Η Τουρκία δεν θα καταγγείλει τη συμφωνία για το προσφυγικό, εκτιμά ο ηγέτης του SPD

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) εκτιμά ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να καταγγείλει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό."Δεν το πιστεύω", είπε ο Τόμας Οπερμαν σε σχετικό ερώτημα της εφημερίδας Rheinische Post (έκδοση Σαββάτου).

Μπορεί η εν λόγω συμφωνία να επικρίνεται και από τις δυο πλευρές, "αλλά είναι χρήσιμη για όλους", πρόσθεσε. Χάρη, δε, σε αυτή μπορούν να διατραφούν οι Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία και να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο. "Επίσης δεν είναι φρόνιμο να την καταγγείλουμε εμείς, διότι θα τιμωρούσαμε τους λάθος ανθρώπους", τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.Επίσης, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, ζήτησε - λόγω του θέματος με τη συμφωνία για το προσφυγικό - καλύτερη προστασία των συνόρων της Ευρώπης. "Την προσπάθεια του Ερντογάν να δημιουργήσει ένα εκβιαστικό σκηνικό μπορεί να την αντιμετωπίσει κανείς καλύτερα με σωστές μεταρρυθμίσεις και όχι δια της πολιτικής συμβολισμών εξ αιτίας της οποίας η Frontex παραμένει μια τίγρη χωρίς δόντια", είπε στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας του Ντίσελντορφ, Rheinische Post.Η απειλή του Ερντογάν αποδεικνύει πόσο αναγκαίο είναι να δημιουργήσει η Ευρώπη μια πραγματική ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή, τόνισε. Ο φιλελεύθερος (FDP) Γερμανός πολιτικός υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να διαταράξει τις σχέση της με την Ευρώπη σε μόνιμη βάση, διότι "η Τουρκία χρειάζεται την Ευρώπη γα την ασφάλεια και την οικονομία της".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:50

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.