Ιωνάς Νικολάου: Προχωρούν οι έρευνες για την οικονομία

Προχωρουν οι έρευνες της αστυνομίας για το σκάνδαλο της οικονομίας και σύντομαθα καταχωρηθούν και νέες υποθέσεις, ενώπιων δικαστηρίων διαβεβαίωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου

Σε δηλώσεις στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου την οποία επισκέφτηκε μαζί με τον αρχηγό Αστυνομίας όπου και παρακάθισαν σε σύσκεψη αναλύοντας τα στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα και τα τροχαία δυστυχήματα είπε ακόμη ότι για όλες τις υποθέσεις που καταχωρούνται στα δικαστήρια γίνεται και μια προεργασία από την γενική εισαγγελία αλλά είναι δεδομένη και η θέση του Γενικού Εισαγγελέα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να αποδηχθει ενώπιων του δικαστηρίου.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως δήλωσε ότι με δεδομένο ότι υποθέσεις για το σκάνδαλο της οικονομίας έχουν καταχωρηθεί ενώπιων δικαστηρίων και με δεδομένο ότι τα δικαστήρια δίνουν προτεραιότητα στις υποθέσεις αυτέςθα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις και ίσως καταδικαστικές αποφάσεις εντος της τρέχουσας χρονιάς. ΟΙωνάς Νικολάου υπενθύμισε ότι κατά το 2015 υπήρξαν καταδίκες για άλλα σκάνδαλα που απασχόλησαν την κοινωνία.
Ο κ.Νικολαου εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τις επιδόσεις της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου τονίζοντας ότι από το 2013 όταν πρωτοεπισκεφθηκε την αστυνομία Πάφου η διαφορά είναι μεγάλη σε σχέση με το σοβαρό έγκλημα. Παρουσιάζεται μια μεγάλη μείωση στο σοβαρό έγκλημαανέφερε παρά την μείωση του προσωπικού. Διαπιστώνονται πάντως, παρατήρησε, κάποιες ιδιαιτερότητες σε ότι αφορά ορισμένους τομείς όπως οι κλοπές και διαρρήξεις. Θα ληφθουν , διαβεβαίωσε επιπρόσθετα μέτρα για αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών ενώ αύξηση υπήρξε την προηγούμενη χρονιά στα θανατηφόρα δυστυχήματα από έξι σε εννέα αλλά και αύξηση στα σοβαρά τροχαία δυστυχήματα. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί για το ζήτημα αυτό είναι όπως επιδεικνύεται μηδενική ανοχή στις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων δυστυχημάτων και να αυξηθούν οι έλεγχοι.Στη σύσκεψη καθορίσθηκαν οι στόχοι και οι προτεραιότητες για το 2016.
Ανταπόκριση: Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:21

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Διεθνές Δικαστήριο: Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσουν «την επιδείνωση» της διαφοράς τους
21:51
Φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποιούν τις ελπίδες και τις ζωές των ανθρώπων
21:19
Γαλλία: Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19
21:01
ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Novavax για την Cοvid-19 μπορεί να εγκριθεί πολύ σύντομα
20:37
Οι ετερόλογοι εμβολιασμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πρωτογενή και στον ενισχυτικό εμβολιασμό
20:12
Δανία: Η παραλλαγή 'Ομικρον του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα
19:43
Κύπρος : 619 κρούσματα κανένας θάνατος,55 περιστατικά στα σχολεία
19:42
Κυριακίδου: Οι όποιες αποφάσεις για αναγκαστικό εμβολιασμό είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών
19:18
ΗΠΑ-Covid-19: "Σχεδόν βέβαιο" ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα, δηλώνει ο Δρ Άντονι Φάουτσι
18:58
Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ: Η λύση Κυπριακού θα συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα
18:43
Συγκινητικό αντίο Κέρκεζ σε ΑΕΛ
18:30
Σε συμβούλιο της Ε.Ε ο Υπ. Υγείας - Όλες οι συζητήσεις στραμμένες στα εμβόλια
18:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand