Γιατροί: αποφάσεις μετά από επίσημη ενημέρωση

Επίσημη ενημέρωση από την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αναμένει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, ΠΑΣΥΚΙ, προτού αποφασίσει εάν θα τερματιστεί η στάση εργασίας η οποία άρχισε στις οκτώ και τριάντα και είναι προγραμματισμένη να λήξει στις δύο και τριάντα μετά το μεσημέρι.

Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο πρόεδρος της Συντεχνίας Σωτήρης Κούμας είπε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει οτιδήποτε αλλά πρόσθεσε, μόλις οι γιατροί έχουν επίσημη ενημέρωση θα αποφασίσουν άμεσα τί θα πράξουν.
Ο κύριος Κούμας σχολίαζε παρέμβαση του βουλευτή του Δήκο Άγγελου Βότση, ότι στις 9 το πρωί θα τεθεί στην Επιτροπή Οικονομικών θέμα για απόσυρση της πρότασης νόμου που αφορά την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο εξηκοστό όγδοο έτος.
Ο κύριος Βότσης απηύθυνε έκκληση στους γιατρούς να αναστείλουν τα απεργιακά μέτρα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς.
Η ΠΑΣΥΚΙ ζητεί την οριστική απόσυρση της πρότασης και προειδοποιεί με κλιμάκωση των μέτρων.

Με λήψη δυναμικών μέτρων προειδοποιούν και οι νοσηλευτές

Μιλώντας επίσης στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο Πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης, τόνισε ότι οι νοσηλευτές δεν έχουν λάβει απαντήσεις στα αιτήματα τους, επισημαίνοντας ότι έχει εκπνεύσει το χρονοδιάγραμμα που είχαν θέσει.
Ο κύριος Αργυρίδης τόνισε ότι ο Υπουργός Υγείας καταβάλλει έντιμες προσπάθειες για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα των νοσηλευτών.
Ωστόσο έστρεψε τα πυρά του κατά του Υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι προβάλλει διαρκώς εμπόδια.

Η θέση του ΔΗΣΥ

Ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να αλλάξει τη θέση του στο θέμα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο 68ο έτος, τόνισε ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.
Σε δηλώσεις στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Νεοφύτου σημείωσε ότι η εξαγγελία της απεργίας των κυβερνητικών γιατρών αποτελεί επιπρόσθετο λόγο για το ΔΗΣΥ να επιμείνει στην σχετική πρόταση νόμου.
Ο κύριος Νεοφύτου επισήμανε την ανάγκη αλλαγής της κουλτούρας που επικρατεί στον τόπο και κατηγόρησε τους κυβερνητικούς γιατρούς ότι με την απόφασή τους για απεργία, τιμωρούν τους μη προνομιούχους
Αντί να τιμωρούν τους ασθενείς, είπε, θα μπορούσαν να μην ξαναψηφίσουν αυτούς που θεωρούν ότι φταίνε.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη, Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:45

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.