Σε οκταετή κάθειρξη και 800 μαστιγώσεις μετατράπηκε η θανατική ποινή Παλαιστίνιου ποιητή

Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας μετέτρεψε τη θανατική ποινή ενός Παλαιστίνιου ποιητή, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την κατηγορία της "αποστασίας", σε οκταετή κάθειρξη και 800 μαστιγώσεις, όπως ανακοίνωσε ο συνήγορος του.

Ο Ασραφ Φάγιαντ καταδικάστηκε σε θάνατο τον Νοέμβριο, παρά τη διεθνή κατακραυγή που έχει προκαλέσει η υπόθεση. Σήμερα ωστόσο, το δικαστήριο της πόλης Αμπχα ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση για την εκτέλεση του ποιητή, ανέφερε μέσω του Twitter ο δικηγόρος του, ο Αμπντελ Ραχμάν αλ Λαχίμ.

Ο Φάγιαντ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και σε 800 χτυπήματα με το μαστίγιο (με ρυθμό 50 χτυπήματα κάθε φορά). Οφείλει επίσης να μετανοήσει δημοσίως σε κάποιο δημόσιο μέσο ενημέρωσης, πρόσθεσε ο δικηγόρος, ο οποίος είχε ασκήσει έφεση στη θανατική ποινή.

Ο Λαχίμ είπε πάντως ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του ώστε να πετύχει την απελευθέρωση του πελάτη του.

Το 2014 ο Ασραφ Φάγιαντ είχε καταδικαστεί σε τετραετή φυλάκιση και 800 μαστιγώσεις, μετά από μια μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του μια ομάδα πολιτιστικών συζητήσεων σε ένα καφενείο της Αμπχα, σύμφωνα με την οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. λνας άνδρας υποστήριζε ότι τον άκουσε να μιλάει εναντίον του Θεού ενώ ένας ιερωμένος τον κατηγορούσε για "βλασφημία" για μια ποιητική συλλογή που έγραψε πριν από μια δεκαετία. "Αυτό που λέει ο Φάγιαντ είναι ότι καβγάδισε με τα άλλα μέλη της ομάδας", ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Πρωτοδίκως, ο Φάγιαντ αρνήθηκε ότι το έργο του είναι "βλάσφημο", όμως ζήτησε συγγνώμη και το δικαστήριο τότε δεν τον καταδίκασε σε θάνατο.

Η αποστασία, η δολοφονία, ο βιασμός και το εμπόριο ναρκωτικών τιμωρούνται με θάνατο στη Σαουδική Αραβία. Από τις αρχές του έτους έχουν εκτελεστεί στη χώρα 58 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 47 μέσα σε μία ημέρα, στις 2 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.