπρογραμματική εποπτεία
20:50
Φον ντερ Λάιεν: Στόχος μας να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έως τα μέσα του 2022
20:30
Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στον Έβρο από τους Τούρκους – Κινητοποίηση Ελληνικής Αστυνομίας και υπουργείου Εξωτερικών
19:58
Ένας θάνατος και 706 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:52
Συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες-Παρουσίαση συμπερασμάτων 11ης Έκθεσης Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης
19:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand