Τελετές διαβεβαίωσης νέων συμβασιούχων οπλιτών πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα ΚΕΝ

Πέραν του 99% των συμβασιούχων οπλιτών ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος τους κάλεσε να μην παρασύρονται από διαδόσεις για τον αριθμό των υπηρεσιών που θα εκτελούν.

Ο κ. Φωκαΐδης μιλούσε στους συμβασιούχους οπλίτες στο ΚΕΝ Λεμεσού, κατά την επίσημη τελετή διαβεβαίωσης τους, ενώ τελετές διαβεβαίωσης πραγματοποιήθηκαν και στα υπόλοιπα Κέντρα Εκπαίδευσης, μετά την ολοκλήρωση της αρχικής ταχύρυθμης εκπαίδευσης δύο εβδομάδων.

Στο χαιρετισμό του, ο ΥΠΑΜ τόνισε ότι "μετά από πολλά χρόνια ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και άγονων πολιτικών αντιπαραθέσεων, οι πρώτοι επαγγελματίες οπλίτες εισέρχονται στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς", ενώ συγχαίροντας τους υπέδειξε ότι επιλέγηκαν μέσα από ανταγωνιστικές διαδικασίες, με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια.

Διαμήνυσε δε προς όσους αμφέβαλαν για την επιτυχία του νέου αυτού θεσμού πως "η πραγματικότητα είναι διαφορετική" και ανέφερε ότι αυτό είναι εμφανές σήμερα "από το παράστημα, το καθαρό βλέμμα και την άψογη τελετή διαβεβαίωσης".
 
Σημείωσε ακόμα ότι παρά τις φήμες, πέραν του 99% απ’ όσους ξεκίνησαν πριν δύο εβδομάδες την εκπαίδευση στα ΚΕΝ, την ολοκλήρωσαν επιτυχώς, ενώ απευθυνόμενος προς τους ίδιους τους συμβασιούχους οπλίτες, τους κάλεσε να μην παρασύρονται από διαδόσεις σε σχέση με τον αριθμό των υπηρεσιών που θα κληθούν να εκτελούν, υποδεικνύοντας ότι, όπως είχε ανακοινωθεί από την αρχή, αυτές θα κυμαίνονται από  6 έως 8, με απαλλαγή για ανάπαυση την επόμενη νυχτερινής υπηρεσίας.
 
Ο κ. Φωκαϊδης έκανε επίσης αναφορά στο Σχέδιο Σπουδών με μειωμένα δίδακτρα, όσο και στο Σχέδιο Επαγγελματικής Κατάρτισης και κάλεσε τους συμβασιούχους οπλίτες να εκμεταλλευτούν τις προσφερόμενες ευκαιρίες για αυτοβελτίωση.

Μετά το πέρας της τελετής, οι συμβασιούχοι οπλίτες είχαν την ευκαιρία να λάβουν άμεση πληροφόρηση για ειδικά πακέτα εκπτώσεων από εκπροσώπους Πανεπιστημίων και Κολλεγίων που κλήθηκαν σε σχετική έκθεση που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα ΚΕΝ.

Στο χώρο κλήθηκαν επίσης και παρευρέθηκαν τραπεζικοί οργανισμοί, οι οποίοι παρουσίασαν τραπεζικές προσφορές και πακέτα ασφαλιστικής κάλυψης ειδικά για τους συμβασιούχους οπλίτες.
 
Σήμερα ανακοινώθηκαν και οι τοποθετήσεις σε μονάδες και η κατανομή τους σε κλάδους, όπλα και σώματα.

Με βάση την κατανομή, όλοι οι παντρεμένοι και όσοι έχουν παιδιά έχουν τοποθετηθεί στη φρουρά επιθυμίας τους. Εκεί όπου οι θέσεις ήταν λιγότερες από τους ενδιαφερόμενους, κυρίως σε Λεμεσό και Πάφο, έγινε προσπάθεια όπως τοποθετηθούν στην πλησιέστερη φρουρά.

Σημειώνεται ότι οι συμβασιούχοι οπλίτες δικαιούνται δωρεάν διακίνηση με λεωφορεία, ενώ έχουν τη δυνατότητα επίσης να χρησιμοποιούν δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:09

Τελευταιες Ειδησεις

29 Νοεμβρίου
Γαλλία: Το Παρίσι ζητά μια συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για το μεταναστευτικό
21:45
Η ΕΕ αντικαθιστά τον μηχανισμό χορήγησης αδειών εξαγωγής εμβολίων κατά της COVID-19 με νέο εργαλείο
21:35
Ιράν: Αισιόδοξος ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Ενρίκε Μόρα μετά τον πρώτο γύρο συνομιλιών στη Βιέννη
21:20
Ρωσία: Το ρωσικό φάρμακο κατά της λοίμωξης του κορονοϊού Mir-19 θα είναι αποτελεσματικό κατά του στελέχους Όμικρον
21:13
Θέματα πανδημίας και η νέα μετάλλαξη όμικρον συζητήθηκαν σε έκτακτη  συνάντηση των υπουργών Υγείας των G-7
21:08
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας:Η νέα μετάλλαξη Ομικρον αποτελεί μεγάλη απειλή
21:06
Πυκνή ομίχλη που παρατηρείται  στις περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας επηρεάζει αρνητικά την ορατότητα για τους οδηγούς
21:04
Οριστική διακοπή στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ - ΟΜΟΝΟΙΑ λόγω πυκνής ομίχλης
20:43
Nέα επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο - 586 κρούσματα
20:30
Δύο ακόμα κρούσματα της Όμικρον στο Λονδίνο - Στα 11 τα περιστατικά στη Βρετανία
20:22
Στα 42.683 τα νέα κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο
20:06
Το ενδεχόμενο διπλού φονικού διερευνά η αστυνομία μετά την εξαφάνιση δύο γυναικών από τη Ρωσία
20:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand