KOA:Σεμινάριο για την ισότητα των δύο φύλων

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο ΚΟΑ με θέμα την ισότητα των δύο φύλων.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις της Υπεύθυνης του προγράμματος SCORE της ENGSO κ. Heidi Pekkola, καθώς και της Λειτουργού  Πολιτικής του Τμήματος Αθλητισμού και Προγραμματισμού της Ε.Ε. κ. Paola Ottonello, οι οποίες μεταξύ άλλων τόνισαν το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξε ο ΚΟΑ για το Πρόγραμμα, διοργανώνοντας εξαιρετικά ένα εποικοδομητικό τριήμερο δράσης, που αφορούσε την προώθηση της ισότητας των φύλων στην επιστήμη της προπονητικής.Πιο κάτω παραθέτουμε τις δηλώσεις των Heidi Pekkola και Paola Ottonello:Heidi Pekkola: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη, τόσο από το  Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο, όσο και από το Συνέδριο εκπαίδευσης για τους μέντορες. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού έκανε μια εξαιρετική δουλειά με την συμπερίληψη γύρω των  30 Ομοσπονδιών στο Εθνικό εκπαιδευτικό συνέδριο, και οι συζητήσεις ήταν πολύ εποικοδομητικές.  Εκτιμούμε τη δέσμευση του ΚΟΑ, ιδιαίτερα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, με την ισχυρή υποστήριξη της Προέδρου του σε αυτό το πρόγραμμα.  Οι διοργανώσεις και των δύο εκδηλώσεων ήταν εξαιρετικές και όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την Κυπριακή φιλοξενία».

PaolaOttonello: «Ήταν μια πραγματική ευχαρίστηση για μένα να παραστώ στις τριήμερες εργασίες του προγράμματος SCORE εδώ στην Κύπρο.  Το πρόγραμμα έχει πολλές δυνατότητες και προοπτικές, και ήταν εξαιρετικό που διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή  την στήριξη και δέσμευση του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, και ιδιαίτερα της κ. Χατζηστεφάνου – Παπαέλληνα.  Είναι ακριβώς τι χρειάζονται τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., ούτως ώστε να συνεχίσουν να έχουν αντίκτυπο πέραν της περιόδου των δύο χρόνων που προνοεί η σύμβαση τους».

Η Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα παρέστη και χαιρέτησε τόσο το Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν Τεχνικοί Σύμβουλοι και  εκπρόσωποι των Αθλητικών, όσο και το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Μεντόρων, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Πρόεδρος του ΚΟΑ κατά Εκπαιδευτικό Συνέδριο στο χαιρετισμό της στάθηκε στο θέμα της επιστήμης της προπονητικής, αναφέροντας και τα εξής: «Η προπονητική, είναι αναμφίβολα μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή του αθλητισμού και δυστυχώς παρουσιάζονται πολλά εμπόδια στην εμπλοκή των γυναικών στο συγκεκριμένο χώρο. Είμαι βέβαιη ότι με το πέρας του συνεδρίου θα αποκομίσετε πολύτιμες πληροφορίες και εφόδια σχετικά με την προώθηση και την εμπλοκή όλο και περισσοτέρων γυναικών στην προπονητική, και να είστε σίγουροι ότι ο ΚΟΑ θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, με όλα τα μέσα που διαθέτει. Είναι σημαντικό να παραδεχτούμε, ότι η Κύπρος βρίσκεται αρκετά πίσω, σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, στα ποσοστά συμμετοχής προπονητριών στον Αθλητισμό.  Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση».

Κατά το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο των Μεντόρων, η Πρόεδρος του ΚΟΑ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο ρόλος των Μεντόρων θα είναι καθοριστικός σε Εθνικό Επίπεδο», αναφέροντας επίσης ότι «η λεπτομερής έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα «Ισότητα των φύλων στον αθλητισμό: πρόταση για στρατηγικές δράσεις 2014-2020», δηλώνει σαφώς ότι η ισότητα των φύλων όχι μόνο θα ωφελήσει τη θέση των γυναικών, αλλά την ίδια στιγμή θα βελτιώσει την ποικιλομορφία του τομέα του αθλητισμού σήμερα, η οποία είναι απαραίτητη για την προσέλκυση νέων αθλητών και πελατών. Η προπονητική, είναι αναμφίβολα μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή του αθλητισμού και δυστυχώς παρουσιάζονται πολλά εμπόδια στην εμπλοκή των γυναικών στο συγκεκριμένο χώρο. Ο ΚΟΑ με τη σειρά του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για υλοποίηση των στόχων του προγράμματος, αξιοποιώντας τους Κύπριους μέντορες και την εμπειρία που θα αποκομίσουν μέσα από το εξειδικευμένο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα».

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ: Εκ μέρους της Κύπρου, στην εκπαίδευση συμμετείχαν δύο μέντορες που επέλεξε ο ΚΟΑ, η Ρούλα Κατσαμπή και ο Σταύρος Μιχαηλίδης, οι οποίοι πληρούν όλα τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί από το πρόγραμμα SCORE. Μετά τη λήξη του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, έκαμαν τις ακόλουθες τοποθετήσεις:

ΡΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΜΠΗ: «Αυτές τις μέρες είχαμε μια πρώτη προσέγγιση στο θέμα του Μέντορα. Έγιναν πολλές συζητήσεις και αντηλλάγησαν σκέψεις, απόψεις και εμπειρίες, οι οποίες ήσαν πολύ διαφωτιστικές και μας έδωσαν ιδέες για το μέλλον. Στην πρώτη αυτή εκπαιδευτική διαδικασία ως μέντορας, φάνηκε καθαρά ότι χρειάζεται να κάνουμε κάποια βήματα, βάση προγράμματος, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, τους Συνδέσμους προπονητών και τους αθλητές. Το συμπέρασμα από το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Μεντόρων, είναι ότι χρειάζεται να γίνει μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΚΤΥΟ, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για προώθηση περισσοτέρων γυναικών στην προπονητική διαδικασία και στα κέντρα λήψης αποφάσεων στον τομέα του αθλητισμού».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: «Θεωρώ ότι το σεμινάριο ήταν αρκετά πετυχημένο και έχουν μπει οι βάσεις για προωθήσουμε σαν Μέντορες το θέμα της ισότητας των φύλων στο χώρο της προπονητικής. Διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά στις πλείστες χώρες ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες (Σκανδιναβικές). Έχουμε πολλή δουλειά και δρόμο μπροστά μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύω ότι με τη στήριξη του ΚΟΑ και ειδικότερα της Προέδρου του Οργανισμού Δρ Κλέας Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, θα μπορέσουμε να βάλουμε τοις βάσεις για αν φέρουμε τα πράγματα εκί που πρέπει. Οι διαφορές να μην είναι λόγω φύλου, αλλά ικανοτήτων.

Το Εκπαιδευτικό  Σεμινάριο Μεντόρων στην Κύπρο, ήταν το πρώτο εκ των δύο σεμιναρίων τα οποία θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος SCORE.  Το δεύτερο θα γίνει στη Φινλανδία τον προσεχή Μάιο.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:40

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.