Αντίθετη η ΠΣΕΜ με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

Την αντίθεσή της στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο που προβλέπεται στους νέους κανονισμούς λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων εξέφρασε προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή η νέα Γραμματεία της ΠΣΕΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των οργανωμένων μαθητών σε σχέση με τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με τον κ. Καδή, η αύξηση των εξετάσεων θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην Παιδεία.

«Λυπούμαστε να αναφέρουμε ότι ο κ. Υπουργός με έντονο τρόπο μας ανέφερε ότι θα μειωθεί η ύλη και η παραπαιδεία με τις επιπρόσθετες εξετάσεις. Ως ΠΣΕΜ θεωρούμε ότι θα αυξηθεί και η ύλη αλλά και η παραπαιδεία» ενώ «αντί να κυνηγούμε τη γνώση, θα κυνηγούμε το βαθμό», προστίθεται.

Για τα περιστατικά βίας στα σχολεία, οι μαθητές σημειώνουν ότι όλοι έχουν ρόλο να διαδραματίσουν σε αυτήν την προσπάθεια, στα πλαίσια της εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης για ένα σχολείο ανθρώπινο και δημοκρατικό.

Αναφορά έγινε κατά τη συνάντηση και στην κατάργηση των κομίστρων για τις σχολικές διαδρομές, με τους μαθητές να ζητούν από τον Υπουργό την επαναφορά των δωρεάν κομίστρων καθώς «οι συνθήκες το επιτρέπουν, φτάνει το Υπουργείο να πάρει την απόφαση».

Οι οργανωμένοι μαθητές εξέφρασαν επίσης τις απόψεις τους για στολή και την εξωτερική εμφάνιση, άλλα και για το θέμα της μείωσης του αριθμού των απουσιών. Στο τελευταίο εξέφρασαν κάθετη διαφωνία για τις απουσίες σε όσους συμμετέχουν σε δραστηριότητες της ΠΣΕΜ, κάτι που ερμηνεύεται ως «κίνηση για φίμωση του Μαθητικού Κινήματος».

Επίσης ανακοίνωση του Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στον χώρο της εκπαίδευσης, τονίζοντας τη σπουδαιότητά τους για την εκσυγχρονισμό της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους νέους και την καλύτερη προετοιμασία τους για τη συνέχιση των σπουδών τους και την περαιτέρω σταδιοδρομία τους.

Ο κ. Καδής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο Υπουργείο και στο νέο Συμβούλιο της ΠΣΕΜ ένας ειλικρινής διάλογος και μια ουσιαστική συνεργασία, για όλα τα ζητήματα του απασχολούν τους μαθητές. «Θα αναπτύξουμε μια τακτική επικοινωνία για ανταλλαγή απόψεων, εισηγήσεων και εξεύρεση λύσεων», διαβεβαίωσε τους μαθητές ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα σταθεί δίπλα τους «διότι ο αγώνας των νέων για αλλαγές είναι ένας αγώνας που οφείλει κάθε πολιτεία να στηρίζει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:09

Τελευταιες Ειδησεις

30 Νοεμβρίου
Σχοινάς: Δίπλα στην Κύπρο για μεταναστευτικό η ΕΕ, η Τουρκία δεν θα κινηθεί εκτός πλαισίου κινήτρων και κυρώσεων
22:01
Τατάρ: Είναι αδύνατο να μπει μονομερώς η ΕΕ στην Κύπρο και να μας επιβάλει λύση
21:46
Τουρκία: Νέα πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου και του ευρώ
20:57
ΠτΔ: Βασική αιτία των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο είναι η Τουρκία
20:50
Ψηφιακή εκπαίδευση και εμπλοκή νέων στην κοινωνία των πολιτών συζήτησε στις Βρυξέλλες ο ΥΠΠΑΝ
20:33
Τρείς θάνατοι και 613 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τρίτη
20:06
ΓΓ ΝΑΤΟ: Η Ρωσία θα καταβάλει «υψηλό τίμημα» αν χρησιμοποιήσει βία εναντίον της Ουκρανίας
19:34
Ο Πούτιν δεν έχει αποφασίσει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024
19:33
Στα 22 τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στο Ην. Βασίλειο
19:18
Πρόσβαση στον κατώτατο μισθό για όλους και χωρίς εξαιρέσεις, λέει ο ΓΓ της ΠΕΟ
19:12
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε Άγιο Αμβρόσιο – Πάχνα
18:56
Συνάντηση αύριο Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας
18:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand