Απογοήτευση Πετρίδη για απόρριψη των ν/σ για μεταρρύθμιση

Συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την απόρριψη από την Ολομέλεια της Βουλής, των νομοσχεδίων για μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Απογοήτευση για την εξέλιξη, εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Πετρίδης είπε ότι οι ριζοσπαστικές, προοδευτικές αλλαγές δεν γίνονται με τις ατάκες, αλλά με κατάθεση σοβαρών, συγκεκριμένων προτάσεων και αυτό πράττει η κυβέρνηση.
Ανέφερε ότι, με την απόφαση της Βουλής, έχει χαθεί η ευκαιρία για τερματισμό της διαχρονικής παθογένειας του συστήματος, της αναξιοκρατίας και της γραφειοκρατίας.
Ο κύριος Πετρίδης επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι, αντί να υποβάλουν τροποποιήσεις ή προτάσεις νόμου που θα καθιστούσαν πιο ριζοσπαστικές τις αλλαγές, αποφάσισαν να αφήσουν το υφιστάμενο σάπιο σύστημα να διαιωνίζεται. Με αυτό τον τρόπο, τόνισε, η Δημόσια Υπηρεσία παραμένει ένα κλειστό κλαμπ, με συγκεκριμένους ευνοούμενους από κάθε κόμμα.

ΔΗΣΥ

Την έντονη αντίδραση του ΔΗΣΥ προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου των νομοσχεδίων για την μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας από την πλειοψηφία των κομμάτων.
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου κατηγόρησε τα εν λόγω κόμματα ότι επιθυμούν να αφήσουν την χώρα κολλημένη στην συντήρηση, με τις ίδιες διαδικασίες που έμαθαν από το 1960.
Οπως ανέφερε, με την καταψήφιση των προαγωγών μέσα από εξετάσεις, τα συγκεκριμένα κόμματα θέλουν την συνέχισή τους μόνο μέσα από την αναχρονιστική διαδικασία της συνέντευξης από την Επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας.
Διερωτήθηκε επίσης γιατί τα εν λόγω κόμματα δεν κατέθεσαν τροπολογίες στην ολομέλεια της Βουλής, που να καθιστούν τα νομοσχέδια πιο τολμηρά και πιο ριζοσπαστικά.

ΔΗΚΟ

Σε παρέμβαση στο Τρίτο, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας είπε ότι η κυβέρνηση είχε καταθέσει νομοσχέδια με αντισυνταγματικές πρόνοιες.
Πρόσθεσε ότι, όταν συζητήθηκε το θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το ΔΗΚΟ είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της εφαρμογής του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων και στο Δημόσιο.
Ο κύριος Μουσιούττας εξέφρασε την ετοιμότητα του κόμματός του να προσέλθει σε διάλογο με την κυβέρνηση για πραγματική όμως, όπως είπε, μεταρρύθμιση.
Εύχομαι, τόνισε, η κυβέρνηση να λάβει αυτή τη φορά υπόψιν τις θέσεις των κομμάτων.

ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ απέρριψε τα κυβερνητικά νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας για λόγους ουσίας, δήλωσε ο πρόεδρος του κινήματος.
 Σε συνέντυξη Τύπου, ο Μαρίνος Σιζόπουλος τόνισε πως, δυστυχώς, οι κυβερνητικές θέσεις αποτελούν ουσιαστικά απορρύθμιση, βόλεμα ημετέρων, χωρίς προώθηση της αξιοκρατείας και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη σημαντικά κριτήρια.
 Από τις κυβερνητικές θέσεις απουσιάζει, σημείωσε, πρόνοια για μείωση της γραφειοκρατείας και αύξηση της παραγωγικότητας.
 Ο κύριος Σιζόπουλος ανέφερε πως τέθηκαν ενώπιον της Βουλής νομοσχέδια για έγκριση με ταχεία διαδικασία αλλαγών. Υπήρχαν πρόνοιες, ειπε, για διαδικασίες επιλεκτικών προαγωγών με αμφιλεγόμενα κριτήρια, όπως στις κλίμακες Α11-13, ή και καθιέρωση προνομιακής μεταχείρισης υψηλόμισθων.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργιδου, Παναγιώτης Γιωργαλλής,  Στέλλα Μιχαήλ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Συμβιβασμός στο Μακάρειο
20:43
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
19:59
243 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το Σάββατο
19:57
Γερμανία: Αισιοδοξία ότι η πανδημία θα έχει τεθεί υπό έλεγχο έως το τέλος του καλοκαιριού
19:25
Σπουδαία νίκη για την Ένωση
18:32
Προχώρησαν με νίκες οι πρωτοπόροι
18:08
Ελλάδα: 1.630 νέα κρούσματα- 29 νεκροί - 379 διασωληνωμένοι
18:02
Απετράπη πώληση μαρμάρου από την αρχαία Σαλαμίνα στο ebay
17:57
Ψαροκάικο εντόπισε και ανέσυρε δεξαμενή πολεμικού αεροσκάφους τύπου "Tornado"
17:42
Ελλάδα:Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ- 70 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς
17:38
Ρώσοι επιστήμονες: Το Sputnik V αποτελεσματικό στα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού
17:14
Άρθρο Έλληνα πρωθυπουργού στα "Νέα" για την πανδημία:Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη
16:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand