Προσφυγικό: Τεντώνει το σχοινί η Αυστρία – επικρίσεις Μέρκελ

Η ρήξη στις σχέσεις Ελλάδας-Αυστρίας, μετά τον αποκλεισμό της Αθήνας από περιφερειακή σύνοδο για το προσφυγικό, προσλαμβάνει τις τελευταίες ώρες ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Νέο λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς, ο οποίος προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα, ποτέ δεν ήταν πρόθυμη να συζητήσει για τη μείωση της ροής των προσφύγων.
Είπε ότι υπήρξαν αμέτρητες συνεδριάσεις και διασκέψεις με την Αθήνα, αλλά αντί να συζητεί για το πώς θα ανακοπεί η προσφυγική ροή, το μόνο που συζητούσε ήταν πώς  όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μεταφερθούν, το ταχύτερο δυνατόν, προς την Κεντρική Ευρώπη.
Ο Σεμπάστιαν Κούρτς, ανέφερε επίσης, ότι το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα, δεν είναι μια σύσκεψη στη Βιέννη, αλλά η απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να επιβάλει όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο που υποδέχεται.

Άγκελα Μέρκελ

Επικριτική έναντι, ιδιαίτερα των χωρών της βαλκανική οδού και σε σχέση με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, εμφανίστηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.
Δήλωσε ότι είναι καλό να λαμβάνεις αποφάσεις αποκλείοντας συγκεκριμένη χώρα.
Το πρόβλημα, είπε,  είναι ότι έδρασαν μονομερώς και αυθαίρετα, χωρίς να περιλάβουν την Ελλάδα, την οποία απλώς προσπέρασαν.
Μιλώντας στη Γερμανική Τηλεόραση, η κυρία Μέρκελ έφερε ως παράδειγμα τα Σκόπια, τα οποία, επισήμανε, διασφάλισαν τα σύνορά τους. Δεν έγινε όμως, πρόσθεσε, καμμιά συζήτηση με την Αθήνα, αν θέλει να διασφαλίσει τα δικά στη σύνορα.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας δεσμεύθηκε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της εβδόμης Μαρτίου, η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα να διαχειριστεί το μεγάλο αριθμό προσφύγων που βρίσκονται στο έδαφός της.
Τα κράτη-μέλη του ευρώ το τελευταίο διάστημα δεν παλέψαμε ως το τέλος ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη μόνο και μόνο για να τη ρίξουμε στο χάος έναν χρόνο αργότερα, κατέληξε η Άγκελα Μέρκελ.

Βίκτωρ Ούρμπαν

Την ίδια ώρα λαύρος έναντι των Βρυξελλών, εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ούρμπαν.
Έκαμε λόγο σε αποτυχημένη ευρωπαϊκή πολιτική σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και επανέλαβε ότι θα αντισταθεί σθεναρά στο σύστημα των ποσοστώσεων.
Η εισδοχή περισσότερων προσφύγων, είπε, θα φέρει εγκληματικότητα, τρομοκρατία και πολλά άλλα προβλήματα.
Υιοθετώντας εξαιρετικά δριμείς τόνους  στη διάρκεια του ετήσιου διαγγέλματός του, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα επιτραπεί στις Βρυξέλλες, να φορτώσουν στη χώρα του τις συνέπειες της εσφαλμένης τους μεταναστευτικής πολιτικής.
Στις ουγγρικές πόλεις, είπε, δεν θα υπάρξουν περιοχές ανομίας, δεν θα υπάρξουν ταραχές και δεν θα υπάρξουν συμμορίες που θα κυνηγήσουν τις συζύγους και τις κόρες μας, γιατί θα δράσουμε προληπτικά.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:11

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.