Εγκρίθηκε η νομική ενοποίηση των 18 Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων

Τη νομική ενοποίηση των 18 Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΣΠΙ) ενέρινε σήμερα η Ειδική Γενική Συνέλευση, σε μια κίνηση που χαρακτηρίζεται ως φυσιολογική εξέλιξη στην πορεία αναδιάρθρωσης του Συνεργατικού Κινήματος.

«Η νομική ενοποίηση αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη στη διαδικασία αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του Συνεργατικού Κινήματος, δεδομένης της λειτουργικής ενοποίησης των 18 ΣΠΙ και σημαντικών πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί σχετικά με την μεταφορά των περιουσιακών τους στοιχείων και του προσωπικού τους στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα», αναφέρει ανακοίνωση της ΣΚΤ.
Όπως σημειώνεται, η ενοποίηση αναμένεται να αυξήσει την αξία του Οργανισμού και να ενισχύσει την προσπάθειά του για διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης, το οποίο θα του επιτρέψει να γίνει πιο διάφανος, ανταγωνιστικός και ελκυστικός, ενόψει και της επικείμενης εισδοχής του στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, μέσω της οποίας θα καταστεί εφικτή η επαναφορά του Συνεργατισμού σε μια διευρυμένη και εγχώρια ιδιοκτησιακή βάση.
Τονίζεται ακόμη ότι «η νομική ενοποίηση δεν θα επηρεάσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τους πελάτες / μέλη του Συνεργατισμού, ενώ αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Οργανισμός, για περαιτέρω ισχυροποίηση του ισολογισμού του, αναβάθμιση των λειτουργιών του και βελτίωση και εμβάθυνση της σχέσης εμπιστοσύνης που διατηρεί με την πελατειακή του βάση».
«Μέσα από τη νομική ενοποίηση και όλες τις κεντροποιήσεις λειτουργιών που προηγήθηκαν», σημειώνεται, «ο Συνεργατισμός καθίσταται σταδιακά ένας ενιαίος, σύγχρονος, αποδοτικός και αποτελεσματικός Οργανισμός, ικανός να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας και να αναπτυχθεί μέσα στο νέο, έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον».
Αναφέρεται τέλος ότι η ενοποίηση δημιουργεί επίσης νέες δυνατότητες στις προσπάθειες του Οργανισμού για καλύτερη και πιο παραγωγική αξιοποίηση του προσωπικού του, με παράλληλη διασφάλιση της συνέχισης εργοδότησής του, και για περαιτέρω ενίσχυση του ανθρωποκεντρικού του χαρακτήρα και της προσήλωσης και ευαισθησίας του στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών του τόπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.