Σύλληψη 65χρονου για θανάτωση σκύλου με κυνηγετικό όπλο

Η Αστυνομία επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κακοποίησης ζώων και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, με αφορμή τη θανάτωση σκύλου από 65χρονο, ο οποίος συνελήφθη, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου.

Το περιστατικό κατήγγειλε πολίτης που χθες εντόπισε κάτω από όχημα, στο δρόμο Τριμίκλινης προς Λάνια, τραυματισμένο σκύλο, που ξεψύχησε λίγα λεπτά αργότερα, ενώ διαπίστωσε ότι σε κοντινή απόσταση βρισκόταν ένας άνδρας που κρατούσε κυνηγετικό δόκο.

Όταν ο πολίτης ζήτησε εξηγήσεις, ο άγνωστος άνδρας του ανέφερε πως είχε πυροβολήσει το σκυλί και τον παρακάλεσε να μην προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, κάτι που ωστόσο έπραξε και έτσι ο άγνωστος άνδρας συνελήφθη.Αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για τα αδικήματα της βλάβης σε ζώα, παράνομης μεταφοράς δόκο και εκρηκτικών υλών, ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή και παρέμβασης σε αστυνομική έρευνα, ο αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον δικαστηρίου "το συντομότερο", όπως σημείωσε ο κ.Αγγελίδης.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τα μέλη της Δύναμης έχουν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια και έχουν εκπαιδευτεί ώστε να γνωρίζουν τους νόμους που αφορούν την προστασία των ζώων και διαβεβαίωσε ότι κάθε τέτοια υπόθεση διερευνάται τάχιστα με όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Κάλεσε ακόμη τους πολίτες που διαπιστώνουν περιστατικά κακοποίησης ζώων να προχωρούν άμεσα σε καταγγελία, ενώ την ίδια ώρα υπέδειξε και τις ευθύνες που έχουν οι ιδιοκτήτες τους όσον αφορά τη σωστή φύλαξη και διαβίωση των κατοικίδιων τους.

Η Αστυνομία, συνέχισε, βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις για θέματα ευημερία των ζώων και στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, έχουν οριστεί σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις αξιωματικοί, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τις οργανώσεις αυτές και συντονίζουν τις όποιες ενέργειες.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης αναφέρθηκε επίσης σε στατιστικά στοιχεία σε ό,τι αφορά τις καταγγελθείσες υποθέσεις που διερευνήθηκαν τα τελευταία χρόνια και που αφορούν τον περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμο.

Το 2013 διερευνήθηκαν 46 υποθέσεις, το 2014 διερευνήθηκαν 25 υποθέσεις, ενώ το 2015 ο αριθμός των υποθέσεων έφτασε τις 42. Για τη φετινή χρονιά και μέχρι το Σεπτέμβριο που υπάρχουν τα διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός τέτοιων υποθέσεων έφτασε τις 18.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.