ΥΠΟΙΚ:Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ανάπτυξη της οικονομίας

Εχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ανάπτυξη της οικονομίας της Κύπρου με την ίδια σοβαρότητα και προσήλωση, να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος για να καταφέρουμε να προωθούμε πολεοδομικά έργα που να εξυπηρετούν το καλό των πολιτών, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε ομιλία του στα εγκαίνια του έργου ανάπλασης της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ και άλλων υφιστάμενων οδών στην Αραδίππου, ο Υπουργός ανέφερε ότι ο Δήμος Αραδίππου «τα τελευταία χρόνια καταγράφει αξιοσημείωτη πρόοδο, αναπτύσσεται, επεκτείνεται και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη πόλη. Σήμερα πραγματοποιούμε άλλο ένα βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση και μας ικανοποιεί το γεγονός πως σε μια εποχή όπου εξακολουθούν να υφίστανται οικονομικοί περιορισμοί, καταφέραμε συνεργαζόμενοι με τον Δήμο Αραδίππου να ιεραρχήσουμε και αυτό το έργο, να το εντάξουμε στον προγραμματισμό, να το υλοποιήσουμε και να το παραδίδουμε σήμερα στους δημότες».

Πρόσθεσε πως «η πραγματοποίηση τέτοιων έργων υποδομής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών δεν εξαρτάται από την καλή διάθεση κανενός Υπουργού, κανενός κυβερνητικού αξιωματούχου, δεν εξαρτάται από εύκολες υποσχέσεις που μπορεί να μοιράζονται. Η πρόοδος εξαρτάται από τη σκληρή δουλειά, τη συνέπεια που βελτιώνει τις πραγματικές δυνατότητες μιας οικονομίας, επειδή προφανώς μια οικονομία καταχρεωμένη σε οικονομικά αδιέξοδα, σε ύφεση αντί σε οδό ανάπτυξης δεν μπορεί ούτε έργα να δημιουργήσει αλλά προοπτική για τους πολίτες μιας χώρας να δημιουργήσει».

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι «έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια σοβαρότητα με την ίδια προσήλωση, να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος για να μπορέσουμε και να έχουμε τη πραγματική δυνατότητα και όχι μόνο τη διάθεση, να προωθούμε και άλλα τέτοια έργα και να εξυπηρετούμε το καλό των συμπολιτών μας».

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση του έργου, τους τεχνοκράτες του Δήμου και της κυβέρνησης, τους μηχανικούς και τους εργολάβους και ευχήθηκε «καλορίζικο. Εύχομαι με τις προσπάθειες όλων η ανάπτυξη και η πρόοδος της Αραδίππου να συνεχιστεί».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης ανέφερε ότι η αξία των έργων όπως η ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου Γ  «καθίσταται ακόμη μεγαλύτερη εάν ληφθούν υπόψη οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες επιτεύχθηκαν. Ωστόσο καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτά τα σημαντικά έργα, γιατί διαχειριστήκαμε με σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα τους περιορισμένους πόρους που είχαμε στη διάθεσή μας, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, γιατί επικεντρωθήκαμε στον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων ουσίας που αναβαθμίζουν ουσιαστικά την πόλη μας και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και όχι έργων βιτρίνας και εντυπωσιασμού και γιατί διεκδικήσαμε πόρους από το κράτος ή από ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης, με αποτελεσματικό τρόπο».  

Πρόσθεσε ακόμα ότι «τις δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τα προηγούμενα χρόνια, εμείς τις είδαμε ως ευκαιρία για να βρούμε λύσεις, να γίνουμε πιο δημιουργικοί, να συνεργαστούμε με άλλους φορείς της πολιτείας για να πετύχουμε κοινούς σκοπούς. Έτσι πετύχαμε ως Δήμος να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία και να προσφέρουμε έργα ποιότητας και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους δημότες μας, με μειωμένο κόστος».

Ο κ. Ευαγγελίδης σημείωσε επίσης ότι «δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τη βελτίωση των συνθηκών. Έχουμε ακόμη πολλή δρόμο να διανύσουμε, για να μεταρρυθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το κράτος και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να εδραιώσουμε την ανάπτυξη και να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο λειτουργίας και προσφοράς υπηρεσιών προς τους πολίτες του τόπου» είπε και διαβεβαίωσε τόσο τον ΥΠΟΙΚ όσο και τους δημότες ότι «είμαστε μεταξύ εκείνων που δεν εφησυχάζουν και δεν επαναπαύονται. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής το 2013».

Σημειώνεται ότι το έργο ανάπλασης τμημάτων των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, 1ης Απριλίου, Αγίας Σοφίας και τμημάτων αρκετών άλλων οδών περιλαμβάνει την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος και οχετού όμβριων υδάτων, την εγκατάσταση νέων πασσάλων οδικού φωτισμού, τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης και την τοπιοτέχνηση των χώρων.

Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2016, στοίχησε περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε κατά 80% από το Υπουργείο Εσωτερικών και 20% από το Δήμο Αραδίππου. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:08

Τελευταιες Ειδησεις

03 Δεκεμβρίου
Κυριακίδου: Χρειαζόμαστε περισσότερη ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου των γυναικών
21:22
ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του τουρκικού ΥΠΕΞ για την αδειοδότηση του τεμαχίου 5
20:54
Δεύτερη ημέρα με πάνω από 50 χιλιάδες κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο - Αυξάνονται τα κρούσματα της Όμικρον
20:36
Ένας θάνατος και 594 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ξεπέρασαν το €1 δις τα έσοδα από τον τουρισμό το ενιάμηνο
20:13
Στη δημοσιότητα το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα
19:59
Ο Μπάιντεν κρυολόγησε αλλά διαβεβαιώνει ότι είναι καλά
19:36
Βέλγιο: Δεν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19
19:17
Συνέχισε την ανοδική του πορεία ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
18:46
Ελλάδα: Η τρίτη δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις
18:28
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα Φραγκίσκου
18:26
Γερμανός υπ. Υγείας: "Βοηθήστε να αποφύγουμε περισσότερο πόνο" - "Θλιβερή κορύφωση" της κατάστασης στις ΜΕΘ τα Χριστούγεννα
18:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand