ΓΕ: Ζήτησε χρόνο για μελέτη νομοθετικού πλαισίου για πόθεν έσχες

Χρόνο για περαιτέρω μελέτη του νομοθετικού πλαισίου για το πόθεν έσχες ζήτησε η Νομική Υπηρεσία του κράτους στη σημερινή συνεδρία της επιτροπής Νομικών της Βουλής με αποτέλεσμα να δοθεί περιθώριο 15 ημερών πριν επανέλθει το θέμα προς συζήτηση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ανέφερε ενώπιον της επιτροπής ότι επειδή η αρχική επεξεργασία των νομοσχεδίων έγινε από τον προηγούμενο γενικό εισαγγελέα, θα ήθελε να μελετήσει περαιτέρω τα θέματα που σχετίζονται με τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων καθώς και την αναλογικότητα των ρυθμίσεων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε ότι για την κυβέρνηση δεν αποτελεί θέσφατο η δημοσιοποίηση, ωστόσο θεωρεί ότι αποτελεί μέρος του ελέγχου. Στόχος, ανέφερε, είναι να γίνουν τέτοιες ρυθμίσεις ώστε να διασφαλίζεται ο αποτελεσματικός έλεγχος και η συνταγματικότητα αλλά και η απαραίτητη πλειοψηφία, ειδικά για τις συνταγματικές τροποποιήσεις.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Νομικών, Σωτήρης Σαμψών ανέφερε ότι η επιτροπή θα αναμένει τις τελικές θέσεις της Νομικής Υπηρεσίας και της κυβέρνησης. Σε ότι αφορά τον ΔΗΣΥ, είπε ότι το κόμμα του υποστηρίζει τη θέση που έχει διαμορφωθεί από την επιτροπή Νομικών σε σχέση με την δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων δεν υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες και των δηλώσεων όταν αποδεικνύεται ότι περιέχουν αναληθή ή επιλήψιμα στοιχεία.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, διερωτήθηκε πως θα πρέπει να αντιδράσει η αντιπολίτευση όταν για ένα νομοθετικό πλαίσιο που κατατέθηκε από το Μάρτιο του 2013, διαφωνεί το κυβερνών κόμμα με τη Νομική Υπηρεσία, η Νομική Υπηρεσία με την κυβέρνηση και η κυβέρνηση με τον ΔΗΣΥ.

Θέση του ΑΚΕΛ, είπε, παραμένει ότι πριν τη διάλυση της βουλής στις 14 Απριλίου θα πρέπει να ψηφιστεί το νέο νομοθετικό και συνταγματικό πλαίσιο για το πόθεν έσχες.

Πηγή: Νίκος Σχίζας, ΡΙΚ Βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:40

Τελευταιες Ειδησεις

09 Δεκεμβρίου
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Παρασκευή
14:27
Κυπριακό, μεταναστευτικό και πανδημία ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν Αναστασιάδης και Σάντσεθ
14:15
Πιθανότητα «πολύ μεγαλύτερης» κορύφωσης κρουσμάτων και νοσηλειών Covid στο ΗΒ λόγω της Όμικρον
14:10
Μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
14:06
Θα προωθηθεί η ίδρυση Ινστιτούτου Καρκίνου στην Κύπρο
14:00
CDC Αφρικής: Ίσως χρειαστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός-Χωρίς εμβολιασμούς η Ερυθραία
13:49
Ημερίδα Κολύμβησης
13:40
Το πολυασφαλιστικό μπαίνει από την πίσω πόρτα στο ΓΕΣΥ καταγγέλει ο Γενικός Ελεγκτής
13:40
ΠΑΣΠ: «Θεωρούμε ότι ο ορισμός του αιώνιου ντέρμπι είναι παράνομος!»
13:25
DW: «Μοντέλο Κίνας» ακολουθεί ο Ερντογάν για την οικονομία-Πώς αυτό οδηγεί σε μαζική φτωχοποίηση
13:20
Για την πρόκριση η Ανόρθωση, για τους βαθμούς και το γόητρο η Ομόνοια
13:19
Κοινοί οι στόχοι ΚΟΕ & ΡΙΚ
13:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand