Η κυβέρνηση καλεί ΜΜΕ να δημοσιοποιήσουν αν πήραν από το προεδρικό το απόρρητο έγγραφο

Έκκληση προς τους εκπροσώπους των ιστοσελίδων SigmaLive και Philenews να αναφέρουν δημόσια κατά πόσο το έγγραφο που δημοσιοποίησαν - και το οποίο είχε δοθεί ενωρίτερα στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου κατά τη χθεσινή τους συνεδρία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - το έχουν εξασφαλίσει από την Κυβέρνηση ή το Προεδρικό, έκανε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις κομμάτων για το θέμα της χθεσινής διαρροής εγγράφου που δόθηκε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, είπε ότι «έχουν λεχθεί πολλά σε σχέση με τη χθεσινή διαρροή, έχω δει και μια ανακοίνωση από κοινοβουλευτικό κόμμα. Δεν πρόκειται να σχολιάσω ανάλογου περιεχομένου δηλώσεις.

Εκείνο για το οποίο θα παρακαλέσω δημόσια είναι τους εκπροσώπους του SigmaLive και του Philenews, όπου δημοσιεύτηκε αυτούσιο το έγγραφο χθες, δημόσια να αποκαλύψουν στον κυπριακό λαό, όχι ποιος τους έδωσε το έγγραφο, αλλά, μόνο, να απαντήσουν στο ερώτημα αν είναι από την Κυβέρνηση ή το Προεδρικό. Αυτή είναι η δημόσια πρόσκληση προς τους εκπροσώπους των δύο συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα ότι δεν θα μπορούν να αποκαλύψουν από ποιον, αλλά να μας αναφέρουν μόνο αν η διαρροή έγινε από την Κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για τους χειρισμούς του Προέδρου σε ό,τι αφορά το θέμα μετά τη χθεσινή εξέλιξη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «σίγουρα η χθεσινή εξέλιξη είναι κάτι που προβληματίζει τον Πρόεδρο. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα αποφασίσει πώς θα λειτουργήσει το Εθνικό Συμβούλιο γενικότερα, και το θέμα των εγγράφων. Εμείς θεωρούμε ότι χθες κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου έγινε μια καλή συζήτηση και λήφθηκαν πάρα πολύ καλές αποφάσεις σε σχέση με τη θεματική συζήτηση των κεφαλαίων του Κυπριακού και αφού προηγουμένως τα κόμματα θα παραλάμβαναν έγγραφο σε σχέση με το κάθε κεφάλαιο που θα συζητείτο. Θα δούμε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσανατολίζεται να γίνονται κατ’ ιδίαν συναντήσεις, δεν έχει ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση, αλλά σίγουρα θα πρέπει το συγκεκριμένο θέμα να επανεξεταστεί».

Κληθείς να διευκρινίσει το θέμα των κατ΄ιδίαν συναντήσεων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων όπου να συζητούνται τα θέματα. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση. Λέγω απλώς ότι μια εκ των σκέψεων είναι και αυτή. Δεν έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής τελικές αποφάσεις».

Ερωτηθείς αν στις κατ’ ιδίαν δεν θα δίδονται τα έγγραφα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν τέθηκε τέτοιο θέμα, ενδεχομένως να δίδονται τα έγγραφα στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις. Επαναλαμβάνω ότι η χθεσινή απόφαση ήταν ιδιαιτέρως σημαντική και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ανέφερα και χθες, επιδιώκει να υπάρχει αυτή η συνεννόηση, ειδικότερα στο Κυπριακό και είναι για αυτό το λόγο που συμφωνήθηκε αυτή η θεματική συζήτηση των κεφαλαίων στις συναντήσεις του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι η διαρροή εγγράφων τον πρώτο που πλήττει είναι τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ως ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας  διαπραγματεύεται.

Πλήττεται η αξιοπιστία του ίδιου του Προέδρου, αλλά και η διαπραγματευτική ισχύς της ελληνοκυπριακής κοινότητας».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:41

Τελευταιες Ειδησεις

27 Νοεμβρίου
Εντοπίστηκαν δυο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη Βρετανία
16:51
Απίθανη θεωρεί μια αναζωπύρωση της πανδημίας ο Επικεφαλής των ερευνών του εμβολίου της Οξφόρδης
16:35
Ν.Νουρής:Προσδοκία πριν το τέλος του χρόνου να προωθηθούν στην Ολομέλεια τα νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Βίντεο)
16:19
Η Κυβέρνηση ενισχύει ακόμα περισσότερο τα στεγαστικά σχέδια για αναζωογόνηση των ορεινών κοινοτήτων, λέει ο ΥΠΕΣ
15:48
Περισσότεροι από 95.000 άνθρωποι αγνοούνται στο Μεξικό
15:29
Επιδείνωση της διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών μετά την πανδημία είπε η Βουλευτής Α. Ατταλίδου
15:03
Σε συνεχείς συσκέψεις ο Υπουργός Υγείας για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊου «Όμικρον»
14:49
Μελέτη Σορβόνης - ΕΚΠΑ: Τα mRNA εμβόλια δεν προκαλούν θρόμβωση ακόμη και σε ογκολογικούς ασθενείς
14:32
Πάπας Φραγκίσκος: Έρχομαι προσκυνητής στα υπέροχα εδάφη σας, ευλογημένα από την ιστορία, τον πολιτισμό και το Ευαγγέλιο
14:12
Πολύ νωρίς για πανικό και ανησυχία για την επικινδυνότητα της παραλλαγής Όμικρον δηλώνει στο ΡΙΚ ο Ν. Διέτης
13:54
Σημαντικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, λέει η Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος
13:37
Γερμανία-Παραλλαγή Όμικρον: Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στη χώρα
13:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand