Λιποθύμησε ο Βέργας στη διάρκεια της αντεξέταση του

Τις αισθήσεις του έχασε ο τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα  στη διάρκεια αντεξέτασης του από τον δικηγόρο υπεράσπισης ενός από τους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στην Πάφο ο Σάββας Βέργας ένιωσε αδιαθεσία και στη συνέχεια λιποθύμησε και οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Πάφου.

Η σημερνή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου άρχισε  με αντεξέταση του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα από τον συνήγορο υπεράσπισης του Φειδία Σαρίκα, δικηγόρο Κρις Τριανταφυλλίδη. Ο κ. Βέργας παραδέχτηκε ότι δεν ήταν μπροστά σε οποιαδήποτε ενέργεια έκανε ο κ. Σαρίκας, αλλά ότι γνώριζε ήταν από τον Ε. Μαλληκίδη, τέως Γενικό Διευθυντή του ΣΑΠΑ.
Συγκεκριμένα, είπε ο Βέργας, ο Μαλληκίδης όταν τον προσέγγισε του ανέφερε ότι ο Φ. Σαρίκας και τότε Δήμαρχος Πάφου είχε κάνει κάποιες ενέργειες για να πεισθεί να κάνει και ο ίδιος. Του είχε αναφέρει επίσης και για το “σαθρό σύστημα”, όπως είπε.
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στις αναφορές του Κυριάκου Χρυσοχόου της εταιρείας NEMESIS, ο οποίος τον επισκέφτηκε μετά την εκλογή του στη Δημαρχία της Πάφου, λέγοντας του ότι δεν θα ήταν μόνος αλλά ότι θα είχε τη στήριξη της ΕΔΕΚ και συγκεκριμένα από τον Φ. Σαρίκα και τον Β. Δημητρίου.
Ο κ. Τριανταφυλλίδης στην αντεξέταση του αναφέρθηκε στις αρχικές τοποθετήσεις του Σ. Βέργα τότε που αρνείτο κάθε ανάμειξη με την υπόθεση, λέγοντας πως ο Βέργας τόσο στις ανακριτικές αρχές όσο και δημόσια είχε δηλώσει αθώος.
Ο Σ. Βέργας, ερωτηθείς σχετικά από τον συνήγορο υπεράσπισης του βουλευτή της ΕΔΕΚ Πάφου, ανέφερε ότι οι σχέσεις του με τον Φ. Σαρίκα ήταν καλές πέρα από την περίοδο που και οι δύο τους ήταν υποψήφιοι για τη Δημαρχία της Πάφου. Τα περισσότερα προβλήματα, ανέφερε, τα είχε με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την εκλογή του, και όχι με τον Φ. Σαρίκα.
Ο κ. Τριαναταφυλλίδης υπέβαλε τη θέση ότι αποτέλεσμα της ομολογίας του είναι η απόσυρση κατηγοριών από την κατηγορούσα Αρχή με μεγαλύτερες ποινές, αλλά και η κράτηση του σε χώρο προστασίας μαρτύρων.
Ο Σ. Βέργας απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως οι συνθήκες της κράτησης του δεν είναι οι καλύτερες και ότι στο χώρο προστασίας μαρτύρων μεταφέρθηκε μετά την απειλή που δέχτηκε από πρόσωπο εκτός των Κεντρικών Φυλακών, αλλά η απειλή, όπως είπε, αφορούσε την παρουσία του στις Κεντρικές φυλακές.
Ο κ. Τριανταφυλλίδης υπέβαλε τη θέση ότι η μαρτυρία Σ. Βέργα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή διότι ενήργησε αντίθετα από το λόγο της εκλογής του, απέδειξε ανεντιμότητα και δεύτερον επειδή “ενώ αρχικά έλεγε Α, άλλαξε το παραμύθι και είπε Β”.
Ο Σάββας Βέργας είπε πως έκρινε πως ήταν έντιμο να βοηθήσει να αποδοθεί η δικαιοσύνη και πως καταδίκασε τον εαυτό του χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση του ΣΑΠΑ είναι οι Φειδία Σαρίκα, Γιώργος Μιχαηλίδης, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλή.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου - ΡΙΚ Πάφος, ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:40

Τελευταιες Ειδησεις

03 Δεκεμβρίου
ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του τουρκικού ΥΠΕΞ για την αδειοδότηση του τεμαχίου 5
20:54
Δεύτερη ημέρα με πάνω από 50 χιλιάδες κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο - Αυξάνονται τα κρούσματα της Όμικρον
20:36
Ένας θάνατος και 594 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ξεπέρασαν το €1 δις τα έσοδα από τον τουρισμό το ενιάμηνο
20:13
Στη δημοσιότητα το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα
19:59
Ο Μπάιντεν κρυολόγησε αλλά διαβεβαιώνει ότι είναι καλά
19:36
Βέλγιο: Δεν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19
19:17
Συνέχισε την ανοδική του πορεία ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
18:46
Ελλάδα: Η τρίτη δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις
18:28
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα Φραγκίσκου
18:26
Γερμανός υπ. Υγείας: "Βοηθήστε να αποφύγουμε περισσότερο πόνο" - "Θλιβερή κορύφωση" της κατάστασης στις ΜΕΘ τα Χριστούγεννα
18:18
Θερμές ευχαριστίες προς τον Πάπα Φραγκίσκο για τη μετεγκατάσταση 50 μεταναστών από την Κύπρο στο Βατικανό, εκφράζει το ΥΠΕΣ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand