Πέρασαν από την Κύπρο δύο τρομοκράτες του Παρισιού

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, επιβεβαίωσε σήμερα το δημοσίευμα της Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο δύο από τους πέντε τρομοκράτες που συνελήφθησαν στη Γαλλία και οι οποίοι ετοίμαζαν επιθέσεις σε τουριστικά αξιοθέατα στο κέντρο και στα περίχωρα του Παρισιού, πέρασαν από την Κύπρο πριν από ενάμιση χρόνο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κύπρο είναι σε αρκετά ψηλό επίπεδο, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι αντίστοιχα με εκείνα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αρκούντως ικανοποιητικά για το επίπεδο του κινδύνου που διατρέχει η Κύπρος.
Κληθείς, μετά από τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, να αναφέρει αν στην Κύπρο λαμβάνονται μέτρα κατά της τρομοκρατίας, ο κ. Νικολάου είπε πως “πάντοτε λαμβάνονται μέτρα”, για να προσθέσει ότι έχουν αυξηθεί τα επίπεδα ασφάλειας των αεροδρομίων, κατά τρόπο που ο καθένας μπορεί να τα διακρίνει με μεγάλη ευκολία, τόσο σε σχέση με την παρουσία αστυνομικών, όσο και στελεχών της Εθνικής Φρουράς.
Επίσης, είπε ότι λαμβάνονται μέτρα σε σχέση με την παρακολούθηση και αξιολόγηση των ταξιδιωτών από και προς την Κύπρο, σημειώνοντας ότι “μέσα από αυτή την αξιολόγηση κατά καιρούς δώσαμε σημαντικές πληροφορίες σε αρχές άλλων χωρών, για τον τρόπο που κινούνται κάποια ύποπτα πρόσωπα”.
“Εκείνο το οποίο θέλω να επισημάνω είναι ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι σε αρκετά ψηλό επίπεδο σε σημείο μάλιστα που μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι αντίστοιχα με εκείνα τα οποία εφαρμόζουν κάποιες χώρες της ΕΕ και αρκούντως ικανοποιητικά για το επίπεδο του κινδύνου που διατρέχουμε ως Κύπρος. Πάντοτε αξιολογούμε κάθε πληροφορία η οποία έρχεται κοντά μας όπως επίσης και αυτή την πληροφορία που έχει φτάσει”, είπε.
Σε ό,τι αφορά στην πληροφορία για τους δύο τρομοκράτες που πέρασαν από την Κύπρο, ο κ. Νικολάου είπε συγκεκριμένα: “Να είστε βέβαιοι ότι όχι μόνο αξιολογείται, αλλά έχει ήδη διερευνηθεί. Φαίνεται ότι αυτό συνέβη πριν ενάμιση χρόνο περίπου. Δεν είναι κάτι το οποίο έγινε τώρα, το ότι δηλαδή αυτά τα πρόσωπα διακινήθηκαν μέσω της Κύπρου. Θέλω να γνωρίζετε ότι επειδή αξιολογούμε τους κινδύνους είτε αυτοί σχετίζονται με την εγγύτητα της πατρίδας μας στην περιοχή, είτε με το γεγονός ότι υπάρχει διασύνδεση των κατεχομένων με την Τουρκία, η οποία επίσης συνορεύει με την περιοχή, καθώς επίσης και με το ότι στην Κύπρο υπάρχουν βρετανικές βάσεις, αλλά και πολλά συμφέροντα χωρών οι οποίες εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές, ως Κύπρος αξιολογούμε τακτικά την επικινδυνότητα και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:51

Τελευταιες Ειδησεις

18 Σεπτεμβρίου
Τριήμερη κράτηση σε 32χρονο σε σχέση με υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης
17:21
Περισσότερες από 200 συλλήψεις στη Μελβούρνη σε διαδήλωση
16:10
Σε συναγερμό το αμερικανικό Καπιτώλιο ενόψει διαδήλωσης υποστηρικτών Τραμπ
16:08
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Κυριακή
15:13
Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα προβαίνει το ελληνικό ΥΠΕΞ για το Nautical Geo
14:32
Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ - Μπορέλ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
14:16
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 21 τραυματίες σε ξεχωριστές εκρήξεις
13:39
ΥΠΕΣ: Μετά την αναβολή των τοπικών εκλογών άνοιξε ο δρόμος για εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης
13:19
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν : Οι μεσογειακές χώρες μπορούν να γίνουν πρωτοπόρες στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
12:51
Με τη δυναμική συμμετοχή της Κύπρου ολοκληρώθηκε στην Αίγυπτο η πολυεθνική άσκηση Bright Star 2021
12:30
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην 76η ΓΣ του ΟΗΕ
12:08
Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ συμμετείχε σε καθαρισμό της παραλίας ΚΟΤ στην Λάρνακα (εικόνες)
11:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand