Τηλεφωνική επικοινωνία ΓΓ του ΟΗΕ με ΠτΔ - Ακιντζί

Τηλεφωνική συνομιλία είχε χθες βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κύριος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι λίγο μετά τις δέκα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Μπαν με θέμα τις συνομιλίες στο Μον Πελεράν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για το τί έγινε στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το εδαφικό στην Ελβετία.
Από την πλευρά του, ο κύριος Μπαν φέρεται να εξέφρασε εκ νέου την προσωπική υποστήριξή του και αυτήν του διεθνούς οργανισμού στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και προέτρεψε σε συνέχιση των προσπαθειών.

Επικοινωνία Μπαν και με Ακιντζί

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κύριος Μπαν επανέλαβε την στήριξή του στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, ενώ ο κύριος Ακιντζί χαρακτήρισε εποικοδομητική την στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες του Μον Πελεράν.
Επίσης ο κύριος Ακιντζί επανέλαβε την επιθυμία του για λύση εντός του 2016 και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς προς αυτό τον σκοπό.

Δήλωση εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ

Εξάλλου, αναφερόμενος στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του κυρίου Μπαν, ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας πρόσφερε τις καλές του υπηρεσίες για να βοηθήσει τους δύο ηγέτες με όποιο τρόπο επιθυμούν, ώστε να προχωρήσει μπροστά η ειρηνευτική διαδικασία.
Πρόσθεσε ότι ο κύριος Μπαν τους κάλεσε να προβληματιστούν σχετικά με την κατάσταση, μετά το αδιέξοδο και να εξετάσουν προσεκτικά τα επόμενα βήματα, προκειμένου να τροχοδρομήσουν και πάλι την διαδικασία.
Ο Γενικός Γραμματέας, είπε ο εκπρόσωπος του, τόνισε ότι δεν είναι ασυνήθιστο για τις ειρηνευτικές διαδικασίες να έρχονται αντιμέτωπες με κρίσεις, ιδιαίτερα στην τελική δύσκολη ευθεία και ενεθάρρυνε τους κυρίους Αναστασιάδη και Ακιντζί να αρθούν στο ύψος των αυξανόμενων πιέσεων και να είναι θαρραλέοι στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.
Ταυτόχρονα ο Γενικός Γραμματέας υπενθύμισε στους δύο ηγέτες την κοινή αποφασιστικότητα και το όραμα που μοιράζονταν, όταν τους συνάντησε κατά την έναρξη του πρώτου γύρου των συνομιλιών στο Μον Πελεραν και τους προέτρεψε να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, προσπαθώντας να επιτύχουν συμφωνία αυτό το έτος, για χάρη των μελλοντικών γενεών.

Σύνταξη: Ανδρούλα Γεωργιάδου
Πηγές: Αποστόλης Ζουπανιώτης, ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:55

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.