Νίκη και πρωτιά για τον Κεραυνό

Ο Κεραυνός ήταν ο νικητής στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος" που επικράτησε μέσα στον Στρόβολο της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου με 63-53.

Η Ένωση για ακόμα ένα παιχνίδι αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι, αφού κράτησε τις διαφορές στο σκορ σε πολύ μικρά επίπεδα μέχρι και τα τελευταία στάδια του αγώνα. Ο Κεραυνός όμως ήταν πιο εύστοχος και πήρε την μεγάλη νίκη που τον φέρνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς, όσους έχει και η Πετρολίνα ΑΕΚ. Όσο αφορά την Ένωση, έφτασε τους 15 βαθμούς και παραμένει στην 6η θέση της βαθμολογίας. Την ερχόμενη αγωνιστική οι δύο ομάδες δίνουν κρίσιμους αγώνες. Η ΕΝΠ θα φιλοξενήσει στην έδρα της την Καπάτσος Ομόνοια, ενώ ο Κεραυνός θα ταξιδέψει στη Λεμεσό για να αγωνιστεί κόντρα στον Απόλλωνα. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Νίκος Στυλιανού με 19 πόντους (3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).

Στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης είδαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα το οποίο έφθασε στο 5-4 υπέρ της Ένωσης. Οι γηπεδούχοι όμως με ένα σερί πέντε πόντων έφερε το σκορ στο 9-5 υπέρ τους, με την συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα. Ο Κεραυνός δημιούργησε διαφορά πέντε πόντων στο 7:11 όταν προηγήθηκε με 14-9, με την Ένωση να σημειώνει δύο ακόμα πόντους με λέι απ του Χάσκισον, με το σκορ να φθάνει στο 14-11.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παρκέ στην δεύτερη περίοδο και στα πρώτα τρία λεπτά κατάφερε να ισοφαρίσει (16-16). Ο Κεραυνός έφερε ξανά την διαφορά στους τέσσερις μετά από δύο δίποντα των Τόμιτς και Μπάρκερ (20-16) η οποία παρέμεινε στα ίδια επίπεδα και στην συνέχεια όταν το σκορ έφθασε στο 22-18, στο 14:24 του αγώνα. Η Ένωση ήταν καλύτερη στα επόμενα λεπτά πετυχαίνοντας οκτώ πόντους, ενώ δέχθηκε δύο, καταφέρνοντας να προηγηθεί με 26-24. Ο Κεραυνός "πάτησε γκάζι" στο τελευταίο τρίλεπτο και με ένα σερί επτά πόντων πήρε προβάδισμα με 31-26.

Με ένα σερί πέντε πόντων (δύο ο Μακλέιν και τρεις ο ) ξεκίνησε το παιχνίδι η Ένωση που έφερε το παιχνίδι στο 31-31. Ο Κεραυνός με δύο ελεύθερες βολές του Στυλιανού έφερε το σκορ στο 33-31 υπέρ του στο 22:52. Τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου το σκορ ήταν στο 39-33 για τους γηπεδούχους που σημείωσαν άλλους τέσσερις πόντους και έφεραν την διαφορά στους δέκα (43-33). Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν όμως πέντε πόντους στην συνέχεια (δύο ο Κουμής, δύο ο Σάμουελς και ένα ο Άντερσον) με το σκορ να φθάνει στο 43-38, με τον Θεοχαρίδη να σημειώνει άλλους δύο πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα φέρνοντας το σκορ στο 45-38 .

Με ένα δίποντο του Άντερσον ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο η Ένωση που μείωσε σε 45-40, όμως ο Σμότριτζ απάντησε με τρίποντο φέρνοντας το σκορ στο 48-40. Στην συνέχεια οι δύο ομάδες σημείωσαν από ένα τρίποντο -πρώτα ο Άντερσον για τους "βυσσινί" και στη συνέχεια ο Στυλιανού για τον Κεραυνό- με το σκορ να οδηγείται στο 51-43, έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.  Στα επόμενα στάδια του αγώνα ο Κεραυνός ήταν ανώτερος καταφέρνοντας να σημειώσει επτά πόντους και να δεχθεί δύο, με το σκορ να οδηγείται στο 58-45 υπέρ του, τρία περίπου λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν 63-53 υπέρ του Κεραυνού.

Κεραυνός (Χριστόφορος Λειβαδιώτης)

Σμότριτζ 14 (3), Μιχαήλ 3, Νεοφύτου, Στυλιανού 19 (3), Μασάμπα 2, Θεοχαρίδης 2, Ομπράιεν 1, Μπάρκερ 13, Τόμιτς 9.

Ε.Ν. Παραλιμνίου (Νικόλας Παπαδόπουλος)

Πυριλλής, Θωμά 3, Άντερσον 14 (2), Σιόκουρος 6 (2), Μακλέιν 18 (2), Κουμής 4, Σάμουελς 4, Σολωμού, Χάσκισον 4.

TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-11, 31-26, 45-38, 63-53

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:45

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.