KOA:Σεμινάριο για την ισότητα των δύο φύλων

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο ΚΟΑ με θέμα την ισότητα των δύο φύλων.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις της Υπεύθυνης του προγράμματος SCORE της ENGSO κ. Heidi Pekkola, καθώς και της Λειτουργού  Πολιτικής του Τμήματος Αθλητισμού και Προγραμματισμού της Ε.Ε. κ. Paola Ottonello, οι οποίες μεταξύ άλλων τόνισαν το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξε ο ΚΟΑ για το Πρόγραμμα, διοργανώνοντας εξαιρετικά ένα εποικοδομητικό τριήμερο δράσης, που αφορούσε την προώθηση της ισότητας των φύλων στην επιστήμη της προπονητικής.Πιο κάτω παραθέτουμε τις δηλώσεις των Heidi Pekkola και Paola Ottonello:Heidi Pekkola: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη, τόσο από το  Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο, όσο και από το Συνέδριο εκπαίδευσης για τους μέντορες. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού έκανε μια εξαιρετική δουλειά με την συμπερίληψη γύρω των  30 Ομοσπονδιών στο Εθνικό εκπαιδευτικό συνέδριο, και οι συζητήσεις ήταν πολύ εποικοδομητικές.  Εκτιμούμε τη δέσμευση του ΚΟΑ, ιδιαίτερα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, με την ισχυρή υποστήριξη της Προέδρου του σε αυτό το πρόγραμμα.  Οι διοργανώσεις και των δύο εκδηλώσεων ήταν εξαιρετικές και όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την Κυπριακή φιλοξενία».

PaolaOttonello: «Ήταν μια πραγματική ευχαρίστηση για μένα να παραστώ στις τριήμερες εργασίες του προγράμματος SCORE εδώ στην Κύπρο.  Το πρόγραμμα έχει πολλές δυνατότητες και προοπτικές, και ήταν εξαιρετικό που διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή  την στήριξη και δέσμευση του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, και ιδιαίτερα της κ. Χατζηστεφάνου – Παπαέλληνα.  Είναι ακριβώς τι χρειάζονται τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., ούτως ώστε να συνεχίσουν να έχουν αντίκτυπο πέραν της περιόδου των δύο χρόνων που προνοεί η σύμβαση τους».

Η Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα παρέστη και χαιρέτησε τόσο το Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν Τεχνικοί Σύμβουλοι και  εκπρόσωποι των Αθλητικών, όσο και το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Μεντόρων, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Πρόεδρος του ΚΟΑ κατά Εκπαιδευτικό Συνέδριο στο χαιρετισμό της στάθηκε στο θέμα της επιστήμης της προπονητικής, αναφέροντας και τα εξής: «Η προπονητική, είναι αναμφίβολα μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή του αθλητισμού και δυστυχώς παρουσιάζονται πολλά εμπόδια στην εμπλοκή των γυναικών στο συγκεκριμένο χώρο. Είμαι βέβαιη ότι με το πέρας του συνεδρίου θα αποκομίσετε πολύτιμες πληροφορίες και εφόδια σχετικά με την προώθηση και την εμπλοκή όλο και περισσοτέρων γυναικών στην προπονητική, και να είστε σίγουροι ότι ο ΚΟΑ θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, με όλα τα μέσα που διαθέτει. Είναι σημαντικό να παραδεχτούμε, ότι η Κύπρος βρίσκεται αρκετά πίσω, σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, στα ποσοστά συμμετοχής προπονητριών στον Αθλητισμό.  Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση».

Κατά το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο των Μεντόρων, η Πρόεδρος του ΚΟΑ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο ρόλος των Μεντόρων θα είναι καθοριστικός σε Εθνικό Επίπεδο», αναφέροντας επίσης ότι «η λεπτομερής έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα «Ισότητα των φύλων στον αθλητισμό: πρόταση για στρατηγικές δράσεις 2014-2020», δηλώνει σαφώς ότι η ισότητα των φύλων όχι μόνο θα ωφελήσει τη θέση των γυναικών, αλλά την ίδια στιγμή θα βελτιώσει την ποικιλομορφία του τομέα του αθλητισμού σήμερα, η οποία είναι απαραίτητη για την προσέλκυση νέων αθλητών και πελατών. Η προπονητική, είναι αναμφίβολα μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή του αθλητισμού και δυστυχώς παρουσιάζονται πολλά εμπόδια στην εμπλοκή των γυναικών στο συγκεκριμένο χώρο. Ο ΚΟΑ με τη σειρά του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για υλοποίηση των στόχων του προγράμματος, αξιοποιώντας τους Κύπριους μέντορες και την εμπειρία που θα αποκομίσουν μέσα από το εξειδικευμένο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα».

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ: Εκ μέρους της Κύπρου, στην εκπαίδευση συμμετείχαν δύο μέντορες που επέλεξε ο ΚΟΑ, η Ρούλα Κατσαμπή και ο Σταύρος Μιχαηλίδης, οι οποίοι πληρούν όλα τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί από το πρόγραμμα SCORE. Μετά τη λήξη του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, έκαμαν τις ακόλουθες τοποθετήσεις:

ΡΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΜΠΗ: «Αυτές τις μέρες είχαμε μια πρώτη προσέγγιση στο θέμα του Μέντορα. Έγιναν πολλές συζητήσεις και αντηλλάγησαν σκέψεις, απόψεις και εμπειρίες, οι οποίες ήσαν πολύ διαφωτιστικές και μας έδωσαν ιδέες για το μέλλον. Στην πρώτη αυτή εκπαιδευτική διαδικασία ως μέντορας, φάνηκε καθαρά ότι χρειάζεται να κάνουμε κάποια βήματα, βάση προγράμματος, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, τους Συνδέσμους προπονητών και τους αθλητές. Το συμπέρασμα από το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Μεντόρων, είναι ότι χρειάζεται να γίνει μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΚΤΥΟ, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για προώθηση περισσοτέρων γυναικών στην προπονητική διαδικασία και στα κέντρα λήψης αποφάσεων στον τομέα του αθλητισμού».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: «Θεωρώ ότι το σεμινάριο ήταν αρκετά πετυχημένο και έχουν μπει οι βάσεις για προωθήσουμε σαν Μέντορες το θέμα της ισότητας των φύλων στο χώρο της προπονητικής. Διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά στις πλείστες χώρες ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες (Σκανδιναβικές). Έχουμε πολλή δουλειά και δρόμο μπροστά μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύω ότι με τη στήριξη του ΚΟΑ και ειδικότερα της Προέδρου του Οργανισμού Δρ Κλέας Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, θα μπορέσουμε να βάλουμε τοις βάσεις για αν φέρουμε τα πράγματα εκί που πρέπει. Οι διαφορές να μην είναι λόγω φύλου, αλλά ικανοτήτων.

Το Εκπαιδευτικό  Σεμινάριο Μεντόρων στην Κύπρο, ήταν το πρώτο εκ των δύο σεμιναρίων τα οποία θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος SCORE.  Το δεύτερο θα γίνει στη Φινλανδία τον προσεχή Μάιο.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:40

Τελευταιες Ειδησεις

27 Νοεμβρίου
Ν.Νουρής:Προσδοκία πριν το τέλος του χρόνου να προωθηθούν στην Ολομέλεια τα νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Βίντεο)
16:19
Η Κυβέρνηση ενισχύει ακόμα περισσότερο τα στεγαστικά σχέδια για αναζωογόνηση των ορεινών κοινοτήτων, λέει ο ΥΠΕΣ
15:48
Περισσότεροι από 95.000 άνθρωποι αγνοούνται στο Μεξικό
15:29
Επιδείνωση της διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών μετά την πανδημία είπε η Βουλευτής Α. Ατταλίδου
15:03
Σε συνεχείς συσκέψεις ο Υπουργός Υγείας για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊου «Όμικρον»
14:49
Μελέτη Σορβόνης - ΕΚΠΑ: Τα mRNA εμβόλια δεν προκαλούν θρόμβωση ακόμη και σε ογκολογικούς ασθενείς
14:32
Πάπας Φραγκίσκος: Έρχομαι προσκυνητής στα υπέροχα εδάφη σας, ευλογημένα από την ιστορία, τον πολιτισμό και το Ευαγγέλιο
14:12
Πολύ νωρίς για πανικό και ανησυχία για την επικινδυνότητα της παραλλαγής Όμικρον δηλώνει στο ΡΙΚ ο Ν. Διέτης
13:54
Σημαντικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, λέει η Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος
13:37
Γερμανία-Παραλλαγή Όμικρον: Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στη χώρα
13:16
Τα σημεία διενέργειας rapid test σήμερα Κυριακή 27/11
12:58
Η Moderna σκοπεύει να αναπτύξει αναμνηστική δόση εμβολίου για την παραλλαγή Όμικρον
12:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand