Κοινή εκδήλωση για την επανένωση από 120 Ε/κ και Τ/κ οργανώσεις

Να παραμείνουν δεσμευμένοι στο όραμα μιας επανενωμένης και ειρηνικής Κύπρου καλούν τους δύο ηγέτες σε κοινή διακήρυξή τους 120 Ε/κ και Τ/κ οργανώσεις, σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα στις 1830, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με μουσική και χορό στο γήπεδο της Τσεττίν Καγιά στη νεκρή ζώνη παρά το Λήδρα Πάλας για τους ενθαρρύνουν.

Στη διακήρυξή τους οι 120 οργανώσεις αναφέρονται στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το εδαφικό που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Μον Πελεράν της Ελβετίας και σημειώνουν ότι «σ’ αυτή την πλέον κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, με την ελπίδα ότι αυτή την φορά θα έχουμε επιτυχή κατάληξη, η προοπτική της λύσης, της ειρήνης και της επανένωσης του τόπου και του λαού, είναι πλέον ορατή».

Ενόψει της αυτής της προοπτικής, συνεχίζουν, «στηρίζουμε τις προσπάθειες για συμφωνημένη λύση και καλούμε τους δύο ηγέτες να διαπραγματευτούν σοβαρά και να καταλήξουν σε συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τους καλούμε να παραμείνουν δεσμευμένοι στο όραμα μιας επανενωμένης και ειρηνικής Κύπρου, πατρίδας όλων των παιδιών της».

«Έφτασε η ώρα να αφήσουμε πίσω και να θάψουμε οριστικά την βία του παρελθόντος, τις εθνικιστικές εξάρσεις, την μισαλλοδοξία και να οικοδομήσουμε μαζί το κοινό μας μέλλον», προσθέτουν.

Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, όταν οι δυο ηγέτες θα βρίσκονται και πάλι στο Μόντ Πελεραν για να συνεχίσουν την διαπραγμάτευση, εμείς στις 18.30 «θα συναντηθούμε όλοι μαζί, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι, Λατίνοι στο γήπεδο της Τσεττίν Καγιά στην νεκρή ζώνη παρά το Λήδρα Πάλλας, για να τους στείλουμε ενωμένοι, χορεύοντας και τραγουδώντας, το μήνυμα ότι τους στηρίζουμε και τους ενθαρρύνουμε και ότι αναμένουμε να επιστρέψουν στην Κύπρο με καλά νέα για την υπόθεση της ειρήνης και της επανένωσης της χώρας και του λαού μας».

Οι οργανώσεις καλούν «όλους τους Κύπριους να κινητοποιηθούν στην προοπτική της λύσης και να δηλώσουν το παρών τους σε αυτό το δικοινοτικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό συναπάντημα για να μπορέσει έτσι αυτή την κρίσιμη στιγμή για τις διαπραγματεύσεις, να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή της λογικής, η φωνή της ειρήνης και της ελπίδας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:59

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.