Ο Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με τον Τραμπ για την ομαλή διαδοχή στο Λευκό Οίκο

Τη διαβεβαίωση ότι ο Λευκός Οίκος κι όλη η κυβέρνησή του θα συνεργαστεί πλήρως με τους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διαδοχή, στις 20 Ιανουαρίου 2017, εξέφρασε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο προαύλιο του Λευκού Οίκου για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Έχοντας στο πλευρό του τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο πρόεδρο, λέγοντας ότι θα εργαστεί γι` αυτό, ενώ υπενθύμισε το μήνυμα που έστειλε χθες, πριν κλείσουν οι κάλπες, με το οποίο υπενθύμιζε ότι ανεξάρτητα ποιόν θα ψηφίσει ο κάθε πολίτης, ο ήλιος θα ανατείλει ξανά στην Αμερική.Είπε πως τηλεφώνησε στον Ντόναλντ Τραμπ στις 3:30 τα ξημερώματα και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ τον κάλεσε στο Λευκό Οίκο για να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει ομαλή διαδοχή. Ανέφερε πως όλοι γνωρίζουν τις διαφορές του με τον Ντόναλντ Τραμπ και υπενθύμισε ότι κι ο ίδιος είχε μεγάλες διαφορές με τον Τζορτζ Μπους, ο οποίος όμως τον υποδέχθηκε εγκάρδια και συνεργάστηκε απόλυτα μαζί του, κάτι που οφείλει να πράξει κι ο ίδιος. Είπε πως έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες τους να διασφαλίσουν ότι όλα θα γίνουν όπως επιβάλλεται για το καλό της χώρας.
Επίσης μίλησε θερμά για την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον και τα μηνύματα που έστειλε στις γυναίκες της Αμερικής."Πρώτα απ` όλα είμαστε Αμερικανοί, είμαστε πατριώτες, θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα. Αυτό άκουσα χθες δημόσια και ιδιωτικά από τον Ντόναλντ Τραμπ κι αυτό χρειάζεται η χώρα μας. Αίσθημα ενότητας, σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της και τα ατομικά δικαιώματα", είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο επόμενος πρόεδρος θα τα τηρήσει.

Τόνισε ότι αφήνει στον επόμενο πρόεδρο ως παρακαταθήκη μία χώρα ισχυρότερη απ` όσο ήταν πριν 8 χρόνια και μαζί με τους συνεργάτες του αισθάνονται υπερήφανοι γι αυτό.

Καταλήγοντας αφού υπενθύμισε τα διαφορετικά συναισθήματα που επικρατούν στον αμερικανικό λαό μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, έστειλε ιδιαίτερο μήνυμα στους νέους ψηφοφόρους, καλώντας τους να έχουν ελπίδα, να συνεχίσουν να αγωνίζονται γι` αυτό που πιστεύουν και να μην είναι κυνικοί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.