ΥΠΟΙΚ:Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ανάπτυξη της οικονομίας

Εχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ανάπτυξη της οικονομίας της Κύπρου με την ίδια σοβαρότητα και προσήλωση, να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος για να καταφέρουμε να προωθούμε πολεοδομικά έργα που να εξυπηρετούν το καλό των πολιτών, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε ομιλία του στα εγκαίνια του έργου ανάπλασης της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ και άλλων υφιστάμενων οδών στην Αραδίππου, ο Υπουργός ανέφερε ότι ο Δήμος Αραδίππου «τα τελευταία χρόνια καταγράφει αξιοσημείωτη πρόοδο, αναπτύσσεται, επεκτείνεται και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη πόλη. Σήμερα πραγματοποιούμε άλλο ένα βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση και μας ικανοποιεί το γεγονός πως σε μια εποχή όπου εξακολουθούν να υφίστανται οικονομικοί περιορισμοί, καταφέραμε συνεργαζόμενοι με τον Δήμο Αραδίππου να ιεραρχήσουμε και αυτό το έργο, να το εντάξουμε στον προγραμματισμό, να το υλοποιήσουμε και να το παραδίδουμε σήμερα στους δημότες».

Πρόσθεσε πως «η πραγματοποίηση τέτοιων έργων υποδομής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών δεν εξαρτάται από την καλή διάθεση κανενός Υπουργού, κανενός κυβερνητικού αξιωματούχου, δεν εξαρτάται από εύκολες υποσχέσεις που μπορεί να μοιράζονται. Η πρόοδος εξαρτάται από τη σκληρή δουλειά, τη συνέπεια που βελτιώνει τις πραγματικές δυνατότητες μιας οικονομίας, επειδή προφανώς μια οικονομία καταχρεωμένη σε οικονομικά αδιέξοδα, σε ύφεση αντί σε οδό ανάπτυξης δεν μπορεί ούτε έργα να δημιουργήσει αλλά προοπτική για τους πολίτες μιας χώρας να δημιουργήσει».

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι «έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια σοβαρότητα με την ίδια προσήλωση, να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος για να μπορέσουμε και να έχουμε τη πραγματική δυνατότητα και όχι μόνο τη διάθεση, να προωθούμε και άλλα τέτοια έργα και να εξυπηρετούμε το καλό των συμπολιτών μας».

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση του έργου, τους τεχνοκράτες του Δήμου και της κυβέρνησης, τους μηχανικούς και τους εργολάβους και ευχήθηκε «καλορίζικο. Εύχομαι με τις προσπάθειες όλων η ανάπτυξη και η πρόοδος της Αραδίππου να συνεχιστεί».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης ανέφερε ότι η αξία των έργων όπως η ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου Γ  «καθίσταται ακόμη μεγαλύτερη εάν ληφθούν υπόψη οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες επιτεύχθηκαν. Ωστόσο καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτά τα σημαντικά έργα, γιατί διαχειριστήκαμε με σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα τους περιορισμένους πόρους που είχαμε στη διάθεσή μας, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, γιατί επικεντρωθήκαμε στον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων ουσίας που αναβαθμίζουν ουσιαστικά την πόλη μας και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και όχι έργων βιτρίνας και εντυπωσιασμού και γιατί διεκδικήσαμε πόρους από το κράτος ή από ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης, με αποτελεσματικό τρόπο».  

Πρόσθεσε ακόμα ότι «τις δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τα προηγούμενα χρόνια, εμείς τις είδαμε ως ευκαιρία για να βρούμε λύσεις, να γίνουμε πιο δημιουργικοί, να συνεργαστούμε με άλλους φορείς της πολιτείας για να πετύχουμε κοινούς σκοπούς. Έτσι πετύχαμε ως Δήμος να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία και να προσφέρουμε έργα ποιότητας και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους δημότες μας, με μειωμένο κόστος».

Ο κ. Ευαγγελίδης σημείωσε επίσης ότι «δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τη βελτίωση των συνθηκών. Έχουμε ακόμη πολλή δρόμο να διανύσουμε, για να μεταρρυθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το κράτος και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να εδραιώσουμε την ανάπτυξη και να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο λειτουργίας και προσφοράς υπηρεσιών προς τους πολίτες του τόπου» είπε και διαβεβαίωσε τόσο τον ΥΠΟΙΚ όσο και τους δημότες ότι «είμαστε μεταξύ εκείνων που δεν εφησυχάζουν και δεν επαναπαύονται. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής το 2013».

Σημειώνεται ότι το έργο ανάπλασης τμημάτων των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, 1ης Απριλίου, Αγίας Σοφίας και τμημάτων αρκετών άλλων οδών περιλαμβάνει την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος και οχετού όμβριων υδάτων, την εγκατάσταση νέων πασσάλων οδικού φωτισμού, τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης και την τοπιοτέχνηση των χώρων.

Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2016, στοίχησε περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε κατά 80% από το Υπουργείο Εσωτερικών και 20% από το Δήμο Αραδίππου. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:08

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.