Πέρασαν από την Κύπρο δύο τρομοκράτες του Παρισιού

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, επιβεβαίωσε σήμερα το δημοσίευμα της Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο δύο από τους πέντε τρομοκράτες που συνελήφθησαν στη Γαλλία και οι οποίοι ετοίμαζαν επιθέσεις σε τουριστικά αξιοθέατα στο κέντρο και στα περίχωρα του Παρισιού, πέρασαν από την Κύπρο πριν από ενάμιση χρόνο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κύπρο είναι σε αρκετά ψηλό επίπεδο, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι αντίστοιχα με εκείνα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αρκούντως ικανοποιητικά για το επίπεδο του κινδύνου που διατρέχει η Κύπρος.
Κληθείς, μετά από τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, να αναφέρει αν στην Κύπρο λαμβάνονται μέτρα κατά της τρομοκρατίας, ο κ. Νικολάου είπε πως “πάντοτε λαμβάνονται μέτρα”, για να προσθέσει ότι έχουν αυξηθεί τα επίπεδα ασφάλειας των αεροδρομίων, κατά τρόπο που ο καθένας μπορεί να τα διακρίνει με μεγάλη ευκολία, τόσο σε σχέση με την παρουσία αστυνομικών, όσο και στελεχών της Εθνικής Φρουράς.
Επίσης, είπε ότι λαμβάνονται μέτρα σε σχέση με την παρακολούθηση και αξιολόγηση των ταξιδιωτών από και προς την Κύπρο, σημειώνοντας ότι “μέσα από αυτή την αξιολόγηση κατά καιρούς δώσαμε σημαντικές πληροφορίες σε αρχές άλλων χωρών, για τον τρόπο που κινούνται κάποια ύποπτα πρόσωπα”.
“Εκείνο το οποίο θέλω να επισημάνω είναι ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι σε αρκετά ψηλό επίπεδο σε σημείο μάλιστα που μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι αντίστοιχα με εκείνα τα οποία εφαρμόζουν κάποιες χώρες της ΕΕ και αρκούντως ικανοποιητικά για το επίπεδο του κινδύνου που διατρέχουμε ως Κύπρος. Πάντοτε αξιολογούμε κάθε πληροφορία η οποία έρχεται κοντά μας όπως επίσης και αυτή την πληροφορία που έχει φτάσει”, είπε.
Σε ό,τι αφορά στην πληροφορία για τους δύο τρομοκράτες που πέρασαν από την Κύπρο, ο κ. Νικολάου είπε συγκεκριμένα: “Να είστε βέβαιοι ότι όχι μόνο αξιολογείται, αλλά έχει ήδη διερευνηθεί. Φαίνεται ότι αυτό συνέβη πριν ενάμιση χρόνο περίπου. Δεν είναι κάτι το οποίο έγινε τώρα, το ότι δηλαδή αυτά τα πρόσωπα διακινήθηκαν μέσω της Κύπρου. Θέλω να γνωρίζετε ότι επειδή αξιολογούμε τους κινδύνους είτε αυτοί σχετίζονται με την εγγύτητα της πατρίδας μας στην περιοχή, είτε με το γεγονός ότι υπάρχει διασύνδεση των κατεχομένων με την Τουρκία, η οποία επίσης συνορεύει με την περιοχή, καθώς επίσης και με το ότι στην Κύπρο υπάρχουν βρετανικές βάσεις, αλλά και πολλά συμφέροντα χωρών οι οποίες εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές, ως Κύπρος αξιολογούμε τακτικά την επικινδυνότητα και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:51

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει απόψε στη Νέα Υόρκη ο Ερσίν Τατάρ
07:24
Tη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση ΔΔΟ εξέφρασαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των πέντε Μονίμων Μελών του ΣΑ
06:56
Μητσοτάκης στη ΓΣ του ΟΗΕ: Δεν είναι αποδεκτή η οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών
06:48
O πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής δίνει «έναν χρόνο» στο Ισραήλ για να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη
06:29
24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand