Χρονιά μεγάλων γεγονότων το 2016 για το ΡΙΚ

Χρονιά μεγάλων γεγονότων θα είναι το 2016 για το ΡΙΚ, αφού θα μεταδοθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες, το ΓΙΟΥΡΟ και οι βουλευτικές εκλογές. Ο Πρόεδρος του ΡΙΚ Άντης Τρυφωνίδης παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2016 ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, ανέφερε προβλέφθηκαν δαπάνες 1,3 εκ, για τα αθλητικά γεγονότα και 160 χιλιάδες ευρώ για τις εκλογές.

Ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ θα ανέλθει στα 32 εκ. ευρώ το 2016, σε σχέση με 29 εκ. το 2015. Η αύξηση οφείλεται σε ποσό 3,2 εκ. ευρώ, το οποίο προορίζεται για το ταμείο συντάξεων.
Ο πρόεδρος του ΡΙΚ τόνισε ότι λύθηκε και το μακροχρόνιο πρόβλημα με τα ελλείμματα στο ταμείο συντάξεων και οι συνταξιούχοι του ΡΙΚ δεν πρέπει να έχουν καμία ανησυχία.
Ο Άντης Τρυφωνίδης, επεσήμανε ότι στο παρελθόν ποσά τα οποία προβλέποντας για το ταμείο συντάξεων, είτε δεν αποδίδοντας στο ΡΙΚ από το κράτος, είτε δαπανούνταν για άλλους σκοπούς από το ΡΙΚ. Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, καταβάλλει τα ποσά αυτά που λαμβάνονται από το κράτος, απ’ ευθείας στο ταμείο συντάξεων.
Ο Πρόεδρος του ΡΙΚ ανέφερε ότι λαμβάνουν αντιφατικά μηνύματα από την πολιτεία για το θέμα των διαφημίσεων. Το ΡΙΚ είπε, δεν ακολουθεί επιθετική πολιτική στο θέμα των διαφημίσεων, αφού αντιλαμβάνεται ότι οι ιδιώτες ανταγωνιστές επιβιώνουν από τις διαφημίσεις.
Ο αντιπρόεδρος του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος, αναφερόμενος στο θέμα του αρχείου του ΡΙΚ, είπε ότι ψηφιοποιήθηκαν τρεις χιλιάδες ώρες προγράμματος, για την περίοδο 1974-76. Το έργο συνεχίζεται και θα απαιτηθεί τεράστια δουλειά.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την εμπορική εκμετάλλευση του αρχείου, σημείωσε ότι το ΡΙΚ έχει καθορισμένη πολιτική τιμολόγησης αυτών των ταινιών, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν αυτό το υλικό.
Ο κύριος Τσώκος επεσήμανε επίσης ότι το πρόγραμμα του ΡΙΚ είναι κυπροκεντρικό και περιλαμβάνει προγράμματα ενημέρωσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, κάτι που επιβάλλεται και νομοθετικά, για την αποστολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Τα ποσοστά τηλεθέασης, σημείωσε τέλος, είναι ανάλογα με τα ποσοστά των άλλων δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της Ευρώπης.

Σάνταξη: Παναγιώτης Καπαρής

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:21

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.