Βέργας: Αποφάσισα να μιλήσω για να έχω ήσυχη τη συνείδηση

Ο Σάββας Βέργας παραδέχτηκε σήμερα στο κακουργιοδικείο Πάφου ότι λύγισε και αποφάσισε να μιλήσει για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ μόλις η αστυνομία συνέλαβε την σύζυγο του και μητέρα των παιδιών του Σοφία.

Στην κατάθεση του ο Σάββας Βέργας «κάρφωσε» τον Γιώργο Σιαηλή ότι τον επισκέφτηκε στα αστυνομικά κρατητήρια, λέγοντας ψέματα κατά τον Βέργα ότι ο ίδιος τον διόρισε δικηγόρο του, για να του ζητήσει να μην μιλήσει για τις μίζες του Δρακόπουλου. Ο Βέργας είπε ότι αρνήθηκε να καλύψει τον Σιαηλή για τον οποίο επανέλαβε ότι πήρε 55 χιλιάδες από τον Δρακόπουλο της εταιρείας ENVITEC τα οποία μοίρασαν μέσα στο αυτοκίνητο του Βέργα.

Ο τέως δήμαρχος Πάφου που εκτίει ποινή φυλάκισης έξι χρόνων για την υπόθεση ανέγνωσε στο δικαστήριο τις έξι καταθέσεις που έδωσε στους ανακριτές της υπόθεσης στα τέλη του 2014 που έγινε η αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς στο συμβούλιο αποχετεύσεων Πάφου.

Συνολικά , παραδέχτηκε εκ νέου ότι έλαβε από τους διάφορους εργολάβους περίπου 500.000 ευρώ που ωστόσο , όπως ανέφερε επέστρεψε στη Κυπριακή Δημοκρατία. Είπε συγκεκριμένα ότι έλαβε από τον Ανδρέα Χειμαρίδη εκτελεστικό μηχανικό της εταιρείας MEDCON το ποσό των 100.000 ευρώ και από τον διευθυντή της εταιρείας ENVITEC Χρίστο Δρακόπουλο το ποσό των 237 .000 ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται και το ποσό των 85 .000 ευρώ που κατέθεσε - όπως είπε- στο λογαριασμό της συζύγου του Σοφίας στην Ελλάδα. Ο Βέργας απεκάλυψε ότι χρειαζόταν γύρω στις 200 χιλιάδες ευρώ για να αγοράσει διαμέρισμα για τα παιδιά του που θα μετέβαιναν στην Θεσσαλονίκη για σπουδές. Είπε ακόμη ότι η σύζυγος του δεν είχε καμία ανάμειξη με τον λογαριασμό που κατέθεσε τα χρήματα αυτά με σκοπό την αγορά του διαμερίσματος.

Έλαβε επίσης είπε από την εταιρεία NEMESIS το ποσό των 60.000 ευρώ , και από την Κοινοπραξία Λοίζος Ιορδάνους & XΠΘ 100 .000 ευρώ . Ο Λοίζος Ιορδάνους του είχε δώσει μάλιστα   χρήματα και για την προεκλογική του εκστρατεία, όπως είπε.

Ο Σάββας Βέργας είπε πως αποφάσισε να μιλήσει στις ανακριτικές αρχές , γιατί ήθελε να είχε την συνείδηση του ήσυχη. Μετά την σύλληψη του , είπε, ένιωσε ανασφάλεια και κατάλαβε , είπε χαρακτηριστικά ,ότι δεν θα γλύτωνε. Είπε ακόμη πως ήταν φορτισμένος ψυχικά λόγω της ασθένειας του πατέρα του, λέγοντας πως είχε συνειδησιακές τύψεις. Αισθάνθηκε το βάρος, συνέχισε, και κατάλαβε πως ο μόνος δρόμος ήταν ο δρόμος της ομολογίας. Είπε επίσης πως δεν δικαιολογείται για τις πράξεις του, και πως όταν πληροφορήθηκε για τη σύλληψη της συζύγου του λύγισε. Με όλους τους κατηγορούμενους είχε φιλικές και οικογενειακές σχέσεις , ανέφερε, και πως σήμερα με την κατάθεση του στο δικαστήριο που μιλά με την γλώσσα της αλήθειας κατά την έκφραση του η θέση του είναι πολύ δύσκολη.

Ο Σάββας Βέργας απάντησε και στα σχόλια για τις συνθήκες κράτησης του καλώντας όσους δυσπιστούν για την διαμονή του στο χώρο ως μάρτυρα προστασίας να τον επισκεφτούν και να δουν που διαμένει και με ποιούς, χωρίς μάλιστα να ζητά ανταλλάγματα.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:41

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Στα σκαριά η θεσμοθέτηση των Επισκέψιμων Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων
11:03
Η πανδημία αύξησε το μερίδιο των υπερπλουσίων στον κόσμο
10:54
Οι κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας σε διαδικτυακό μάθημα το Σάββατο
10:53
Ο φωτεινός κομήτης Λέοναρντ θα διασχίσει τον ουρανό μέσα στον Δεκέμβριο
10:42
Μπακς - Καβαλίερς 112-104 τον Γιάννη να ... κερνάει 27π-12ριμπάουντ στα γενέθλια του (VIDEO)
10:31
Ο ΠτΔ ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ισραήλ για το Κυπριακό και τις τουρκικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ
10:25
Προβληματισμός στην ΠΑΣΥΚΙ για αντιμετώπιση των «ψυχρών περιστατικών» στα δημόσια νοσηλευτήρια
10:04
Νταρφούρ: 48 νεκροί κατά τη διάρκεια φυλετικών συγκρούσεων
09:49
Σημαντικές επαφές θα έχει η Νατάσα Πηλείδου στις ΗΠΑ για θέματα ενέργειας
09:45
Ο ΠτΔ υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου του Ισραήλ
09:39
Διπλό φονικό στον Κάτω Αμίαντο: Η νεκροτομή κατέδειξε ότι οι δύο γυναίκες είχαν πυροβοληθεί
09:27
Ελαφρά τραύματα για 11χρονο που παρασύρθηκε με το ποδήλατο του στη Γεροσκήπου
09:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand