"Είμαστε όλοι Αφρικανοί", δήλωσε η Μέριλ Στριπ

"Είμαστε όλοι Αφρικανοί" δήλωσε η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ του Βερολίνου, Μέριλ Στριπ.

 Ίσως η πλέον καταξιωμένη ηθοποιός της γενιάς της, πυροδότησε εκ νέου αντιπαράθεση στο Χόλιγουντ σχετικά με την έλλειψη πολυπολιτισμικότητας, καθώς δήλωσε στο Βερολίνο ότι όλη η ανθρωπότητα κατάγεται από την Αφρική.

Η Αμερικανίδα πρωταγωνίστρια είπε συγκεκριμένα ότι είναι ενθουσιασμένη με την ευκαιρία που της δόθηκε να προεδρεύσει στην κριτική επιτροπή για πρώτη φορά στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, καθώς πρόκειται για ένα φεστιβάλ παγκόσμιου κινηματογράφου και επιπλέον διότι όλη η ανθρωπότητα προέρχεται από την Αφρική.

Τιμηθείσα 3 φορές με βραβείο Όσκαρ, η Στριπ προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου όταν ρωτήθηκε εάν είναι εξοικειωμένη με τον παγκόσμιο κινηματογράφο και ιδιαίτερα τις ταινίες από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή.

Η ηθοποιός απάντησε ότι πρόσφατα είδε την ιορδανική ταινία "Theeb" που αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού της φυλής των Βεδουίνων το οποίο αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή στην έρημο και επίσης την ταινία "Timbuktu" που εξιστορεί την κατάληξη μιας πόλης στο Μαλί από ισλαμιστές μαχητές.

«Αυτό που παρατήρησα είναι ότι υπάρχει ένας πυρήνας ανθρωπιάς που διαδίδεται μέσω κάθε πολιτισμού. Και σε τελευταία ανάλυση, όλοι καταγόμαστε από την Αφρική, ξέρετε. Όλοι μας είμαστε Βερολινέζοι, όλοι μας είμαστε Αφρικανοί στην πραγματικότητα» τόνισε η διάσημη ηθοποιός.

Οι δηλώσεις αυτές της Μέριλ Στριπ, που έχει προταθεί για το Χρυσό Αγαλματίδιο 19 φορές, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ σε ολόκληρο τον κόσμο και σχολιάστηκαν ευρέως από τους χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:23

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.