Ένοπλοι αστυνομικοί στον υπόγειο του Λονδίνου

Στη Βρετανία, το σπάνιο θέαμα ενόπλων αστυνομικών μέσα στους συρμούς του τρένου θα αντικρίσουν οι επιβάτες του υπογείου σιδηροδρόμου του Λονδίνου από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πλαίσιο επανεξέτασης των μέτρων ασφαλείας.

Οι ένοπλοι αστυνομικοί και  άλλες πρόσθετες περίπολοι θα ενισχύσουν τους 3.000 συναδέλφους τους που έχουν επωμιστεί τη φύλαξη κεντρικών σημείων της βρετανικής πρωτεύουσας.
 Δεκάδες χιλιάδες κόσμου αναμένεται να συρρεύσουν την τελευταία νύχτα  του χρόνου στο κέντρο της πόλης, στη βόρεια όχθη του Τάμεση και στην πλατεία Τραφάλγκαρ, για να παρακολουθήσουν τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στο London Eye.
 Ένοπλοι αστυνομικοί έχουν αρχίσει  εδώ και λίγα χρόνια να εμφανίζονται περιστασιακά σε κομβικούς σταθμούς του λονδρέζικου ‘tube’, του υπογείου σιδηροδρόμου, αλλά σπάνια επιβιβάζονται στους συρμούς.
Η παρουσία τους στα τρένα αναμένεται να συνεχιστεί και μετά από την  Πρωτοχρονιά, καθώς αυτή ήταν η απόφαση  της Βρετανικής Αστυνομίας Συγκοινωνιών τον περασμένο Οκτώβριο.
Στον απόηχο της πρόσφατης τρομοκρατικής  επίθεσης του Βερολίνου οι αρχές  θα τοποθετήσουν τσιμεντένια οδοφράγματα  σε σημεία κύριων δρόμων στο κέντρο της πόλης, ακριβώς για να αποφευχθεί μία επίθεση κατά του πλήθους  με τροχοφόρο όχημα σαν αυτές  της γερμανικής πρωτεύουσας και  της Νίκαιας.
 Η Μητροπολιτική Αστυνομία παραδέχθηκε  ότι κάποια πρόσθετα μέτρα ασφαλείας  αποφασίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο της επανεξέτασής τους μετά από το Βερολίνο.
 Παρόλα αυτά τονίζεται ότι δεν  υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία ασφαλείας για σχεδιαζόμενο τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια των εορτασμών  της Πρωτοχρονιάς.
 Η αστυνομία καλεί όσους δεν  έχουν ήδη αγοράσει εισιτήριο  για τις εκδηλώσεις της νύχτας του Σαββάτου να μην επιχειρήσουν να κατέβουν στο κέντρο του Λονδίνου, προειδοποιώντας παράλληλα ότι  αρκετές κεντρικές οδικές αρτηρίες θα αρχίσουν να κλείνουν από το μεσημέρι.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο

Τελευταιες Ειδησεις

05 Μαρτίου
Eurostat: Οι γυναίκες συνέχισαν να υποεκπροσωπούνται σε αριθμό σε διοικητικές θέσεις στην ΕΕ το 2020
13:03
Έκθεση για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα
12:58
Γ. Καρούσος: Δεν είναι ριψοκίνδυνη η απόφαση για άνοιγμα στους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί χωρίς κανένα περιορισμό (Βίντεο)
12:40
Χ. Ακάρ: Το στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας της κακοκαιρίας
12:35
Η Haas αποκάλυψε τα νέα χρώματα για το αυτοκίνητο των Schumacher και Mazepin
12:25
Να επανεξεταστεί το μέτρο του πέναλτι κατά 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο  έτος ζητά το ΑΚΕΛ
12:21
Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι εισαγωγές ασθενών με covid -19 (βίντεο)
12:15
Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Ν. Δένδιας, την Τετάρτη στην Αθήνα η Λουτ
11:59
Διασπορά στην κοινότητα και υπερ-μετάδοση του κορονοϊού στα σχολεία, καταδεικνύει η εθνική αναφορά
11:53
Aston Martin: Η επιστροφή ενός θρύλου και οι υψηλές φιλοδοξίες του
11:47
Ο Sebastian Vettel βρίσκεται σε καλό δρόμο για την Aston Martin μετά την πρώτη επαφή του με το αυτοκίνητο.
11:43
Η Formula 1 επιβεβαίωσε ότι το Grand Prix της Πορτογαλίας θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου
11:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand