Γιούνκερ: θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας με αποφασιστικότητα

Η ΕΕ θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της μάχης κατά της τρομοκρατίας, διαβεβαιώνει ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, σε σημερινό του μήνυμα με αφορμή το ένα έτος από τη σφαγή του Μπατακλάν.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαιώνει τις οικογένειες των θυμάτων ότι η ΕΕ θα επιμείνει και τους τρομοκράτες ότι απέτυχαν να πλήξουν τις αξίες της ΕΕ. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος αναφέρει:"Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρομοκράτες πραγματοποίησαν ένα απρόκλητο και βάρβαρο χτύπημα στην καρδιά του Παρισιού, εκεί όπου μας αρέσει να συναντόμαστε και να ανταλλάσσουμε εμπειρίες ζωής μαζί, σε καφενεία και εστιατόρια, σε ένα συναυλιακό χώρο και δίπλα σε ένα γήπεδο. Η μνήμη των θυμάτων αυτής της βάναυσης νύχτα θα παραμείνει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές μας. Ήθελαν να επιτεθούν στη Γαλλία. Αλλά εκείνη την τραγική νύχτα, εμείς οι Ευρωπαίοι και οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο ήμασταν όλοι Γάλλοι. Ήταν όλη η Ευρώπη, όλες οι δημοκρατίες, οι οποίες δέχθηκαν επίθεση. Στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες ή στη Νίκαια, οι δράστες των επιθέσεων αυτών προσπάθησαν να μας αποδυναμώσουν στοχεύοντας αθώους, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους και νέους, όλων των θρησκειών και δογμάτων. Απέτυχαν. Επειδή, μαζί και πιο ενωμένοι από ποτέ, ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από τις ίδιες τις αξίες, τις ίδιες τις ελευθερίες, για τις οποίες ενώσαμε τις δυνάμεις μας να υπερασπιστούμε. Η Ευρώπη έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει αυτόν τον αγώνα, για να διατηρήσει τη δημοκρατική, ανοιχτή και πλουραλιστική φύση της, ενώ αρνείται να συμβιβαστεί όταν πρόκειται για την ασφάλεια των πολιτών της. Σήμερα αναλογίζομαι κάθε μία από αυτές τις 130 κατεστραμμένες ζωές, τις οικογένειές τους, καθώς και όλους εκείνους που εξακολουθούν να φέρουν ανοιχτές τις πνευματικές και σωματικές πληγές των τρομοκρατικών πράξεων, και που μάχονται με θάρρος κάθε μέρα για να ξεπεράσουν το τραύμα  τους. Εγώ ο ίδιος, και εκ μέρους της Κομισιόν, θα ήθελα να ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι, μαζί, θα επιμείνουμε. "

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:08

Τελευταιες Ειδησεις

27 Νοεμβρίου
Ν.Νουρής:Προσδοκία πριν το τέλος του χρόνου να προωθηθούν στην Ολομέλεια τα νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Βίντεο)
16:19
Η Κυβέρνηση ενισχύει ακόμα περισσότερο τα στεγαστικά σχέδια για αναζωογόνηση των ορεινών κοινοτήτων, λέει ο ΥΠΕΣ
15:48
Περισσότεροι από 95.000 άνθρωποι αγνοούνται στο Μεξικό
15:29
Επιδείνωση της διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών μετά την πανδημία είπε η Βουλευτής Α. Ατταλίδου
15:03
Σε συνεχείς συσκέψεις ο Υπουργός Υγείας για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊου «Όμικρον»
14:49
Μελέτη Σορβόνης - ΕΚΠΑ: Τα mRNA εμβόλια δεν προκαλούν θρόμβωση ακόμη και σε ογκολογικούς ασθενείς
14:32
Πάπας Φραγκίσκος: Έρχομαι προσκυνητής στα υπέροχα εδάφη σας, ευλογημένα από την ιστορία, τον πολιτισμό και το Ευαγγέλιο
14:12
Πολύ νωρίς για πανικό και ανησυχία για την επικινδυνότητα της παραλλαγής Όμικρον δηλώνει στο ΡΙΚ ο Ν. Διέτης
13:54
Σημαντικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, λέει η Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος
13:37
Γερμανία-Παραλλαγή Όμικρον: Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στη χώρα
13:16
Τα σημεία διενέργειας rapid test σήμερα Κυριακή 27/11
12:58
Η Moderna σκοπεύει να αναπτύξει αναμνηστική δόση εμβολίου για την παραλλαγή Όμικρον
12:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand