Χρονιά μεγάλων γεγονότων το 2016 για το ΡΙΚ

Χρονιά μεγάλων γεγονότων θα είναι το 2016 για το ΡΙΚ, αφού θα μεταδοθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες, το ΓΙΟΥΡΟ και οι βουλευτικές εκλογές. Ο Πρόεδρος του ΡΙΚ Άντης Τρυφωνίδης παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2016 ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, ανέφερε προβλέφθηκαν δαπάνες 1,3 εκ, για τα αθλητικά γεγονότα και 160 χιλιάδες ευρώ για τις εκλογές.

Ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ θα ανέλθει στα 32 εκ. ευρώ το 2016, σε σχέση με 29 εκ. το 2015. Η αύξηση οφείλεται σε ποσό 3,2 εκ. ευρώ, το οποίο προορίζεται για το ταμείο συντάξεων.
Ο πρόεδρος του ΡΙΚ τόνισε ότι λύθηκε και το μακροχρόνιο πρόβλημα με τα ελλείμματα στο ταμείο συντάξεων και οι συνταξιούχοι του ΡΙΚ δεν πρέπει να έχουν καμία ανησυχία.
Ο Άντης Τρυφωνίδης, επεσήμανε ότι στο παρελθόν ποσά τα οποία προβλέποντας για το ταμείο συντάξεων, είτε δεν αποδίδοντας στο ΡΙΚ από το κράτος, είτε δαπανούνταν για άλλους σκοπούς από το ΡΙΚ. Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, καταβάλλει τα ποσά αυτά που λαμβάνονται από το κράτος, απ’ ευθείας στο ταμείο συντάξεων.
Ο Πρόεδρος του ΡΙΚ ανέφερε ότι λαμβάνουν αντιφατικά μηνύματα από την πολιτεία για το θέμα των διαφημίσεων. Το ΡΙΚ είπε, δεν ακολουθεί επιθετική πολιτική στο θέμα των διαφημίσεων, αφού αντιλαμβάνεται ότι οι ιδιώτες ανταγωνιστές επιβιώνουν από τις διαφημίσεις.
Ο αντιπρόεδρος του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος, αναφερόμενος στο θέμα του αρχείου του ΡΙΚ, είπε ότι ψηφιοποιήθηκαν τρεις χιλιάδες ώρες προγράμματος, για την περίοδο 1974-76. Το έργο συνεχίζεται και θα απαιτηθεί τεράστια δουλειά.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την εμπορική εκμετάλλευση του αρχείου, σημείωσε ότι το ΡΙΚ έχει καθορισμένη πολιτική τιμολόγησης αυτών των ταινιών, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν αυτό το υλικό.
Ο κύριος Τσώκος επεσήμανε επίσης ότι το πρόγραμμα του ΡΙΚ είναι κυπροκεντρικό και περιλαμβάνει προγράμματα ενημέρωσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, κάτι που επιβάλλεται και νομοθετικά, για την αποστολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Τα ποσοστά τηλεθέασης, σημείωσε τέλος, είναι ανάλογα με τα ποσοστά των άλλων δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της Ευρώπης.

Σάνταξη: Παναγιώτης Καπαρής

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:21

Τελευταιες Ειδησεις

06 Δεκεμβρίου
Ο δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής Νηρέας θα πλησιάσει τη Γη το επόμενο Σαββατοκύριακο
11:30
Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε ο 33χρονος καθ' ομολογία δράστης για το διπλό φονικό στα Κάρδαμα
11:11
Eurogroup: Θα εξετάσει την εκταμίευση 767 εκατ. ευρώ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
11:00
Πυρκαγιά σε τρία οχήματα στην κοινότητα Ξυλοφάγου εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες
10:52
Όλγα Καλακούτα: Αύξηση των εμβολιασμών καταγράφεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες
10:40
Πρόσω ολοταχώς για ένα ανθρωποκεντρικό ψηφιακό μετασχηματισμό
10:23
Κλ. Νικολαϊδης: Δεν ήταν εξαιρετικά ακραία τα καιρικά φαινόμενα χθες για να δικαιολούνται πλημμύρες (video)
10:10
Εντοπίστηκαν τα τρία πυροβόλα όπλα που είχαν κλαπεί από κατοικία στην Πάφο
09:54
Μαρία Κολιού: Είναι δύσκολο να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Κύπρο (video)
09:37
Νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
09:13
Εθνικός-Απόλλωνας στην αυλαία της 12ης αγωνιστικής
09:08
Νίκες για ΑΟ Αραδίππου και Πανελλήνιο
09:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand