Απογοήτευση Πετρίδη για απόρριψη των ν/σ για μεταρρύθμιση

Συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την απόρριψη από την Ολομέλεια της Βουλής, των νομοσχεδίων για μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Απογοήτευση για την εξέλιξη, εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Πετρίδης είπε ότι οι ριζοσπαστικές, προοδευτικές αλλαγές δεν γίνονται με τις ατάκες, αλλά με κατάθεση σοβαρών, συγκεκριμένων προτάσεων και αυτό πράττει η κυβέρνηση.
Ανέφερε ότι, με την απόφαση της Βουλής, έχει χαθεί η ευκαιρία για τερματισμό της διαχρονικής παθογένειας του συστήματος, της αναξιοκρατίας και της γραφειοκρατίας.
Ο κύριος Πετρίδης επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι, αντί να υποβάλουν τροποποιήσεις ή προτάσεις νόμου που θα καθιστούσαν πιο ριζοσπαστικές τις αλλαγές, αποφάσισαν να αφήσουν το υφιστάμενο σάπιο σύστημα να διαιωνίζεται. Με αυτό τον τρόπο, τόνισε, η Δημόσια Υπηρεσία παραμένει ένα κλειστό κλαμπ, με συγκεκριμένους ευνοούμενους από κάθε κόμμα.

ΔΗΣΥ

Την έντονη αντίδραση του ΔΗΣΥ προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου των νομοσχεδίων για την μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας από την πλειοψηφία των κομμάτων.
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου κατηγόρησε τα εν λόγω κόμματα ότι επιθυμούν να αφήσουν την χώρα κολλημένη στην συντήρηση, με τις ίδιες διαδικασίες που έμαθαν από το 1960.
Οπως ανέφερε, με την καταψήφιση των προαγωγών μέσα από εξετάσεις, τα συγκεκριμένα κόμματα θέλουν την συνέχισή τους μόνο μέσα από την αναχρονιστική διαδικασία της συνέντευξης από την Επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας.
Διερωτήθηκε επίσης γιατί τα εν λόγω κόμματα δεν κατέθεσαν τροπολογίες στην ολομέλεια της Βουλής, που να καθιστούν τα νομοσχέδια πιο τολμηρά και πιο ριζοσπαστικά.

ΔΗΚΟ

Σε παρέμβαση στο Τρίτο, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας είπε ότι η κυβέρνηση είχε καταθέσει νομοσχέδια με αντισυνταγματικές πρόνοιες.
Πρόσθεσε ότι, όταν συζητήθηκε το θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το ΔΗΚΟ είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της εφαρμογής του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων και στο Δημόσιο.
Ο κύριος Μουσιούττας εξέφρασε την ετοιμότητα του κόμματός του να προσέλθει σε διάλογο με την κυβέρνηση για πραγματική όμως, όπως είπε, μεταρρύθμιση.
Εύχομαι, τόνισε, η κυβέρνηση να λάβει αυτή τη φορά υπόψιν τις θέσεις των κομμάτων.

ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ απέρριψε τα κυβερνητικά νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας για λόγους ουσίας, δήλωσε ο πρόεδρος του κινήματος.
 Σε συνέντυξη Τύπου, ο Μαρίνος Σιζόπουλος τόνισε πως, δυστυχώς, οι κυβερνητικές θέσεις αποτελούν ουσιαστικά απορρύθμιση, βόλεμα ημετέρων, χωρίς προώθηση της αξιοκρατείας και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη σημαντικά κριτήρια.
 Από τις κυβερνητικές θέσεις απουσιάζει, σημείωσε, πρόνοια για μείωση της γραφειοκρατείας και αύξηση της παραγωγικότητας.
 Ο κύριος Σιζόπουλος ανέφερε πως τέθηκαν ενώπιον της Βουλής νομοσχέδια για έγκριση με ταχεία διαδικασία αλλαγών. Υπήρχαν πρόνοιες, ειπε, για διαδικασίες επιλεκτικών προαγωγών με αμφιλεγόμενα κριτήρια, όπως στις κλίμακες Α11-13, ή και καθιέρωση προνομιακής μεταχείρισης υψηλόμισθων.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργιδου, Παναγιώτης Γιωργαλλής,  Στέλλα Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Ετοιμάζεται να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα η Τουρκία
05:42
Ενώπιον της Βουλής ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ, στην σκιά των απειλών για απεργίες
05:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.