Πέρασαν από την Κύπρο δύο τρομοκράτες του Παρισιού

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, επιβεβαίωσε σήμερα το δημοσίευμα της Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο δύο από τους πέντε τρομοκράτες που συνελήφθησαν στη Γαλλία και οι οποίοι ετοίμαζαν επιθέσεις σε τουριστικά αξιοθέατα στο κέντρο και στα περίχωρα του Παρισιού, πέρασαν από την Κύπρο πριν από ενάμιση χρόνο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κύπρο είναι σε αρκετά ψηλό επίπεδο, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι αντίστοιχα με εκείνα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αρκούντως ικανοποιητικά για το επίπεδο του κινδύνου που διατρέχει η Κύπρος.
Κληθείς, μετά από τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, να αναφέρει αν στην Κύπρο λαμβάνονται μέτρα κατά της τρομοκρατίας, ο κ. Νικολάου είπε πως “πάντοτε λαμβάνονται μέτρα”, για να προσθέσει ότι έχουν αυξηθεί τα επίπεδα ασφάλειας των αεροδρομίων, κατά τρόπο που ο καθένας μπορεί να τα διακρίνει με μεγάλη ευκολία, τόσο σε σχέση με την παρουσία αστυνομικών, όσο και στελεχών της Εθνικής Φρουράς.
Επίσης, είπε ότι λαμβάνονται μέτρα σε σχέση με την παρακολούθηση και αξιολόγηση των ταξιδιωτών από και προς την Κύπρο, σημειώνοντας ότι “μέσα από αυτή την αξιολόγηση κατά καιρούς δώσαμε σημαντικές πληροφορίες σε αρχές άλλων χωρών, για τον τρόπο που κινούνται κάποια ύποπτα πρόσωπα”.
“Εκείνο το οποίο θέλω να επισημάνω είναι ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι σε αρκετά ψηλό επίπεδο σε σημείο μάλιστα που μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι αντίστοιχα με εκείνα τα οποία εφαρμόζουν κάποιες χώρες της ΕΕ και αρκούντως ικανοποιητικά για το επίπεδο του κινδύνου που διατρέχουμε ως Κύπρος. Πάντοτε αξιολογούμε κάθε πληροφορία η οποία έρχεται κοντά μας όπως επίσης και αυτή την πληροφορία που έχει φτάσει”, είπε.
Σε ό,τι αφορά στην πληροφορία για τους δύο τρομοκράτες που πέρασαν από την Κύπρο, ο κ. Νικολάου είπε συγκεκριμένα: “Να είστε βέβαιοι ότι όχι μόνο αξιολογείται, αλλά έχει ήδη διερευνηθεί. Φαίνεται ότι αυτό συνέβη πριν ενάμιση χρόνο περίπου. Δεν είναι κάτι το οποίο έγινε τώρα, το ότι δηλαδή αυτά τα πρόσωπα διακινήθηκαν μέσω της Κύπρου. Θέλω να γνωρίζετε ότι επειδή αξιολογούμε τους κινδύνους είτε αυτοί σχετίζονται με την εγγύτητα της πατρίδας μας στην περιοχή, είτε με το γεγονός ότι υπάρχει διασύνδεση των κατεχομένων με την Τουρκία, η οποία επίσης συνορεύει με την περιοχή, καθώς επίσης και με το ότι στην Κύπρο υπάρχουν βρετανικές βάσεις, αλλά και πολλά συμφέροντα χωρών οι οποίες εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές, ως Κύπρος αξιολογούμε τακτικά την επικινδυνότητα και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:51

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.