Λακκοτρύπης : Στο λιμάνι Λεμεσού η εξυπηρέτηση εταιρειών ενέργειας

Υπάρχει σαφής κατεύθυνση για την εξυπηρέτηση των εταιρειών ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και δεν είναι άλλη από το Λιμάνι της Λεμεσού, δήλωσε στο Τρίτο, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο κύριος Λακκοτρύπης, μαζί με τον υπουργό Μεταφορών, είχε χθες συνάντηση με εκπροσώπους των εταιρειών  ENI, TOTAL και NOBLE για επίλυση του ζητήματος που προέκυψε μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρνακας να μη δοθεί παράταση στη χρήση των εγκαταστάσεων στο Λιμάνι της πόλης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο ο κύριος Λακκοτρύπης επισήμανε ότι η εικόνα για μεταφορά των δραστηριοτήτων των τριών εταιρειών στη Λεμεσό, θα ξεκαθαρίσει, ύστερα από τις τεχνικές συζητήσεις εκπροσώπων τους με την Αρχή Λιμένων. Οι συζητήσεις, πρόσθεσε, θα αφορούν τις ακριβείς ανάγκες σε χερσαίους χώρους για τις εγκαταστάσεις τους. Ο Γιώργος Λακκοτρύπης είπε ότι ο χώρος που έχει υποδειχθεί, είναι στο κυρίως Λιμάνι της Λεμεσού, έκτασης 25 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Ανέφερε ότι οι ανάγκες της ΤΟΤΑΛ είναι πιο επείγουσες αφού εντός δέκα ημερών θα πρέπει να απαντήσει αν ο χώρος που υποδείχθηκε είναι ικανοποιητικός.

Επισήμανε, πάντως ότι δυνατόν να προκύψουν προβλήματα όταν και οι τρείς εταιρείες θα έχουν ταυτόχρονες δραστηριότητες με σκάφη τους να δένουν στις εγκαταστάσεις.

Ο υπουργός Ενέργειας, δήλωσε εξάλλου ότι για τις εταιρείες το Λιμάνι της Λάρνακας ήταν ιδεατό αφού δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση και μπορούσε να τις εξυπηρετεί απρόσκοπτα. Τόνισε ωστόσο, ότι μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η πόρτα έκλεισε οριστικά.
Υπέδειξε ότι ο τομέας της εξυπηρέτησης δραστηριοτήτων εταιρειών ενέργειας αποτελεί ένα από τους πυλώνες για άμεση ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει επιδειχθεί  τεράστιο ενδιαφέρον από εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε γειτονικές χώρες για μετεγκατάσταση στην Κύπρο.
Και ενώ, τόνισε, υπάρχει αυτή η προοπτική, εμείς τρέχουμε να δούμε πως θα μπορέσουμε να εξυπητετήσουμε τις δικές μας εταιρείες.
Θα πρέπει επιτέλους να βρεθεί μιά οριστική λύση, κατέληξε ο κύριος Λακκοτρύπης, γιατί κάθε μετακίνηση κουβαλά κόστα για τα οποία η Κυβέρνηση θα κληθεί να καταβάλει το μερίδιό της.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:21

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.