ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Ήττα του ΠΑΟ μέσα στη Ρωσία

Λίγο ο «αφηνιασμένος» Λάνγκφορντ (27 π.), λίγο η τραγική του άμυνα, συνέβαλαν στο να χάσει ο Παναθηναϊκός ένα δικό του παιχνίδι στο Καζάν από την Ούνιξ (83-81) και να πέσει στο 9-6 στην Ευρωλίγκα.

Την ευκαιρία να περάσει από το Καζάν και να πατήσει και με τα δύο πόδια στην 4αδα έχασε ο Παναθηναϊκός Superfoods! Οι «πράσινοι» κατάφεραν να χάσουν ένα δικό τους παιχνίδι, καθώς προηγήθηκαν με 14 πόντους, είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά η τραγική τους άμυνα, ένα λάθος των διαιτητών ένα λεπτό πριν το φινάλε και ο εκπληκτικός Λάνγκφορντ (27 π.), έδωσαν στην Ούνιξ το ροζ φύλλο αγώνα (83-81). Έχασε το σουτ της νίκης ο Νίκολς, ενώ δευτερόλεπτα πριν ο Ρίβερς με τρίποντο είχε δώσει… ανάσα στους «πράσινους»,

Στο 9-6 έπεσε ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα, στο 6-9 ανέβηκαν οι γηπεδούχοι! Ο Καλάθης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και ρεκόρ καριέρας με 23 πόντους (και 6 ασίστ), ενώ και οι Μπουρούσης-Τζέιμς ήταν θετικότατοι (13 πόντους αμφότεροι) αλλά δεν ήταν αρκετοί για το «τριφύλλι». Από την άλλη μεριά, ο Λάνγκφορντ ήταν ασταμάτητος, πέτυχε 27 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ, ενώ ο Γουίλιαμς (19 π., 9 ριμπάουντ) ήταν καθοριστικός και ο Κολόμ (16 π.) έβαλε και αυτός το… χεράκι του για να γίνει η ανατροπή.

Το ματς

Ο Φελντέιν με σουτ από τα πέντε μέτρα άνοιξε το σκορ, για να έρθει ο Κολόμ να ισοφαρίσει δευτερόλεπτα αργότερα. Γκέιμπριελ, Σίνγκλετον και Καλάθης πέτυχαν και αυτοί τους πρώτους τους πόντους, δίνοντας… αέρα έξι πόντων στον Παναθηναϊκό Superfoods (2-8), ενώ τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε της περιόδου έφτασαν και στο +9 (6-15) με τρίποντο του Σίνγκλετον. Οι γηπεδούχοι μάζεψαν τη διαφορά με ένα μικρό σερί και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο -6 (13-19).

Ο Σίνγκλετον ήταν σε πολύ καλή ημέρα στο πρώτο δεκάλεπτο και το έδειξε και με το ξεκίνημα του δευτέρου. Καλάθι και φάουλ με την έναρξή του και ο Παναθηναϊκός στο +9 (13-22). Κάπου εκεί, η Ούνιξ έβγαλε αντίδραση. Ο Λάνγκφορντ μοίραζε, ο Γουίλιαμς σκόραρε και με ένα γρήγορο 5-0 η διαφορά έπεσε στους 4 (18-22). Ο Μπουρούσης με χουκ έκανε τέσσερις τους προσωπικούς του πόντους αλλά Τζόνσον και Λάνγκφορντ σκόραραν και αυτοί, αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να καλέσει τάιμ άουτ, βλέποντας τη διαφορά να έχει… εξαφανιστεί (22-24). Ο Λάνγκφορντ με την επανέναρξη ισοφάρισε το σκορ αλλά το «τριφύλλι» έδειξε σφυγμό και με ένα μικρό σερί πήρε ανάσα (24-29). Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός τη διαφορά των πέντε πόντων κατάφερε να την αυξήσει και να πάει στο ημίχρονο προηγούμενος με εννέα (35-44).

Η καλή άμυνα που έπαιζαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ στο πρώτο μέρος πήγε… περίπατο στο δεύτερο ημίχρονο και σε συνδυασμό με τον «αφηνιασμένο» Λάνγκφορντ, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ούνιξ. Το τρίτο δεκάλεπτο, πάντως, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους που έφτασαν τη διαφορά στο +14 (35-49). Ο Λάνγκφορντ ήταν… καυτός, σκόραρε οκτώ σερί πόντους, ενώ οι Κολόμ και Αντίποφ πρόσθεσαν άλλους πέντε και η Ούνιξ έριξε τη διαφορά στους 5 (51-56), μπαίνοντας ξανά στη διεκδίκηση του ματς.

Ένα δίποντο του Καλάθη και ένα τρίποντο του Τζέιμς επανέφεραν την τάξη (51-61) αλλά ο Παναθηναϊκός είχε ξεχάσει τι πάει να πει άμυνα και συνέχιζε να δέχεται καλάθια! Αντίποφ και Βορόνοφ έκαναν ξανά ντέρμπι το ματς (58-62), ο Νίκολς απάντησε με τρίποντο αλλά ο τρομερός Λάνγκφορντ σκόραρε εκ νέου έξω από την γραμμή των 6,75. Ο Κολόμ έριξε τη διαφορά στους 2 (63-65) δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με τον Τζέιμς να σουτάρει πίσω από το κέντρο σε νεκρό χρόνο και την μπάλα να τον… πουλάει και να «βγαίνει» από το καλάθι!

Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι για τα καλά! Ο Παναθηναϊκός είχε απολέσει για ακόμη μια φορά τη διαφορά στο ματς και είχε επιτρέψει στην Ούνιξ να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου! Η έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου βρήκε τον Τζέιμς να σκοράρει για δύο, ωστόσο ο Γουίλιαμς που έκανε… πάρτι κάτω από τη ρακέτα και ο Λάνγκφορντ με μία ακόμη τρίποντη «βόμβα», έδωσαν για πρώτη φορά το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 68-67. Το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς. Ο Μπουρούσης είχε αναλάβει το σκοράρισμα με οποιονδήποτε τρόπο. Είτε με βολές, είτε με δίποντα, είτε ακόμη και με τρίποντα! Ωστόσο, οι Ρώσοι κρατούσαν με νύχια και με δόντια το προβάδισμα.

Τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Μπουρούσης με τρίποντο κατάφερε να δώσει ξανά στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα (77-78), αλλά ο Γουίλιαμς συνέχιζε το πάρτι μέσα στο ζωγραφιστό (79-78). Δευτερόλεπτα μετά δε, ο Κολόμ έστειλε τους γηπεδούχους στο +3 (81-78) και άρχισε να… ζορίζει τους φιλοξενούμενους. Κάπου εκεί και με το χρονόμετρο να γράφει ένα λεπτό πριν το φινάλε, οι διαιτητές πήραν μια λανθασμένη απόφαση που ίσως και να επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα! Ο Καλάθης έκανε το ντράιβ και προσπάθησε να βγάλει τη μπάλα στο τρίποντο, ο Αντίποφ βρήκε τη μπάλα με τα δάχτυλα και αυτή χτύπησε στο πίσω μέρος του ταμπλό. Ωστόσο, οι διαιτητές παρότι είδαν το ριπλέι έδωσαν τη μπάλα στην Ούνιξ και στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Γουίλιαμς με άλεϊ ουπ έκανε το 83-78. Ο Ρίβερς με τρίποντο κράτησε «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έβγαλε την άμυνα που χρειαζόταν αλλά ο Νίκολς αστόχησε στο τελευταίο σουτ (τρίποντο) και οι «πράσινοι» έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια από το παρκέ του γηπέδου.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 35-44, 63-65, 83-81

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.