Αντίθετη η ΠΣΕΜ με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

Την αντίθεσή της στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο που προβλέπεται στους νέους κανονισμούς λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων εξέφρασε προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή η νέα Γραμματεία της ΠΣΕΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των οργανωμένων μαθητών σε σχέση με τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με τον κ. Καδή, η αύξηση των εξετάσεων θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην Παιδεία.

«Λυπούμαστε να αναφέρουμε ότι ο κ. Υπουργός με έντονο τρόπο μας ανέφερε ότι θα μειωθεί η ύλη και η παραπαιδεία με τις επιπρόσθετες εξετάσεις. Ως ΠΣΕΜ θεωρούμε ότι θα αυξηθεί και η ύλη αλλά και η παραπαιδεία» ενώ «αντί να κυνηγούμε τη γνώση, θα κυνηγούμε το βαθμό», προστίθεται.

Για τα περιστατικά βίας στα σχολεία, οι μαθητές σημειώνουν ότι όλοι έχουν ρόλο να διαδραματίσουν σε αυτήν την προσπάθεια, στα πλαίσια της εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης για ένα σχολείο ανθρώπινο και δημοκρατικό.

Αναφορά έγινε κατά τη συνάντηση και στην κατάργηση των κομίστρων για τις σχολικές διαδρομές, με τους μαθητές να ζητούν από τον Υπουργό την επαναφορά των δωρεάν κομίστρων καθώς «οι συνθήκες το επιτρέπουν, φτάνει το Υπουργείο να πάρει την απόφαση».

Οι οργανωμένοι μαθητές εξέφρασαν επίσης τις απόψεις τους για στολή και την εξωτερική εμφάνιση, άλλα και για το θέμα της μείωσης του αριθμού των απουσιών. Στο τελευταίο εξέφρασαν κάθετη διαφωνία για τις απουσίες σε όσους συμμετέχουν σε δραστηριότητες της ΠΣΕΜ, κάτι που ερμηνεύεται ως «κίνηση για φίμωση του Μαθητικού Κινήματος».

Επίσης ανακοίνωση του Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στον χώρο της εκπαίδευσης, τονίζοντας τη σπουδαιότητά τους για την εκσυγχρονισμό της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους νέους και την καλύτερη προετοιμασία τους για τη συνέχιση των σπουδών τους και την περαιτέρω σταδιοδρομία τους.

Ο κ. Καδής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο Υπουργείο και στο νέο Συμβούλιο της ΠΣΕΜ ένας ειλικρινής διάλογος και μια ουσιαστική συνεργασία, για όλα τα ζητήματα του απασχολούν τους μαθητές. «Θα αναπτύξουμε μια τακτική επικοινωνία για ανταλλαγή απόψεων, εισηγήσεων και εξεύρεση λύσεων», διαβεβαίωσε τους μαθητές ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα σταθεί δίπλα τους «διότι ο αγώνας των νέων για αλλαγές είναι ένας αγώνας που οφείλει κάθε πολιτεία να στηρίζει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:09

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
05:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.