Ανθρωποκυνηγητό στην Γερμανία για εντοπισμό του δράστη της επίθεσης με φορτηγό

Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η Αστυνομία στη Γερμανία για τον εντοπισμό του δράστη της χθεσινοβραδυνής επίθεσης με φορτηγό στο Βερολίνο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους δώδεκα άτομα, καθώς, όπως μεταδίδεται, ο Πακιστανός που συνελήφθη για την υπόθεση αφέθηκε τελικά ελεύθερος, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι ο επικίνδυνος εγκληματίας του μακελειού παραμένει ασύλληπτος, προτρέποντας παράλληλα τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού ο δράστης οπλοφορεί.
 Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας ότι, "συλλάβαμε τον λάθος άνθρωπο και ως εκ τούτου έχουμε μια νέα κατάσταση".
 Πρόσθεσε ότι ο πραγματικός δράστης είναι ασύλληπτος, ένοπλος και ικανός να προκαλέσει νέα επίθεση.
 Οι γερμανικές αρχές είχαν συλλάβει αιτούντα άσυλου από το Πακιστάν, 23 ετών, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, αφού τον είχε ακολουθήσει αυτόπτης μάρτυρας, ως τον ύποπτο οδηγό του φορτηγού.
 Ο διοικητής είπε ότι ο Πακιστανός συνελήφθη διότι έμοιαζε στην περιγραφή του οδηγού που είχαν δώσει αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ο συλληφθείς αρνείτο την εμπλοκή του στο μακελειό.
 Τα μέτρα ασφαλείας στο Βερολίνο έχουν ενισχυθεί με την παρουσία πάνοπλων αστυνομικών σε πολυσύχναστες περιοχές.

Από την πλευρά της η Καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, σε διάγγελμα της στον γερμανικό λαό, μετά το αιματοκύλισμα, χθες, στο Βερολίνο είπε ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν με τις πιο αυστηρές ποινές που ορίζει ο νόμος, τόνισε η Ο δράστης παρέσυρε με φορτηγό δεκάδες επισκέπτες σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 48, πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
 Οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό κτύπημα.
 Σε σχέση με το μακελειό συνελήφθη ένα άτομο, πακιστανικής καταγωγής, το οποίο ωστόσο αφέθηκε ελεύθερο αφού δεν φαίνεται να εμπλέκεται.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:26

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.