Τοποθετήσεις κομμάτων για διαρροή εγγράφου

ΔΗΣΥ

Με πράξεις και παραλείψεις, το Εθνικό Συμβούλιο έχει υπονομευθεί από όλους τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
Σχολιάζοντας τη διαρροή του εγγράφου, ο κύριος Νεοφύτου επισήμανε πως σε αντίθεση με την Κύπρο, όταν συνέρχεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, κανένας δεν μαθαίνει για τα θέματα που συζητεί, ούτε βλέπει εγγραφα να διακινούνται δημοσίως.
Στην Κύπρο, πρόσθεσε, γίνονται σύνοδοι του Εθνικού, για να δίδεται η ευκαιρία δημιουργίας πολιτικής αντιπαλότητας.
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι τέτοια φαινόμενα δεν τιμούν κανενα, σε μια πατρίδα που παλευει για την εθνική της επιβίωση.
Σχολιάζοντας τη θέση του ΔΗΚΟ ότι η διαρροή έγινε από το Προεδρικό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι με αυτή τη λογική, η κάθε διαρροή σε κάθε προηγούμενη διακυβέρνηση γινόταν από τους κυβερνώντες.
Κάλεσε όλους να σοβαρευτούν, τονίζοντας ότι όσα γίνονται διαχρονικά δεν τιμούν κανένα.


ΑΚΕΛ

Είναι λυπηρό το ότι άνθρωποι οι οποίοι χειρίζονται τις τύχες του τόπου, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας τη διαρροή του εγγράφου.
Σημείωσε ότι χθες στο Εθνικό Συμβούλιο, είχε επισημανθεί ότι ενδεχόμενη διαρροή εγγράφου, θα έστελλε το μήνυμα πως ο Πρόεδρος δεν μπορεί να εμπιστευθεί τα μέλη του Σώματος.
Είχε τονιστεί, πρόσθεσε πως μια διαρροή θα σήμαινε υπονόμευση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και της ικανότητας της ελληνοκυπριακής πλευράς να διαπραγματευθεί χωρίς να παρουσιάζονται τα ατού της στη δημοσιοτητα.
Σχολιάζοντας τις κατηγορίες του ΔΗΚΟ ότι η διαρροή έγινε από το Προεδρικό,  ο κύριος Κυπριανού είπε ότι δεν γνωρίζει ποιός την έκαμε.
Παρέπεμψε, ακόμα, στη θέση του υπεύθυνου προπαγάνδας του Χίτλερ, του Γκαίμπελς, ο οποίος έλεγε πως "όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα και όσες περισσότερες φορές το πεις, θα γίνεις πιστευτός ή μπορεί και να το πιστεψεις και ο ίδιος.
Αυτό, δήλωσε, συμβαίνει με το ΔΗΚΟ.

ΔΗΚΟ

Η διαρροή του εγγράφου του Εθνικού Συμβουλίου είναι ένα κακοστημένο παιγνίδι του Προεδρικού, που θυμίζει βυζαντινισμούς του χειρίστου είδους, υποστηρίζει το ΔΗΚΟ.
Σε ανακοίνωση το ΔΗΚΟ, αναφέρει ότι η διαρροή έγινε από το Προεδρικό, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έψαχνε για αφορμή για να μην υλοποιήσει την απόφαση του να δώσει στα κόμματα έγγραφα των διαπραγματεύσεων.
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ ότι θέλουν να κρατήσουν το λαό στο σκοτάδι, επειδή ανησυχούν ότι εάν ο λαός ενημερωθεί, θα απορρίψει αυτά που διαπραγματεύονται και αυτά που αποδέχτηκαν.


ΕΥΡΩΚΟ

Ενώ θα έπρεπε να γίνεται σοβαρή συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο, κάποιοι επιδιώκουν να αναδείξουν σε κύριο ζήτημα τις διαρροές, τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.
Σημείωσε ότι είναι πέρα πάσης αμφιβολίας ότι το ΕΥΡΩΚΟ δεν διέρρευσε το έγγραφο.
Τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν είναι διατεθειμένο να αποτελέσει μέρος αυτής της συζήτησης και διερωτήθηκε εάν το πρόβλημα είναι εάν θα γνωρίζει ο λαός αυτά τα οποία γνωρίζουν οι Τούρκοι, οι ξένοι και οι πάντες.


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας χαρακτήρισε ανεύθυνο και προκλητικό το μέλος του Εθνικού Συμβουλιου, που διοχέτευσε στον Τύπο, το έγγραφο του Νταβός.
Ο κύριος Λιλλήκας πιθανολόγησε ότι ο "δράστης" της διαρροής δεν επιθυμούσε να διαφοροποιηθεί ο τρόπος λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου. Χθες, σημείωσε, είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση, στη βάση της εμπιστευτικότητας, να καταστεί αποτελεσματικότερη και παραγωγικότερη η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, μέσα από θεματικές συνεδρίες.
    Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει αμέσως σύσκεψη, για να τεθούν όλοι, όπως είπε, ενώπιον των ευθυνών τους.

 

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Η διαρροή του εγγράφου που παρουσιάστηκε στο Εθνικό Συμβούλιο ήταν μία προβοκάτσια η οποία είχε μοναδικό στόχο να ανατρέψει την απόφαση του Σώματος για παροχή εγγράφων στους αρχηγούς των κομμάτων, δήλωσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.
Σημείωσε ότι το έγγραφο δεν είχε κανένα ενδιαφέρον, προσθέτοντας ότι διέρρευσε μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί πρόβλημα.
Διερωτήθηκε γιατί κάποιος ο οποίος επιδιώκει να έχει πρόσβαση στα έγγραφα, να διαρρεύσει ένα άσχετο έγγραφο, προκειμένου να καταστρέψει την προοπτική πρόσβασης στα έγγραφα.
Κάτι τέτοιο είπε, δεν δικαιολογείται, αντίθετα, πρόσθεσε, πολλοί άλλοι θα ήθελαν να ανατραπεί η διαδικασία της ενημέρωσης.

 

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:41

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.