"Επαγγελματίες διαδηλωτές" χαρακτήρισε όσου διαμαρτύρονται εναντίον του ο Ντόναλτ Τράμπ

Ογκούται το κύμα διαδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες για την εκλογή του Ντόναλτ Τραμπ στην προεδρία της χώρας.

Με κύριο σύνθημα "Δεν είσαι ο πρόεδρός μου", χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν για δεύτερη συνεχόμενη νύκτα στους δρόμους μεγάλων πόλεων, κλείνοντας για λίγο κεντρικές αρτηρίες.

Στο Πόρτλαντ και στο Οκλαντ σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, καθώς ομάδα διαδηλωτών έσπασε αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ εξήρε σήμερα το πάθος το οποίο επιδεικνύουν οι άνθρωποι που διαδηλώνουν για την χώρα τους, λίγες ώρες αφού τους κατηγόρησε ότι είναι «επαγγελματίες διαδηλωτές» τους οποίους υποκινούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Μου αρέσει το γεγονός ότι οι μικρές ομάδες διαδηλωτών χθες το βράδυ επέδειξαν πάθος για την υπέροχη χώρα μας. Θα ενωθούμε όλοι μαζί και θα σταθούμε περήφανοι» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter σήμερα.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είχε αναρτήσει:

«Μόλις ολοκλήρωσα μια πολύ ανοικτή και επιτυχημένη προεδρική εκλογική αναμέτρηση. Τώρα οι επαγγελματίες διαδηλωτές, τους οποίους υποκινούν τα ΜΜΕ, διαδηλώνουν. Πολύ άδικο!».

Οι διαδηλώσεις – οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν ειρηνικές, χωρίς επεισόδια – πραγματοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 8 πόλεις στον απόηχο της ήττας της υποψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Οι διαδηλωτές διατυπώνουν την ανησυχία τους ότι με τον Τραμπ στην εξουσία θα πληγούν τα πολιτικά δικαιώματα των Αμερικανών.

Οι επικριτές άλλωστε του μεγιστάνα φοβούνται ότι η συχνά εμπρηστική ρητορική του κατά των μουσουλμάνων, των γυναικών και άλλων – σε συνδυασμό με την υποστήριξη που έχει από την Κου Κλουξ Κλαν και άλλες ακραίες ρατσιστικές ομάδες– θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη μισαλλοδοξία, με θύματα τις μειονότητες.

Νέες διαδηλώσεις αναμένονται το σαββατοκύριακο. Στις κινητοποιήσεις της χθεσινής νύχτας, που ήταν μικρότερες σε εύρος, οι έφηβοι και οι νέοι πρωτοστάτησαν.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:09

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.