Υπουργός και γονείς διαφωνούν με την απόφαση της ΠΟΕΔ για επαναφορά μέτρων

Λύπη για την απόφαση της ΠΟΕΔ να επαναφέρει τα απεργιακά μέτρα εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής επισημαίνοντας ότι δεν κατανοεί γιατί αυτή την στιγμή η εκπαίδευση πρέπει να μπει σε αυτή την ταλαιπωρία. Μιλώντας στο Τρίτο ο Κώστας Καδής επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων που να δικαιολογούν την στάση των δασκάλων.

Επισήμανε ακόμα ότι στη συνάντηση με τη ΠΟΕΔ είχε συμφωνηθεί η κωδικοποίηση των θεμάτων που απασχολούν τους δασκάλους με στόχο να τεθούν προς συζήτηση ξεχωριστά. Αντ΄αυτού επισήμανε η ΠΟΕΔ αποφάσισε την επαναφορά των μέτρων.
Απέρριψε το επιχείρημα της ΠΟΕΔ ότι το καθεστώς εργοδότησης των αντικαταστατών παγιώνεται ως προηγούμενο.
Τόνισε ότι το καθεστώς των αντικαταστατών είναι κατ' εξαίρεση και μόνο γι’ αυτή τη σχολική χρόνια και δεν παγιώνεται ως προηγούμενο.
Ο Υπουργός Παιδείας κατηγόρησε την ΠΟΕΔ για ασυνέπεια - υπενθυμίζοντας ότι είχε αναστείλει τα μέτρα με επίκληση το κυπριακό, τονίζοντας ότι τώρα που η κρίσιμη φάση των συνομιλιών περνάει στην κορύφωση της οι δάσκαλοι επαναφέρουν τα απεργιακά τους μέτρα. Ας κρίνει η κοινωνία τη στάση της ΠΟΕΔ, τόνισε ο Κώστας Καδής.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού είπε ότι τα απεργιακά μέτρα των δασκάλων επαναφέρονται μετά τη διαπίστωση ότι δεν έγιναν βήματα από το Υπουργείο Παιδείας για επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την εκπαίδευση. Θα συνεχιστούν, ανέφερε, οι μονόωρες στάσεις εργασίας, σε Λάρνακα, Λευκωσία και Πάφο. Στις 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας των δασκάλων στη Λάρνακα και στις 7 Δεκεμβρίου, ταυτόχρονη στάση εργασίας σε Λευκωσία και Πάφο. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ δήλωσε ότι η συντεχνία των δασκάλων διαμαρτύρεται, μεταξύ άλλων, για το εργασιακό καθεστώς των αντικαταστατών και τα 10μηνα συμβόλαια. Ήγειρε επίσης τα θέματα της παραβατικότητας και του αναλφαβητισμού.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος συνομοσπονδίας ομοσπονδιών συνδέσμων γονέων δημοτικής εκπαίδευσης Μαρία Σάββα ανέφερε ότι οι γονείς ανέμεναν από την ΠΟΕΔ ότι θα κρατούσε θετικότερη στάση και θα συνέχιζε το διάλογο όπως είχε συμφωνηθεί. Τόνισε ότι είχε συμφωνηθεί να μπουν χρονοδιαγράμματα και να τεθούν προς συζήτηση όλα τα θέματα. Επισήμανε ότι υπάρχουν όντως προβλήματα τα οποία ωστόσο δεν που δεν επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολείων και θα μπορούσαν να επιλυθούν. Ανέφερε ότι από τη στιγμή που οι δάσκαλοι αποφάσισαν την επαναφορά των απεργιακών μέτρων τότε δεν μπορεί να υπάρξει οποιοσδήποτε διάλογος.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:00

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Διεθνές Δικαστήριο: Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσουν «την επιδείνωση» της διαφοράς τους
21:51
Φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποιούν τις ελπίδες και τις ζωές των ανθρώπων
21:19
Γαλλία: Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19
21:01
ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Novavax για την Cοvid-19 μπορεί να εγκριθεί πολύ σύντομα
20:37
Οι ετερόλογοι εμβολιασμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πρωτογενή και στον ενισχυτικό εμβολιασμό
20:12
Δανία: Η παραλλαγή 'Ομικρον του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα
19:43
Κύπρος : 619 κρούσματα κανένας θάνατος,55 περιστατικά στα σχολεία
19:42
Κυριακίδου: Οι όποιες αποφάσεις για αναγκαστικό εμβολιασμό είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών
19:18
ΗΠΑ-Covid-19: "Σχεδόν βέβαιο" ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα, δηλώνει ο Δρ Άντονι Φάουτσι
18:58
Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ: Η λύση Κυπριακού θα συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα
18:43
Συγκινητικό αντίο Κέρκεζ σε ΑΕΛ
18:30
Σε συμβούλιο της Ε.Ε ο Υπ. Υγείας - Όλες οι συζητήσεις στραμμένες στα εμβόλια
18:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand