ΗΠΑ: Η καλύτερη ευκαιρία για λύση εδώ και δεκαετίες

Για την καλύτερη ευκαιρία που υπήρξε εδώ και δεκαετίες για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, κάνουν λόγο οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια θεωρήσουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων ότι θα ήταν χρήσιμη.
Σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να στηρίζουν τις υπό κυπριακή καθοδήγηση και υποβοηθούμενες από τα Ηνωμένα Έθνη προσπάθειες των δυο ηγετών να υλοποιήσουν τις ελπίδες όλων των Κυπρίων και να πετύχουν δίκαιη και διαρκή διευθέτηση.
Είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από την σημαντική πρόοδο που οι Κύπριοι ηγέτες έχουν κάνει φέτος, είπε η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι Αναστασιάδης και Ακιντζί, θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, που θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων καθώς και της ευρύτερης περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άϊντα θα επιστρέψει στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πηγές των Ηνωμένων Εθνών, ο κύριος Άϊντα θα μεταφέρει το μήνυμα στους δύο ηγέτες, ότι "δεν τέλειωσε το παιγνίδι".
Τα Ηνωμένα Έθνη επιθυμούν όπως οι συνομιλίες συνεχίσουν από το σημείο στο οποίο έμειναν στο Μον Πελεράν.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:56

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συνάντηση Ερντογάν με επικεφαλής πολιτικού γραφείου Χαμάς
18:55
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.