Τα ίδια είχε πει και στο ΑΚΕΛ ο Τσαβούσογλου

Το περιεχόμενο της συνέντευξης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" κινείται σε ανάλογο πνεύμα με εκείνο που επικράτησε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στην Τουρκία.

Αυτό δήλωσε ο Άριστος Δαμιανού, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, επισημαίνοντας ότι σημειώνεται η φραστική μετακίνηση της τουρκικής πλευράς σε καθοριστικά κεφάλαια της διαπραγμάτευσης, όπως είναι η ασφάλεια και οι εγγυήσεις, η οικονομική πτυχή, καθώς και η υπογράμμιση ότι ο επιδιωκόμενος στόχος είναι η επίτευξη λύσης Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας.
Ο κ. Δαμιανού επανέλαβε ότι σταθερή θέση του ΑΚΕΛ είναι πως η τουρκική στάση θα κριθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στο οποίο, "δυστυχώς, ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί για να φτάσουμε στην πολυπόθητη λύση".

Πώς σχολιάζουν άλλα κόμματα
Το ΕΥΡΩΚΟ υποδεικνύει ότι αν η κυβέρνηση της Τουρκίας επιθυμεί ειλικρινά να λύσει το Κυπριακό, τότε ας δώσει εντολή στα τουρκικά στρατεύματα και τους παράνομους εποίκους να φύγουν.
Σε ανακοίνωση, το ΕΥΡΩΚΟ αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να καταλήξουν πουθενά, όσο η Άγκυρα μένει οχυρωμένη πίσω από αδιάλλακτες θέσεις όπως η διατήρηση του αναχρονισμού των εγγυήσεων και η δημιουργία δύο εθνικών κρατών στην Κύπρο.
Σχολιάζοντας επίσης τη συνέντευξη Τσαβούσογλου στον "Φιλελεύθερο", οι Οικολόγοι σημειώνουν ότι είναι προφανές πως η Άγκυρα επιμένει σε πενταμερή διάσκεψη για την πτυχή της ασφάλειας, γεγονός που ανατρέπει τη θέση για μόνη και ενιαία διεθνή προσωπικότητα και για συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πάρης Μαυρομμάτης δήλωσε ότι, από τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, δεν προκύπτουν τα αναμενόμενα θετικά μηνύματα ώστε να υλοποιηθεί η πρόβλεψή του για πιθανή επίτευξη λύσης στο Κυπριακό μέσα στο 2016.
"Από τη σημερινή κυβέρνηση της Άγκυρας", είπε, "είναι φανερό ότι πολύ λίγα μπορούμε να αναμένουμε".

Σύνταξη: Εύα Αργυρού, Κωνσταντίνος Τσιντάς
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.